-
Avukat olmak / Olmamak - Hangisi daha iyi?
Merhaba;
Avukat olmak mı daha ıyı , olmamak mı? Sene 1997 öss de full hukuk fakultesı yazdım sadece 3 tane ıktısat yazmıstım yanlıs tercıh sonucu ıktısat okudum bırakmak ıstedım , bırakamadım hep ıcımde kalmıstır avukat olmak, daha sonra yaşarbank (suanda tmsf nın elındeıdı halkbankla bırlstı) ve özel sektorde calıstım. Su andakı meslegım ne bılıyormusunuz? POLİS :( Ne zaman bır avukat görsem dershanedekı yıllarım aklıma gelır, keşke ilk senemde kazanmasaydım unıversıteyı
www.apem.pol.tr
-
:DDışı sizi yakar,içi bizi...:D
-
Neye göre iyi, neye göre kötü?
Size göre... Bunun kararını en iyi verecek olan kişi sadece sizsiniz. Dünyaya bir kere geldiğinize göre, en sevdiğiniz işi yapın...
"Bir mesleği yaparken aldığınız haz, o mesleği yapmaktan dolayı kazandığınız parayı harcarken aldığınız hazdan fazla ise, doğru mesleği yapıyorsunuz demektir" diyor Çetin Altan...
Bu söze kulak verin derim.
Güneşiniz bol olsun.
-
turkıyede kım ıstedıgı ısı yapıyorkı 2 sıyasal 2 endustrı bırsuru ogretmen ılahıyatcı arkadasım var hepsıde polıs oldu bende bankacı olacaktım amacım oydu maalesef durum bundan ıbaret:(
-
Kendimi tutamadım, size bir de kitap önereyim nacizane...
"Kendine yeni bir hayat ısmarla" kitabın adı...
Kim istediği işi yapıyor ki sorunuzun cevabı öyle çok ki.... Yeter ki, neyi istediğinizi iyi bilin...
-
Avukat olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu... :)
Bi olan pişman, bi de olmayan...
-
Hamdım,piştim,yandım....:D[}:)];)
-
Ciddi yazmışsınız ben sulandırayım biraz...
Üzülmeyin, sonuçta polis avukatı döver...:D:D:D
Siz sadece siz olun, mesleğinizin ne olduğu farketmez, her mesleğin iyi ve kötü yanları vardır. Sn. Tunga'nın tavsiyesine uyun, kitabı alın...
Selamlar,
-
Avukat olupta ne yapacaksınız ?
-
-
Adalet bakanlıgı bırkac ay once kpss ile söför katıp vs.. alacaktı hatırlıyormusunuz? bırkac tane avukat da basvurmuş alımlar için doğruluk payı varmı sizce? yoksa hikaye mi?
-
O konuda forum da vardı ...
Doğru bir doğruda başvuran avukatların söförlük sınavını kazanamaması...
Bak işte avukat olup ne yapacaksın...
-
bır tartısma daha vardı avukatlık meslegının uckagıt meslegı halıne geldıgı yonunde bu konuda neler dıceksınız pekı? bence o sınava gıren avukatlar idealıst degıl ben o sınava gırecegıme oturur hakımlıkve savcılık sınavlarına hazırlanırım daha ıyı
-
Her meslekte üçkağıtçı vardır. Avukatlar arasında da vardır. Ama her kimki tüm mesleğe üçkağıtçı mesleği der terbiyesizlik etmiş olur. Terle okuyan ve geçimleri dilleri olan bir mesleğe ne yaptıki diyerek bu kulbu takanların bilgiye ve emeğe saygısı olmadığını düşünüyorum... Derler ya altı üstü bir dilekçe yazıverdi şu kadar para aldı ne var ya bunda ? Otur yaz diyince bakar yüzüne salak salak işte asıl üçkağıtçı odur. Emeğe eğitime saygı... Üçkağıtçı avukatlarda mesleğin yüzkarası hermeslekte olduğu gibi....
Açlık bazen idealizm dinlemez diyeyim...
-
http://www.farukeremvakfi.org.tr/faruke.jpg
Bir tuhaftır Avukatlık..
Ayıplamayacaksınız, kızmayacaksınız, ağlamayacaksınız da..
Bunlar olmaz mı?
Olur..
Ama hep içinizde olmalı..
Bakışlarınızda kaçak bulunmasın..
Karşınızdakinin gözlerinin içine bakın, dostça..
Orada derdini dökmek isteyen "İNSAN" ı göreceksiniz..
Bundan sonrası kolaylaşır..
"İNSAN İNSANIN ZEHRİNİ ALIR" derler, halk dilinde..
Avukatlığın yarısı budur..
Av.Prof.Dr. Faruk EREM
Büyük ceza hukuku profesörü,Rahmetli Faruk EREM hocamızı saygıyla anıyoruz...
Avukatlık mesleğine gerçekten çok farklı bir açıdan yaklaşmış.
Avukatlığın ne olduğu ya da nasıl olması gerektiği konusunda yeterince aydınlattığı kanaatindeyim.
-
Re: Avukat olmak/olmamak.Hangisi daha iyi?
ben de bir insanın sevdiği mesleği yapması tarftarıyım zira bu yüzden çevremden pek çok sitem alıyorum. Çevrem hep maddiyet iyi olsun da meslek önemli değil anlayışında.Çok üzülüyorum.
-
Ben yazar olmak istiyorum ama...
-
Ben de avukat olmak istiyordum ama.....
Adam mahkemenin kapısında avukatıma bağırdı(müvekkiliymiş)
Yeter ama artık, davayı kaybettin, yargıtay dedin oraya da yolladık.
Bir senedir gelmedi, daha ne kadar bekleyeceksin..
Avukatım cevap verdi (sinirden titreyen sesini kontrol etmeye çalışarak)
İnanın benim elimde birşey yok. Çaresiz bekliyoruz.
Adam iyice kükredi, paranın yarısını peşin almayı biliyorsun da ne yapacağını bilmiyormusun.
Avukatım cevap verdi (sinirden titreyen sesini kontrol etmeye çalışarak)
Ne yapimm, Yargıtay Başkanını mı dövim.
Adam daha da kükredi, bana ne kardeşim dövermisin, sövermisin, s...rmisin
ne bok yiyeceksen ye. bu senin işin..............
Sinirden moraran avukatımı zor tuttum.
Haksızdı zira...
Unutuvermişti adamın kendisini satın aldığını..
.................................................. .........
Zor zenaat zor.
Allah gerçekten yardımcıları olsun...
-
Avukatlık mesleği hakkında
Geleceğimi belirliyecek bir soru soracağım. Ben 15 yaşındayım avukat olmak istiyorum. Bu sene alan seçimi yapacağız ama aklımda bir kaç soru var 1.Avukatlar iş bulamıyor diyorlar
1.İş bulamıyor diyorlar..
2.Çok az para kazanıyor diyorlar...
....
Ben kendini ifade etme yeteneği yüksek olan girişimci ve inatçı, hırslı... bir kişiliğe sahibim ve gerçekten avukatlık mesleğine özel bir ilgim ve yeteneğim var ama kafamı kurcalayan iki soru yukarıda, yardımcı olmanızı dilerim...
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
-
Re: Avukatlık mesleği hakkında
bu konuda yazılmış birsürü forum var hukuk fakülteleri hakkında yazılan yazıları okuyunuz
-
-
Teşekkür ederim ama biraz daha açıklayıcı cevaplar bekliyorum....:)
-
Ben meslekleri para kazanma aracı olarak gören zihniyeti sevmiyorum.Bir işi seviyorsan yapmalısın.Parayı değil işinden keyif almayı ve başarıyı hedeflemeli insan.Başarı zaten o her işte arzulanan parayı getirir.Ayrıca avukatlık mesleğinin insanın kendini geliştirme fırsatı bulabileceği bir meslek olduğunu düşünüyorum.
-
Ben de zaten para kazanmak için yapacağım demedim, ihtiyacımda yok zaten ama boş boş da oturamam...
Sorularıma cevap istiyorum, kimseden öğüt beklemiyorum....:rolleyes:
Not:Galiba siz okuduğunuzda yanlışlıkla ilk soruyu silmişim...
-
İyi de sorunuzun cevabı verilmiş işte, mesleğinizi severek ve layıkıyla yaparsanız iş de bulursunuz, para da kazanırsınız.
İş bulamayan avukatlar da var, bulan da.
Para kazanamayan avukat da var, kazanan da.
-
Yazdığınız cevaba bakılırsa öğütlere daha fazla ihtiyaç duyuyor olmalısınız.
-
neyse ben bir hukuk bürosuna gitsem iyi olacak herkese teşşekürler.
-
İş bulup bulmadıklarını mı merak ediyorsunuz yalnızca? Eğer yalnızca bu ise sorunuz, iş bitmez...
-
-
Merhaba avukat olacam diyorum.Ailem fen derslerimin çok iyi olmasından dolayı şiddetle karşı çıkıyorlar asında ben kesin kararımı verdim hukuk okuycam ama ailemin bu hali beni çok üzüyor.Bugün bir avukatın yanına gittik pek iç açıcı şeyler söylemedi bana bu adam galiba işinden bıkmış nese....
Yani kısacası ailem bana inanmıyor.Aslında bunda büyük suç bende geçen sene sadece fen derslerine önem verdim.Ben aslında hep avukat olmak istedim ilkokula başladığım günden beri ama nedense bunun için sadece kitap okudum vs vs....
aslında başka gereken şeylerde varmış ama bilemedim ben kesin kararımı verdim bide benim ailem beni en çok işsiz kalacağım konusunda uyarıyor türkiye çiftçi yetiştirir gibi avukat yetiştiriyomuş falanda filanda... okulda bile hatta dershanede
türkçe öğretmenlerine
-hocam ben tm yapabilirmiyim? dediğimde hayııııır sen fen öğrencisisin diyorlar
yani kısacası beni destekleyen kimse yok bazen kararımdan vageçecem diye öyle korkuyorum ki...:( bu konuları ilerde meslektaşım olacak insanlarla paylaşmak istedim.Bir gün inanıyorum ki çok iyi yerlere gelecem o zaman herkes yanlış yaptığını anlıycak aslında bende bu kadar avukat arasında iyi işler bulacağımı zannetmiyorum ama... herneyse yinede ben avukat olacam ne olursa olsun çünkü çok seviyorum ben dünyaya avukat olmak için geldim tıp mıp hikaye benim için...
büyüklerime saygılarımla
-
İnanmak başarmanın yarısıdır, bakın siz yarısını başardınız bile, şimdi diğer yarısı için çalışmalısınız. Başarılar diliyorum...
-
teşşekür ederim bu sözlere çok ihtiyacım var...
-
Hala herkes bana karşı ama ben bugün gittim tm olarak alanımı değiştirdim yani en önemli adımı attım bu forumunda bu kararımı vermemde büyük etkisi oldu özellikle soruma cevap veren
Av.Dilek Kuzulu Yüksel, Stj.Av.Emrah Yavuzcan, Aydın Alber Yüce, Av.Tayfun Eyilik,Av.Mehtap Yeter Engin, teşekkürü bir borç bilirim...
:) :)
-
:) çok sevindim...umarım dilediğin gibi olur.
-
teşekkür ederim inşallah olur...
-
avukatlaık guzel meslek.paarsı bol.ve en guzeli herseye itiraz edebiliyorsunuz:)) itirazım var sayım yargıç demkten daha güzel ne olabilir hm:)
-
en güzelide hak hukuk aramak buna bayılıyorum...
-
Konuya ilişkin bir forum:
https://www.hukuki.net/forum/showthre...threadid=25690
İstemek de başarmanın bir yarısıdır.
İnanmak
İstemek
Çalışmak
Ve Başarmak...
-
öncelikle verdiğiniz link için çok teşekkür ederim ama ben bu forumu defalarca okudum ilginize teşekkürler
-
Meraba Özellİkler Bu Sene Hukuk FakÜltelerİnİ KazanmiŞ Olanlara Bİr Sorum Var Acaba Öss Sinavina Hangİ Yayinin Kİtaplariyla Hazirlandilar Yardimci Olurlarsa Sevİnİrİm :) Ben EŞİt AĞirlik Derslerİne Bİraz Yabanciyimda O YÜzden Hangİ Setİ AlacaĞima Karar Veremedİm Hangİsİ En Yararlisi Sİzce...lise 2 ye yeni geçtim bu arada