-
Hukuk fakültesine yeni başlayacak olan akadaşlara tavsiyelerinizi bekliyorum
meraba arkadaşlar bu formun yeni üyesiyim. İnşallah, bir terslik olmazsa bu sene marmara hukuku kazanacağım. sizlerden derslere nasıl çalışmam gerektiğiyle ilgili tavsiyeler bekliyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.
-
Re: Hukuk fakültesine yeni başlayacak olan akadaşlara tavsiyelerinizi bekliyorum
Kesinlikle dersleri takip etmelisiniz. Devam zorunluluğunun olmaması en büyük handikap, fakat kendinizi buna kaptırmamanız gerekiyor. Dersleri düzenli bir şekilde takip ettikten ve sınav dönemlerinde de kendinizi sınavlara verdikten sonra gerisi kendiliğinden gelecektir.
-
Re: Hukuk fakültesine yeni başlayacak olan akadaşlara tavsiyelerinizi bekliyorum
Alıntı:
Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Kesinlikle dersleri takip etmelisiniz. Devam zorunluluğunun olmaması en büyük handikap, fakat kendinizi buna kaptırmamanız gerekiyor. Dersleri düzenli bir şekilde takip ettikten ve sınav dönemlerinde de kendinizi sınavlara verdikten sonra gerisi kendiliğinden gelecektir.
Hiç düşünmeden altına imzamı atıyorum :o Ayrıca zorlandığınız derslerde yazarak çalışmanın çok faydasını göreceksiniz.
-
Ben çoğu arkadaşımızın tasvip etmediği bir okuldan daha doğrusu okul tipinde okudum" KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi" orada okurkende daha sonra yatay geçiş yaptığım DEU Hukuk Fakültesi'ndede derslere sürekli bütün dikkatimle ilgi gösterdim,ardından disiplinli olarak günde 3-4 saat tekrar yapmam ve ders çalışmam bana yetti şuan fakültede 3. senemi geride bıraktım ve sadece bir kez tek dersten bütünlemeye kaldım o da ticaret hukukudur,bunda da benim hatam yok DEU'da okuyanlar mutlaka Doç.Dr. Oruç Hami ŞENER'i tanıyordur.Başarılı olman dileğiyle...
-
Alıntı:
Aydın Alber Yüce rumuzlu üyeden alıntı
Hiç düşünmeden altına imzamı atıyorum :) Ayrıca zorlandığınız derslerde yazarak çalışmanın çok faydasını göreceksiniz.
Forumun işaretleri yanlış genelde aslında böyle sırıtma işareti falan yapmadım öyle çıkmış şimdi farkına vardım Sn. Başak Şahin'den özür diliyorum.
-
Alıntı:
Aydın Alber Yüce rumuzlu üyeden alıntı
Hiç düşünmeden altına imzamı atıyorum :o Ayrıca zorlandığınız derslerde yazarak çalışmanın çok faydasını göreceksiniz.
Bende de böyle çıkmış :) Ben alınmamıştım zaten Alper, ne güzel gülmüşsün işte.
-
ilginize teşekkürler. marmara hukukta sınavda yoruma dayalı şeyler soruyorlarmış. bu konuda fikirleriniz nedir?
-
Hukuk fakültelerinde bütün sorular yoruma dayalıdır...diğer yandan bütün sorular da bilgiye dayalıdır...hem de eksiksiz bilgin olması gerekir...yani bizim sınavlarımızda yorum soruyolarmış değip de genel külütürünle yapacağını düşünürsen yanılırsın...en fazla ilk yılın ilk dönemini geçersin öyle...Gözünü de fazla korkutma ayrıca hukuk fakültesi dediğin yer öyle abarttıkları kadar zor değil boyun kadar kitaplarla içli dışlısın ama azıcık zevk alırsan başarılı olursun...
başarılar size...
-
Marmara hukukta okuyacaksan biraz daha çetin olacaksın.Zor bir 4 sene seni bekliyor...ersliklerden daha çok kantininin kalabalık olduğu bir fakülte ...doktrinler...Marmara üniversitesi avukat ya da hakim savcı yetiştimez..akasemisyen hukukçu yetiştirir..ne diyeyim kolay gelsin
...medeni hukuk kürsüsüne dikkat....
-
Alıntı:
Av.Mehtap Yeter Engin rumuzlu üyeden alıntı
Marmara hukukta okuyacaksan biraz daha çetin olacaksın.Zor bir 4 sene seni bekliyor...ersliklerden daha çok kantininin kalabalık olduğu bir fakülte ...doktrinler...Marmara üniversitesi avukat ya da hakim savcı yetiştimez..akasemisyen hukukçu yetiştirir..ne diyeyim kolay gelsin
vaayys beee. Bu fakülte şovenizmi beni çok güldürüyor.
Demek Marmara hukuk akademisyen, ankara hukuk hakim savcı,istanbul hukuk avukat yetiştirirmiş, ya izmir erzincan konya özeller ve diğerleri ne yetiştirir? karpuz mu???:o
-
Alıntı:
ya izmir erzincan konya özeller ve diğerleri ne yetiştirir? karpuz mu???
Hayır bilemediniz Sayın milo?
Yanıt şöfür olacaktı, ama...
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?p=77555
Birde başka bir iş daha vardı, koruma görevlisi idi galiba emin değilim! Ülkemizin bu günkü şartlarında kim memnun ki işinden ya da nüfusun kaçta kaçı kendi asıl mesleğini yapabiliyor ki?!
( umarım iyisinizdir, forumlara takılıp duruyorsunuz da?)
-
valla deniz hanım sitede eski sayılırım, çok da seviyorum burasını umarım beni bu gece affederler yöneticilerimiz ama nedense pek bi kalabalık geldiler bu gece, kışşşt diyom gitmiyolar. aniden beynimin bir yerinde bir tırrrttt sesi duydum ve bu hale geldim:o aslında dünden beri böyleyim forumları okudukça
bu gece beni mazur görün beaa:)
NOT: Forum kurallarına riayet ediniz.
-
Sizi bir görsek mazur un lafı olmaz ... Ama ağustos 15 ine kadar göremezsem o zaman görürsünüz mazuru Yada mezurayı kefen ölçüsü almak için...
-
Alıntı:
magrib rumuzlu üyeden alıntı
meraba arkadaşlar bu formun yeni üyesiyim. İnşallah, bir terslik olmazsa bu sene marmara hukuku kazanacağım. sizlerden derslere nasıl çalışmam gerektiğiyle ilgili tavsiyeler bekliyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.
Güzel kardeşim, hiç canını sıkma... Okuduğunu anlayabiliyorsan, bir şekilde mezun olursun... Mezun olup da mesleğe başladığında da, bazılarının nasıl olup da mezun olabildiklerine şaşırırsın...
-
slm arkadaslar bende kibrista ozel bir okulda hukuk egitimi aliyorum.bırcok elestiriye maruz kalmama ragmen okulumdan memnunum.özel üniversitede okuyan ögrencıler öss gibi sacma bir sistemde evet basarı elde edememiş olabilirler fakat bunun farkında olarak,gerek hocalar gerek ınsanlar tarafından elestırileceklerini bilerek hukuk yasamına 1-0 yenik baslamıs olmaları,öss de yetişemedikleri arkadaslara yetişebilmek için belkide daha cok caba ve emek sarfettiklerini belirtmek istiyorum.önemli olan özeli,devleti degil insanların nasıl agitim aldıkları,kendilerini nasıl geliştirdikleridir bence!ayrıca hocalarımızın hepsi cok degerli hocalar,madem devlet üniversiteleri daha iyi diyorsunuz bizim hocalarımız o girmeyi hayal edipte basarılı olamadıgımız fakültelerden gelen hocalarla dolu aldıgımız egitimin aynı oldugunu belirtmek istiyorum!siteye daha yeni üye oldum ve bircok linkte özelde okuyan arkadasların kendilerini ifade ederken ki cekimserliklerini,geri planda kaldıklarını gordum,buna hiç gerek yok kanımca..hukuk fakultesıne yeni girecek arkadaslara basarılar diliyorum!hukuk dünyası bilgiler okyanusudur bildikce bilmek istersin,yzüdükce yorulursun,yoruldukca anlarsın degerini..kendini hep aynı yerde hissettikce gelişir,hırslanırsın!!
tesekkur ederim!
SAYGILARIMLA...
Not: Forum kuralları gereği, iletilerinizde yabancı sözcükler dışında (Türkçe sözcüklerde) "v" harfi yerine "w" kullanmamanızı hatırlatırız.
-
-
Zarfa değil mazrufa bakmak lazım ... Ne demekse neden dedimse..
-
Şurası şunu yetiştiri burası bunu sözünü ben de anlamıyorum.Kim ne isterse onu olur.Ben Ankara Hukuktayım ama avkat olmak istiyorum ne olacak şimdi?
-
Sevgili Alper, biliyorsun ki genelde her kuralın bir istisnası vardır. Sayın Av. Mehtap Yeter Engin (sanırım Marmara Hukuktan mezun) de akademisyen değil, avukat olmuş. :)
-
Alıntı:
Stj.Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili Alper, biliyorsun ki genelde her kuralın bir istisnası vardır. Sayın Av. Mehtap Yeter Engin (sanırım Marmara Hukuktan mezun) de akademisyen değil, avukat olmuş. :)
değerli meslektaşlarım ve meslektaş adaylarım anladığım kadarıyla söylediklerimi yanlış anlamakta yoğun bir çaba sarf etmiş..
bol bol alman ve italyan doktrini okumak isteyen arkadaşlar gönül rahatlığı ile benim de mezun olduğum güzide yurdum üniversitesinden mezun olabilirler.jBu bir ayrıcalıktır ne de olsa..
en uzak mesafe iki kafa arasındadır birbirini anlamayan..............
-
Alıntı:
iyi işte ne güzel.Demek marmara üniversitesi her sene yüzlerce akdemisyen adayını hukuk camiasına sunuyor.Akedemisyen açığı kesin kapanacak.Teşekkürler marmara üniversitesi :)
(bi de akedemisyen yetişmiyor derler:o)
-
ya evet ama ne yazıkki kontenjan sıkıntısı var mezunlar sadece ihtiyaç oranında alınıyor:((
-
Alıntı:
bol bol alman ve italyan doktrini okumak isteyen arkadaşlar gönül rahatlığı ile benim de mezun olduğum güzide yurdum üniversitesinden mezun olabilirler.Bu bir ayrıcalıktır ne de olsa..
Ben ayrıcalığın okuldan kaynaklandığına inanmıyorum.İnsanı meslek hayatında özel kılan sadece çabasıdır.
-
bir kere öle bi avukat olmalısn ki kişi gercekten suclu olsa dahi,onu suçsuzmuş gibi gösterebimen gerekir.bunun içinde cok iyi bir konusmacı olmalı sözlerinle seni dinleyenleri etkileyebilmelisin,bol bol vucud dilini kullanmalısın,ve kanunları avucunun içi gibi bilmelisin.türk hukuk sisteminde bir sürü acık var bunalrı iyi kullanmalısın.:))pratik zekalı olmalısın. ve en önemlisi büyük oynamalısın asla karsındakinin ne kadar güçlü olduguna bakma esas güç senin içinde.git ve onalrı yen.iyi şanslar yukardaki kendini avukat sananların ne dedigine bakma burda önemli olan senin basarma azmim..ok
-
Alıntı:
faramir rumuzlu üyeden alıntı
bir kere öle bi avukat olmalısn ki kişi gercekten suclu olsa dahi,onu suçsuzmuş gibi gösterebimen gerekir.bunun içinde cok iyi bir konusmacı olmalı sözlerinle seni dinleyenleri etkileyebilmelisin,bol bol vucud dilini kullanmalısın,ve kanunları avucunun içi gibi bilmelisin.türk hukuk sisteminde bir sürü acık var bunalrı iyi kullanmalısın.:))pratik zekalı olmalısın. ve en önemlisi büyük oynamalısın asla karsındakinin ne kadar güçlü olduguna bakma esas güç senin içinde.git ve onalrı yen.iyi şanslar
Sn. faramir, nasıl böyle bir kanaat edindiniz?
Hukuk, toplumun genel menfaatini veya fertlerin ve toplumun ortak iyiliğini sağlamak maksadıyla konulan ve kamu gücüyle desteklenen kaide, hak ve kanunların bütünüdür. Daha yaygın bir tanımıyla hukuk, adalete yönelmiş toplumsal yaşama düzenidir.
Savunma hakkı kutsaldır. Kişi, en adi suçu işlemiş olsa dahi kanun tarafından kişiye verilen haklar mevcuttur. Kişi suçlu olsa dahi, suçsuzmuş gibi gösterilmez, dayanağını kanundan alan hakları kullandırılır.
Anlatılması gereken çok şey var... Fakat burada bir kaç kelimeyle özetlemeye çalıştıklarımızı, umarım hukuk fakültesini kazanarak 4 yılda anlayabilirsiniz.
-
Zaten banada kendini bilmez insanlar ilk avukat olacam dediğimde cehennemliksin demişlerdi:eek:
-
Hukuki konularda Avukatlar birer CAN "Simidi"dirler...
Kutsal bir meslek!
-
Üniversite okuyanlar ii bilirler aslında üniversite okumanin o kdar da büyütülmicek bir konu oldugunu çünkü içlerine yerleşmiştir o mütevazilik....
DAÜ hukuk fakültesi mezunuyum. Hiç unutmam bu yaz yurda dönüşümü, arkdaslarimın elimdekı diplamayo gorunce o sozlerını ''yalanciydin zaten simdi diplama mi verdiler bunu için '' :o
Şimdi özlüyorum fakültemi arkdasşlarimi neredeyse hiç görmedigim hocalarımı :o pek derslerle alakam yoktu belkı ama zamanında bıtırmısıtım...
Tavsıyem sudur ki hukuk fakultesıne gırmeden once cevrene ıyıce bak, bır gun mezun oldugunda geri donup baktıgında goreceksın çok sey degısmıs ve belkı de en guzel yıllarındır artık gerıde bıraktıgın o. Derslerını ıhmal etme benım gıbı ozlersın anfinin o ter kokusunu :p, hocanın kulaklarında yankılanan sesını, gır ve dınle bıksanda, kahve davetllerıne aldanma o fallar hıkaye :D
Hukuk fakulterı dıngonun ahrıda degıldır bunu bır hocam solemıstı hatta 2 kez aynı seyı solemısıtı!!! Hoca arkasını dondu fırar etmenın tam vaktı deme ııı dusun kapı tutukluk yapmasın sakın...
-
birinci sınıfta kesinlikle iktisatı ekonomi dersi diye sallama. 3. sınıtayım ama hala alttan alıyorum.
derslere düzenli olarak girmeni tavsiye edyorum. sınavlara çalışırken çok yararlı olacaktır.
marmara üniversitesi'nde nasıl bilmiyorum ama ankara üniversitesi'nde medeni hukuk sınavı pratik sorular üzerinden yapılır. bu yüzden başarı çok düşüktür.(not olarak) sınavlara, bilgini kullanabileceğin pratik kitaplarıyla çalış.
ilk dönem öss yorgunluğuna kapılıp çok fazla yatiyim deme :) düzenli çalışmaya çalış.
-
Alıntı:
milo rumuzlu üyeden alıntı
Demek Marmara hukuk akademisyen, ankara hukuk hakim savcı,istanbul hukuk avukat yetiştirirmiş, ya izmir erzincan konya özeller ve diğerleri ne yetiştirir? karpuz mu???:o
Bu görüşün doğruluğunu zamanı gelince göreceksin.Ben öss'ye hazırlanıyorum ve Marmara Hukuk mezunu bir tanıdığım bana Marmara Hukuk'ta akademisyen yetiştirmeye yönelik olduğundan derslerin sınavların zorluğundan bahsetmişti.Diğer fakülteler de öyle ama Marmara Hukuk biraz daha farklı.Gerçekten de bu üç fakültenin böyle bir durumu var.Diğer üniversitler hakkında bilgim yok ancak şunu söyleyebilirim ki sonuçta köklü okulların tarzı biraz daha farklı olur.Yani hakim/savcı sınavlarına hazırlama ya da serbest avukatlığa hazırlama yahut akademisyenliğe hazırlama şeklinde..
-
Alıntı:
milo rumuzlu üyeden alıntı
çok doğru :) :)
-
Ankara hukuk devlet memuru yatiştirir İstanbul hukuk hukukçu yetiştirir.Diğerleri hakkında bilgim yok.:) :) :)
-
Bir Selçuk üniversitesi hukuk fakültesi mezunu olarak Ankara hukukun İstanbul hukuktan bir nebze de olsa önde olduğunu kabul ederim. Bakın sınavlarda doktrin olarak Ankara doktrini kabul edilir. Bakın Anayasa Mahkemesine, Danıştay'a, Yargıtay' a HSYK' ya hepsinde Ankara mezunları daha fazladır. Adli yargı sınavlarında kazandırma oranlarında da Ankara önde.
-
Marmara Hukuk 1. sınıftayım. Okulda hukukçu adayı zannedebileceğiniz insan sayısı 800 kişiden en fazla 100 tanesidir. Daha çok inekleyerek, hayattan koparak ÖSS'ye hazırlanmış arkadaşlar var. Bu bir suç değil tabii ki, ama girişkenlik, üst seviyelerde iletişim kurma yeteneği, görgü, kültür, kendini domine etme gibi gereklilikleri olan bir disipline pek de uymuyor bu arkadaşlar. Ayrıca kendilerini geliştirmek, sosyalleşmek için de hiçbir çabaları yok, öğrenci kulüplerinde çok az hukuk öğrencisi var.
Hukuk fakültesine yeni başlayacak olan arkadaşlar öncelikle iletişim yeteneklerini geliştirsinler, biraz kitap okusunlar, sıradan bir insandan farklı meziyetlere sahip olmaları gerektiğini yattıkları yatağın yanındaki duvara yazsınlar.
Yoksa ingilizcenin salak ve mantıksız bir dil olduğunu, anadilimizin ise pek bir zengin olduğunu söyleyen arkadaşlarımıza(hukuk 1. sınıftalar ama ingilizce ve türkçede ordinaryus olmuşlar mübarek) benzerler, allah korusun... Yukarıda saydıklarım öncelikleriniz olsun, dersi çalışırsanız yaparsınız bellidir bunun yolu...Çok zorsa çok çalışırsınız, inanılmaz zorsa inanılmayacak kadar çok çalışırsınız....Çalışma, sınıf geçme hikaye önce yukarda saydıklarım...
-
Merhabalar,siteye yeni üye oldum ve hatta bu mesaj da ilk mesajımdır.Benden tavsiye,eğer hukuk fakültesinde okuyorsanız ve devamsızlık sorununuz da yoksa okula gidip tüm gün dersleri takip etmeniz bence boşa kürek çekmektir.Misal olsun,ben istanbul hukuk 4.sınıftayım ve şimdiye kadarki verilen eğitimden ve de eğitimin kalitesinden hiç haz etmedim.Üniversiteler adeta ticarethaneye dönüşmüş ki dönemin en iyi hocaları derse girmiyorlar ve yerine asistanlarını yollayıp bizleri salak yerine koyuyorlar.Onların yaptıkları da kitabı okuyup bize anlatmak ya da olduğu gibi kitaptan okumak..Bence vaktinizi boşa harcamayın ve en iyisi mi alın kalemi,kitabı elinize kendiniz çalışın..Bu arada derste anlatılanları da bir arkadaşınızdan not şekilde edinebilirseniz sizden alası yoktur..!
-
Hukuk fakültesine başlayacak arkadaşıma tek tavsiyem şudur.
Fakülteye attığın ilk adımda, bu fakültede alacağın eğitimin tek başına hiç bir şey olduğunun bilincinde ol.. Gerisi gelecektir.
-
Sizce hukuk fakültesinde en zor ders hangisi?
-
Anayasa-Borçlar-Ticaret-Ceza-Medeni Usul-İcra İflas-İnsan Hakları Hukuku desem yeterli midir ? Yoksa sayıyım mı daha :D:)
-
gazi hukuk son sınıf öğrencisiyim sadece bizim fakülte değil duyduğum kadarıyla birçok fakültede hocalar öğrencilere birşey veremez hale gelmiştir bu yüzden benim tavsiyem senenin başında gerçekten yararlı olacak hocaları tespit edip ki bunlar bir elin parmaklarını geçmez sadece onların derslerine devam etmeniz diğerlerini kendinz çalışarakta halledebilirsiniz
ve bence hukuk fakültesinin en zor dersi kesinlikle icra
-
Derse devam etmek ve her bulduğu şeyi okumak hukuk öğrencisinin asli görevleridir diye düşünüyorum.Her sınıfın özel dersleri vardır onları çok iyi kavramanız mutlak gereklidir.Hukuk fakültesi bitirilebilir ama donanımlı bir hukukçu olmak için sürekli kendinizi geliştirmek zorundasınız.Bunları bilerek tercih yapınız.