-
C-33 fazla kilo hava değişimi
Merhabalar benım bı sorunum var...Agustosun 24 unde silusumu aldım askere gıttım... 15 gun sonra kılo problemım oldugunu soyledıler hastahaneye yatırdılar. 5 gun yattım 20. gunde
c-33 fazla kılodan 3 ay hava desıımı aldım.. boy 1.63 kılo 115
3 ay gectı dun heyete cıktım tekrar bıdaha 3 ay hava desımı aldım... boy 164 kılo 114
Benım merak ettıgım konu su 6 aydan sonrası curuk sayılır askerden bıldıgım kadarıyla ama hastahanede baska arkadaslarda vardı 3 kere 3 ay hava desımı almıs cocuga 4 uncu 3 ay hava desımı verdıler. herhalde benmde basıma aynısı gelıcek ama bu hava deısımlerın kesn bı zamanı varmı yanı 15 ay ıcınde netıce gıbısı...yanı 5 defa 3 ay gıbı...
not : bu konuyu forumda arastırdım ama bulamadm...yardımcı olursanız sevınırım...
-
Re: C-33 fazla kilo hava değişimi
Bu konuda kanunu bir düzenleme yok ama 3 ay üst üste hava değişimi alırsanız 3. ayın sonunda büyük ihtimalle askerliğe elverişsiz raporu verilebiliyor ancak buna karar verecek olanlar doktorlar. Kesin olmayan ama büyük bir olasılık var.
-
-
muvazzaflarda o süre 1 yıldır ama ek başka bir rahatsızlığın yoksa (hepatosteatoz veya transaminaz yüksekliği gibi) eğer böyle ek bir rahatsızlık da mevcut ise 3-4 hava değişimi sonra sevk zincirindeki bir üst basamağa sevk olunursunuz. Saygılar...
-
Standart süre 12 ay' mış. Ben de aynı durumdayım 12 ay oldu benim 1-2 hafta sonra durumu yazarım herkes rahatlar.
-
merhaba
Eşim 13 gün önce askere gitti(kütahya hava er kısa dönem)
kilo fazlalığı nedeniyle kurula sevk etmişler ve hava değişimi alabilirsin demişler.Ancak o askerliğini bitirmek istiyor zaten 13 günde de 5-6 kilo vermiş.Eğer kilo verdiğini ispat edip ısrarla kalmak isterse kabul edilebilir mi?kendisi kimya mühendisi 31 yaşında.Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum.Çok teşekkürler
-
Aralık başında yedek subaylık yapmak üzere birliğime teslim oldum.
ancak bir hafta sonra kilo fazlan var diyerek 6 ay hava değişimi verdiler.
ve öğrenmek isteiğim sorular var:
- 6 ay sonra kilo verip gelirsem askerliğe en baştan başlıyacağımı söylediler. peki kilo veremezsem ne olur?
yeni bir 6 ay hava değişimi mi verirler? bu ne zamana kadar devam eder?
- Eğer ki elverişli değildir raporu alırsam, daha sonralarda kontrolleri var mı bunların?
--
Ben birliğime teslim olunca askerliğimi yapacağım diye sevinmiştim. ama böyle bir karar ciddi anlamda canımı sıktı. Şimdi eve döndüm ve 6 ay zarfında ne yapacağımı düşünüyorum. İş arasam 6 aylığına iş bulmak ne mümküm? Kilo veremezsem ne olacak onun düşüncesi?
Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler.
-
cok sorun oluyor bu bılgıler cenderme arkadasım sonucu yazmayı unutma...
-
6 ay verdilerse muhtemelen beraberinde c-45 almamışsın... 6 ay sonra kilo vermemişsen 6 ay daha hava değişimi verip beklenir. toplam 12 ayın sonunda d kodu alırsın...yani savaşta ve barışta askerliğe elverişsizdir...saygılar
-
dostum c33 maddesi ile d kararına istinaden kesin işlem yapılmak üzere 6 ay havadegişimi almıssın kilon boyundan 41 kilodan fazla oldugu takdirde 6 ay daha havadeğişimi verilir daha sonrasında eskerlige elverişli degildir kararı alırsın
-
vallaha 4 kere c 33 hava deisimi almis arkadaslar sordum ben kuruldakılere.. bende 2 kere c 33 aldım 1 ay sonra yıne kurula cıkıcam yıne c 33 veıcekler buyuk ıhtımal....
-
Merhabalar,
Öncelikle bu siteye emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.
Ben nisan 2008 celbinde yedek subay adayı olarak askere gideceğim. Okuduğum bölüm itibari ile kısa dönem olma şansım fazla. Şahsi sorulara cevap verilmeyeceği biliyorum. Genel sorum şu,
birliğime teslim olduğumda kilo fazlalığı nedeniyl teslim almama durumları var mı? Teslim aldıkdan sonra hava değişimi verme ihtimalleri var? Kaç ay üzerinde hava değişimi askerliği uzatır?
Boy kilo arasındaki fark 41 kilo nun altındaysa hava değişimi verilir mi? Kesin hüküm varmıdır? Yoksa uygulama birliklere göre değişiklik gösterir mi?
Bu konu hakkında bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler...
-
Hava değişimi süresini 12 ay'a tamamlayıp elverişli değildir raporu veriyorlar. Bu süreç;
3+3+6 veya 6+6 veya 3+3+3+3 ay gibi değişebiliyor. Ayrıca bu süreç kısa dönem veya uzun dönem ayrıcalığı tanımıyor.
Eğer birliğinize teslim olmadan önce sağlık kuruluna çıkarsanız; 1 yıl erteleme alırsınız. Bu erteleme rahatsızlığa göre 3 yıl kadar sürebiliyor.
Hasbelkader arada kaynayıp askerlik görevine başladıktan sonra boy-kilo uyumsuzluğu kuralına takılırsanız ve bu kurala uymuyorsanız mecburen 3 veya 6 ay H.D. veriyorlar. Sonrasında 12 ayınız doluyor ve elverişli değildir raporu alıyorsunuz. Raporu aldıktan sonra; "Keşke yapsaydım!" düşüncesine kapılırsanız raporu aldğınız hastanenin er gazinosunda veya kantininde satılan soğuk sulardan birer bardak içebilirsiniz.
-
:( Merhaba,
Onemli bir sorunum var ve hicbir yerden net bilgi alamamak, tahmin edeceginiz uzere canımı cok sıkıyor.
1 - BIRLIGIME TESLIM OLDUKTAN SONRA YAPILAN ILK KONTROLLERDE OBEZITE TESHISI KONULDU.
2 - DAHA SONRA HASTANEYE SEVK EDILDIM.
3 - HASTANEDE 1 HAFTA GIBI BIR SURE YATTIM VE HEYETIN TOPLANMASINI BEKLEDIM.
4 - HEYET SONUCUNA GORE C/33 - C/42 SMK 6 AY HAVA DEGISIMI ALDIM
5 - ASKERLIK YAPAMADAN BENI GERI YOLLADILAR.
6 - OCAK 2008 DE 1.83 BOY / 117 KG ORANINDAN BU KARARI VEREN HEYET, SIMDI TEMMUZ 2008 DE YAPACAGI KONTROLDEN SONRA, YINE 1.83 BOY ( :) ) / 128 KG ORANINA NE VERECEK ?
Basima ne / neler gelecek, bilgisi olanlardan yardim bekliyorum.
Tesekkurler
-
Hava değişimi veya elverişsizlik.
-
merhaba benimde 1.68 boy ve 104 kilo ile 6ay hava değişimi aldım, ama bu arada 2 ay kadar askerlik yaptim kisa donem oldugum icin aldigim tarihte şafak 105ti bu 6ayın 45gunu (kd oldugumuz için 45 uzun donem erler için bu ser 90gun) askerlikten sayiliyor yani 6ay sonunda zayıflamis hlade geri donersem 105-45 = 60 gun daha askerlik borcum kaliyor muhtemelen aynı kiloda olacagim yada daha fazla kilo alacagim doktorun soyledigi bana 12ay hd vermek zorundaymis dolayisiyla gidince bi 6ay daha hava degisimi verecekler 2 ay askerligim kalmisken simdi bir yili aşkın bir sure hd için git gelle gececek benim sorunum burada başlıyor ben bu sure içerisinde çalışabilecekmiyim sanirim yasal olarak sigortali bir yerde işe başlayamıyormusum 2ay daha yapip kurtulsaydım keske simdi bir yıl yada daha uzun bir sure calismadan nasil gecirecegim iş başvurusu yaptıgımda savciliktan istedikleri temiz kagidinda bu cikiyormu yada yasal olarak bir yaptirimi varmi cok zor durumda kaldim calismam gerekiyor ama boyle bir durumla karsi karsiyayim simdi :(
-
kilo fazalıgı ve akciger enzim yüksekligi ile 3 ay hava degişimi
simdiden vermiş oldugunuz ve vereceğiniz cevaplardan dolayi tesekür ediyorum. ben 88/4 tertipim marta kara ciger enzim yüksekligi ve obezite kilo fazaligi nedeniyle 3 ay hava degisiminine heyet önünde karar verildi. fakat hemen hemen iki buçuk ayda yaptigim diyetlere ragmen kilo vermek yerine kilo aldim. sitede herkez bi farkli seyler söylüyor fakat herkez hemen hemen aynı konuya geliyor. şimdi benim kilom 111 ve boyum 170 akciger enzimlerim yüksek obezite teşhisi konuldu. ama heyet zamaninda ben 105 kilo idim zayiflamak yerine hep kilo aliyorum sonuc ne olabilir. ben de bu halimden hiç memnun degilim. lütfen cevap veriniz. uzmanlarin cevaplarinida beklerim şimdiden herkeze tşk ederim....
-
Hep kilo'lular için yazılmış.Azıcıkta zayıflar için yazılsa ya:rolleyes:
Ben 1.71 boyundayım.Kilom=50
Şu anda asker kaçağıyım.6 aylık asker iken izin kullandım geri dönmedim.Tabii ilk yoklama sırasında 58 kiloydum..Bir ara 62 kiloya çıkmıştım.Ancak son günlerdeki sıkınılar nedeniyle 50 kilo'ya düştüm.
+30- olmam için 41 kiloya düşmem lazım ki öyle bir durumda mahvolurum..
Benim bu asker kaçağı durumumda,kilo-boy arasındaki -21'den hastaneye sevkim gerçekleşir mi?Yada hava değişimi-çürük gibi şeyler la karşılaşma olasılığım varmı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar..
-
Cevap: C-33 fazla kilo hava değişimi
Merhabalar ben askerliğimi suan 20 gun yaptım sonra kilo fazlalığından dolayı C33/SMK teşhisi kondu raporuma 3 ay hava değişimi alıp evime geldim hiç zayıflamadım 1 2 kiloda aldım. şimdi hava değişimim bitmesine 7 gun war yarın şubeme gidicem beni askeri hastaneye sevk edicekler askeri burdakı askeri hastanede mı muane olucam yoksa tekrar birliğimemi gidicem bunu öğrenmek istıyorum. Bilgili olan arkadaslar varsa cewap yazabılır mı* ????
hava değişimleri bittikten sonra çürük alınca her 3 veya 1 senede muane olmaya gidiyormussun böle bişey doğrumu bunuda öğrenmek istıyorum???
-
iyi günler pekayla kilodan dolayı askerden önce hava degişimi sonra cürük alındığında bu rapor sivil hayata işliyormu devlet dairelerinde yada özel krumda özürlü statüsündemi olunuyor ... askere gitmeden 3 kere sevk tehiri alıp sonra rapoır alsakda aynımı oluyor şimdiden tşk
-
Bakın arkadaşlar hava değişimi kuralı şöledir.3 aylık hava değişimi 3 sefer alırsınız toplam 9 ay olur bu süre zarfında ileşme gösterirseniz yani zayıflarsanız sonuçta obezite hastalığı var sizde elverişli hale gelinceye kadar hava değişimi verilmeye devam eder fakat 9 aylık hava değişimi askerlikten sayılır askerliğinizden düşer diğer aldığınız 4. 3 ay veya 5. 3 ay lık hava değişimi askerlikten düşmez askerliğe elverişli hale geldiğiniz an toplam günlerinizden 9ay düşüp şafak sayacaksınız.
şimdi asıl isteğiniz nedir askerliğinizi yapmak istiyorsanız biran önce zayıflayıp 9 ay içinde askerliğe el verişli hale gelip askerliğinizi yapın bitirin.
yok eyer çürük almak istiyorsanız zayıflamayın tam tersi kilo alın zayıflamadığınızı gören doktorlar çürük verecektir
yani kısacası şu anda askerlik yapmamak için kilomu aldınız yoksa gercekten obez misiniz kontrol ediliyor
-
ya pekayla hava değişiminden sonra alınan rapor el verişsiz raporu sizvil hayatta karşımıza özürlü statüsünde çıkarmı
-
Cevap: Re: C-33 fazla kilo hava değişimi
Alıntı:
Cenderme rumuzlu üyeden alıntı
Hava değişimi süresini 12 ay'a tamamlayıp elverişli değildir raporu veriyorlar. Bu süreç;
3+3+6 veya 6+6 veya 3+3+3+3 ay gibi değişebiliyor. Ayrıca bu süreç kısa dönem veya uzun dönem ayrıcalığı tanımıyor.
Eğer birliğinize teslim olmadan önce sağlık kuruluna çıkarsanız; 1 yıl erteleme alırsınız. Bu erteleme rahatsızlığa göre 3 yıl kadar sürebiliyor.
Hasbelkader arada kaynayıp askerlik görevine başladıktan sonra boy-kilo uyumsuzluğu kuralına takılırsanız ve bu kurala uymuyorsanız mecburen 3 veya 6 ay H.D. veriyorlar. Sonrasında 12 ayınız doluyor ve elverişli değildir raporu alıyorsunuz. Raporu aldıktan sonra; "Keşke yapsaydım!" düşüncesine kapılırsanız raporu aldğınız hastanenin er gazinosunda veya kantininde satılan soğuk sulardan birer bardak içebilirsiniz.
Benim toplam 3+3+6 toplamda 12 ay ay hava değişimim oldu.. 1.81 boy 112 kiloyken son 6 ay'ımıda almiştim.. şuan yine 181 boy ve 117 kiloyum muayeneye gitmeme 2 hafta kaldı sonuç olarak ne verirler bana vede sana çürük raporumu verdiler merak ediyorum..
-
merhaba arkadaşlar 12 agustos 2009 da birliğime teslim oldum 1-09-2009 tarihinde smk 33-c yani fazla kilondan dolayı hava değişimi aldım. Şimdi siteden öğrendiğim kadarı ile 12 ay hava değişiminden sonra askerliği elverişli değildir raporu verecekler. Fakat 12 ay hava değişiminden sonra verdikleri rapor ön rapor birde bu raporun kesinleşme zaman aralığı var. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı.
-
Alıntı:
dilme rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar benım bı sorunum var...Agustosun 24 unde silusumu aldım askere gıttım... 15 gun sonra kılo problemım oldugunu soyledıler hastahaneye yatırdılar. 5 gun yattım 20. gunde
c-33 fazla kılodan 3 ay hava desıımı aldım.. boy 1.63 kılo 115
3 ay gectı dun heyete cıktım tekrar bıdaha 3 ay hava desımı aldım... boy 164 kılo 114
Benım merak ettıgım konu su 6 aydan sonrası curuk sayılır askerden bıldıgım kadarıyla ama hastahanede baska arkadaslarda vardı 3 kere 3 ay hava desımı almıs cocuga 4 uncu 3 ay hava desımı verdıler. herhalde benmde basıma aynısı gelıcek ama bu hava deısımlerın kesn bı zamanı varmı yanı 15 ay ıcınde netıce gıbısı...yanı 5 defa 3 ay gıbı...
not : bu konuyu forumda arastırdım ama bulamadm...yardımcı olursanız sevınırım...
arkadaşım kesinlikle 12 ay hava değişimini tamamlamadan askerliğe elverişli değildir raporu alamazsınız fazla kilodan dolayı.
-
Alıntı:
Cenderme rumuzlu üyeden alıntı
Standart süre 12 ay' mış. Ben de aynı durumdayım 12 ay oldu benim 1-2 hafta sonra durumu yazarım herkes rahatlar.
Üstat merhaba öncelikle geçmiş olsun. Durumunu merak ediyoruz site olarak. özellikle de aynı problemi paylaşanlar olarak. Askerliğe elverişli değildir raporu aldınız mı? Aldıysanız bu ön raporun onaylanma süreci ne kadar bilginiz varmı?
-
Alıntı:
sefirx rumuzlu üyeden alıntı
ya pekayla hava değişiminden sonra alınan rapor el verişsiz raporu sizvil hayatta karşımıza özürlü statüsünde çıkarmı
Üstat askerliğe elverişli değildir raporu özürlü rapor değildir.Bu rapor askeri kriterler uygun olmadığımızı gösterir bir rapor.Sivilde herhangi bir sıkıntı yaratmaz..
-
7.5 aydır hava değişimdeyim sivilde memurdum.Hava değişiminde olduğum için memurluk daha doğrusu sigortalı bir işte istihdam edilemiyorsunuz da.şimdi bana askerliğe elverişli değildir raporu verecekler 12 ay hava değişiminden sonra. Fakat bu raporun ön rapor olduğu hakkında bir duyum aldım.Bu rapor onaylanmadan sigortalı bir işte çalışabiliyormuyuz? teşekkürlerr
-
Alıntı:
Lamagra rumuzlu üyeden alıntı
Benim toplam 3+3+6 toplamda 12 ay ay hava değişimim oldu.. 1.81 boy 112 kiloyken son 6 ay'ımıda almiştim.. şuan yine 181 boy ve 117 kiloyum muayeneye gitmeme 2 hafta kaldı sonuç olarak ne verirler bana vede sana çürük raporumu verdiler merak ediyorum..
üstat foruma bakıyorum da forumla işi bitenler bir daha foruma geri dönmüyorlar eğer sıkıntısı bitenler foruma sonuçlarını bildirirlerse daha faydalı olacağı kanısındayım teşekkür ederim...
-
Alıntı:
D!NO34 rumuzlu üyeden alıntı
Bakın arkadaşlar hava değişimi kuralı şöledir.3 aylık hava değişimi 3 sefer alırsınız toplam 9 ay olur bu süre zarfında ileşme gösterirseniz yani zayıflarsanız sonuçta obezite hastalığı var sizde elverişli hale gelinceye kadar hava değişimi verilmeye devam eder fakat 9 aylık hava değişimi askerlikten sayılır askerliğinizden düşer diğer aldığınız 4. 3 ay veya 5. 3 ay lık hava değişimi askerlikten düşmez askerliğe elverişli hale geldiğiniz an toplam günlerinizden 9ay düşüp şafak sayacaksınız.
şimdi asıl isteğiniz nedir askerliğinizi yapmak istiyorsanız biran önce zayıflayıp 9 ay içinde askerliğe el verişli hale gelip askerliğinizi yapın bitirin.
yok eyer çürük almak istiyorsanız zayıflamayın tam tersi kilo alın zayıflamadığınızı gören doktorlar çürük verecektir
yani kısacası şu anda askerlik yapmamak için kilomu aldınız yoksa gercekten obez misiniz kontrol ediliyor
Üstat biraz yanlış bilgilendirme var gibi.Hava değişimleri uzun dönemde 3 ay kısa dönemlerde 45 günlük süreler içinde alınmışsa bu süreler askerlikte sayılır ve hava değişimi olduğu için askeriyden istikakınıza alırsınız.Fakat kısa dönemlerde 45 uzun dönemlerde 3 ay yani 90 günü aşan zamanlar askerlikten sayılmaz hava değişiminden geri dönerseniz bu zaman aşınları askerliğinize eklernir.Ayrıca hava değişimleri dışındaki tedavi süreleriniz varsa bu süreler zaten askerliğinizden düşer yani askerlik yapmış gibi sayılırsınız.Saygılar..
-
Alıntı:
parasiempre rumuzlu üyeden alıntı
:( Merhaba,
Onemli bir sorunum var ve hicbir yerden net bilgi alamamak, tahmin edeceginiz uzere canımı cok sıkıyor.
1 - BIRLIGIME TESLIM OLDUKTAN SONRA YAPILAN ILK KONTROLLERDE OBEZITE TESHISI KONULDU.
2 - DAHA SONRA HASTANEYE SEVK EDILDIM.
3 - HASTANEDE 1 HAFTA GIBI BIR SURE YATTIM VE HEYETIN TOPLANMASINI BEKLEDIM.
4 - HEYET SONUCUNA GORE C/33 - C/42 SMK 6 AY HAVA DEGISIMI ALDIM
5 - ASKERLIK YAPAMADAN BENI GERI YOLLADILAR.
6 - OCAK 2008 DE 1.83 BOY / 117 KG ORANINDAN BU KARARI VEREN HEYET, SIMDI TEMMUZ 2008 DE YAPACAGI KONTROLDEN SONRA, YINE 1.83 BOY ( :) ) / 128 KG ORANINA NE VERECEK ?
Basima ne / neler gelecek, bilgisi olanlardan yardim bekliyorum.
Tesekkurler
Üstat soru sormuşun büyük olasılıkla şimdi kendi cevabını da kendin almışsındır bizimle sonucu paylaşırsan işler nasıl oldu ne tür aşamalardan geçtin bizi de aydınlatırsan iyi olur diye düşünüyorum saygılar...
-
Alıntı:
sefirx rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler pekayla kilodan dolayı askerden önce hava degişimi sonra cürük alındığında bu rapor sivil hayata işliyormu devlet dairelerinde yada özel krumda özürlü statüsündemi olunuyor ... askere gitmeden 3 kere sevk tehiri alıp sonra rapoır alsakda aynımı oluyor şimdiden tşk
üstat devlet dairesinde sadece 657 dmk 53 maddeki yani akıl hastalığından dolayı alınan askerliğe elverişli değildir raporları devlet memuru olmana engel olur onun dışındaki raporlar için herhangi bir sıkıntı yoktur. Askerliğe elverişli değildir raporu askeri kriterlere göre verilir sivil de bu kriterlerin bir önemi yoktur. Saygılar...
-
tşk ederim kafama bu takılmıstı hava değişimi aldım geldim askerden zaten bir işyerine girme sorunu olacak diye korkuyordum tşk
-
slm ben 3 gün önce kilodan hava değişimi alıp geldim birliğimden .askerlik yapmak isteseniz bile yaptırmıyorlar ilk gün doktor muhane edip bakıyor o hastaneye sevk ettigi taktırda askeri hasteneye gidip birde orda muhane ediyorlar fakat en az 15 gün sonrasına heyet için tarih veriyorlar o ortamı yaşatıyorlar mutlaka benim boy 179 kilo 134 normalde +33 e hava değişimi veriyorlar kesin olarak ben 3 ay hava değişimi aldım çürük vermiyorlar hemen 12 ay sonra elveriştir raporu veriyorlar ancak. bu konuyla merka ettiniz varsa mesaj yazarsanız memnuiyetle cevaplarım
-
+33 Değil hocam.. +30 Ve Üzeri :)
-
+30 a vermediler gözümün önunde çoçuk a
-
12 aydır hava değişimindeyim kilo boy oranı +34 haftaya hastaneye gideceğim sevk'e haftaya yazarım size... herkes bilgilenir..3+3+6 ay aldım bu arada.
-
bende 3 aydır hava degişimindeyim sen sonucu bizlere söylersen sevinirim
-
benim +56 3 ay dolacak benimde bakalım ne olacak
-
iyi günler ben 3 ay hava değişimim sonunda askeri hastaneye gittim ve benim askerlikle olna ilişkimi sonlandırdı komutanlar ben pek nadir durumda olanlardanım 3 ayda göderilen az çıkyormus