-
Kocam sebepsiz yere boşamak istiyor.
Merhaba.Eşimle altı aydır evliyiz.Severek evlendik.Sözlüyken,nişanlıyken bana şimdi zorla yaptırmaya çalıştıkları şeylerden bahsetmedi/bahsetmediler.Evliliğimizin ilk iki ayı boyunca bana ileride belirteceğim konular başta olmak üzere çok konuda baskı uyguladı,zamanla düzelir diye bekledim.Son dört aydır bunları bana yaptırmak için şiddet uyguluyor.Adam olacakmışım(Eşim için adam olmak:
-Ailesiyle sık sık görüşmek zorundaymışım.Öyle bir mecburiyetim yok.Kendisi dilediği kadar görüşüyor.
-Annesi,babası yatalak değil veya yemek yapmaya mani herhangi bir hastalığı yok.Onlara en geç iki günde bir ya yemek götürmek ya da onlara gidip pişirmek zorundaymışım.Diğer gelinleri de kızı da yapamazmış çocuğu varmış ve evi bize göre uzakmış.
-Kayınbabamlar,görümcemler,eltimler ile Konya'da yaşıyoruz.Her zaman birimizde oturma,yemek,çay seansları olmalıymış.Misal:Pazartesi bizde,Salı eltide,Çarşamba kaynanalarda.Sıra başa döndü.Bizde,eltide ...Ama nedense sürekli bizde oluyor.
Velhasıl kelam bu kısır döngü bir süre sonra beni rahatsız etti.Çünkü döngü dönmüyor.Eltinin eve ayda,iki ayda bir gidiyorlar.Bize iki güne bir geliyorlar.Eşime bari haftada bir ya da iki haftada bir misafir edelim deyince beni dövmeye başladı.
-Anne-babası bize dün geldiyse bugün onlara gitmemizi veya bize yine gelmeyi istiyorlar.Bu canımı sıkıyor.İki kere müsait değilim demişim.Üçüncü kez dersem beni evden atacakmış anne-babası ile yaşayacakmış.Kimse boş heveslere kapılmasın.Benim yepyeni,taptaze eşyalarıma el koymayı asla başaramayacaklar.
Bunlar birkaçı olmak üzere sonradan bana dayatılan adam olma kriterleri böyle tuhaf işte.
Bence ve ülke genelinde hanım olmak üstüne düşen ev işlerini yapmak,karı-koca ilişkisi,saygı-sevgi,yeteri kadar aile ziyareti sürekli haşır neşir omak değil.
Ben kimsenin hizmetçisi,aşçısı değilim.Çok istiyorlarsa yemek şirketiyle anlaşıp o eve düzenli yemek göndertirler.Ben kendi evimin ekmeğinden,aşından mesulüm.Eve aldığım tavuğu bile annesine götürtüyor.Ayrı bir ailesi olduğunu anlayamadı.
Aksi halde benden boşanacakmış,kendisi dava açmayacakmış.Ben zulümlerine dayanamayıp dava açacakmışım.Ailem benim dayak yememe dayanamayıp beni baba evine götürecekmiş.Tazminat ve nafaka alamayacakmışım. Darp raporu alıp haklılığımı ispat edemeyim diye kafama vurup/başımı bir yere vurup öldürecekmiş.Darp raporu alamayım diye vücudumda iz olmayacak şekilde direk öldürüp onun yaptığı anlaşılmayacakmış.Uyurken öldürmekle tehdit etti.
İki gün önce bana şiddet uyguladı.Kafamı duvara vurdu,boynumu büktü.Elinden kaçıp kendimi odaya kilitledim.Polisi aradım.Evden gitti.Hastanede muayene olup darp raporu aldım.
Bana yüzyüze sürekli "Seni boşamak için bu sebepler geçersiz biliyorum.Bize ayak uydurmadığın için boşayacağım ama sebebi şiddetli geçimsizlik,kıskançlık,temelden sarsılma diyeceğim diyor.Yani ordan burdan öğrendiği gerekçeleri sunacakmış.İspat edemeyecek ve beni sırf ailesine köle olmuyorum diye boşamaya kalktığı için ve buna karşılıklı kavga süsü vermek için beni lafla hareketle tahrik edip kavga ettirmeye çalıştığı için Maddi-Manevi tazminat ve nafaka hakkımı en yüksek şekilde almaya çalışacağım.Bana zorla kendini aşırı kıskandıramayacağını,zorla güven sarsıcı harket yaptıramayacağını biliyo.
Beni dövmeye devam edecek,ben de haliyle kendimi savunmak için karşı koyunca vücudunda oluşan izlerle hastaneye gidip darp raporu alıp beni evden uzaklaştıracakmış.Babamı arayıp kızını al diyor.Babam nedenini soruyor.Kavga ediyoruz diyor.Halbuki ailece amaçları kendilerine köle olmayan gelin(beni) göndermek.Babam da benim kızımın Allah katında da devlet katında da boşamayı getiren suçu yok deyince her gün daha çok dövmekle tehtit etti.Ben de karakola gittim.Bunları anlattım.Uzaklaştırıldı.Evimizin masraflarını karşılamasını istedim..Benim yepyeni eşyalarıma,çeyizime el koyup kendi ailesini(anne-baba,kardeş) eve getirip onlarla yaşayacakmış.Bunları bana mesajla,telefonla demiyor.Aleyhine şahitlik etmesin diye.
Ailesine kölelik yapmadı diye kadınını boşamaya kalkışan ve buna kılıf bulmak için karısını döven erkeklerin hepsi önce Allah'tan sonra Devletimizden cezasını bulacak.Benim başıma gelen pek çok kişinin başına geliyor.Böyle eften püften sebeplerle kadın boşamanın külfetine de katlanıversin kocam.
Ben bu kişiden ne kadar Tazminat alabilirim?
Aylık nafakam ne kadar olur?
Teşekkür ederim Sayın Avukat Hanımlar ve Beyler.
-
Cevap: Kocam sebepsiz yere boşamak istiyor.
Henuz 6 aylık evliyken, boşanmanız pek mümkün değil maalesef.
-
Çok şükür.Bunu öğrenmek çok güzel.Zaten asla boşanmayacağım.Anasına kul köle olmuyor diye madur edilen gelinlere son artık.İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar şikayet edeceğim bunları.
-
Sayın Erdoğan bey in dediği gibi 6 aylık evliliklerde Hakim genellikle Eşleri Aile psikiyatrisine yönlerdiriyor Doktorların raporuna göre gereken önlemleri alir
-
4721 sayılı medeni kanun 166. madde başlığı "evlilik birliğinin sarsılması" biçimindedir.
Madde 166 - Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.
Boşanmaya karar verilebilmesi için dava eşin kusursuz veya davalıya göre daha az kusurlu olması gerekir.Zaman ne kadar kısa olursa olsun ileri sürdüğünüz olaylar önemlidir.
-
İnşaAllah aklı başına gelir millet evlenip mutlu olmak istiyor.Severek evlendikten adam ailesi için mendil gibi fırlatıyor.
Boşanmaya reddedersem kaç yıl sürer?
-
Öncelikle anlattıklarınıza göre kocanızın sizi boşamak istemesi ne kadar haksız ise, sizin de bu kadar çile çekip boşanmamakta ısrar etmeniz de o kadar mantıksız.
Bu evliliği devam ettirmekte sizin herhangi bir menfaatinizin bulunmadığını düşünüyorum. Eğer durum anlattığınız gibiyse bir an önce kendinizi maddi anlamda garantiye alacak şekilde boşanmayı kabul etmek ve ardından onu hayatınızdan çıkarıp sil baştan başlamak olacak.
Buradan bir kişi veya görüştüğünüz bir avukat istersen beş yıl boşanmayı geciktirebiliriz dese, bundan sizin ne gibi bir avantajınız olacak?
Bu süre içinde kocam değişir, kıymetimi anlar, tekrar mutlu mesut yaşarız diyorsanız, yanlış bir beklenti içinde olduğunuzu söyleyebilirim.
İlk mesajınıza bakılırsa, kocanıza olmasa bile ailesine karşı çok fazla öfkeli ve hırslı olduğunuz görünüyor, bu şartlar altında bu evlilik yürümez, kaybolan sizin yıllarınız olur.
-
selamlar. Yazdıklarınızı dehşet içinde okudum. Herşeyden önce Allah Yardımcınız olsun. Yorumlarda bi arkadaşında dediği gibi. Bu evliliği sürdürmenin sizin için hiçbir yararı yok. Yarın birgün birde çocuk olursa işin içinden çıkılamaz hale gelen olayların yaşanmayacağını kimse garanti edemez. Ama sizin çocuk olduktan sonra değişir diye bir fikriniz varsa bilemem. Ama ben babanızın tavrını takdir ile karşıladım. Tam anlamıyla helal olsun. Benim başıma gelen olayda Eşimin babası yuvamızı yıkarken sizin olayda ise Babanız dimdik durmuş. Size bu kelimelerle arkanızda olduğunuzu göstermiş. Helal olsun gerçekten. Baba var Baba var dedikleri bu olsa gerek. Bu arada hem nafaka hem tazminat davasında kazanan yüzde yüz siz olursunuz. Artık herkes belgelere bakıyor. Darp raporunuzda var. Korkmayın. Nacizhane benim fikrim bu. Allah Yardımcınız olsun. Saygılar.....
-
((Tam evimize alınan eşyaların borcu ve kendisinin eskiden kalma borçları bitince bunların olması çok tuhaf))-Not:Ev eşyası ve daha benimle tanışmadan önceki borçlarını ödediği için geçimimizi sağlamakta zorlandık ve babam sürekli maddi yardım yaptı.(makbuzlar var).Yani aslında borçlarını babam ödedi.Borçlar bitti maaşını her ay borç ödemesi nedeniyle yarısından az veren Çtk Mühendislik te maaşı eski haline 1450 'ye döndü.Tam da bu sırada ailemin evine göndermek ve sebep olmadan boşamak istedi (sebep bulamayınca ortaya bir laf attı ben karşılık verince kavga çıkardın aa işte sebep dedin,iş arkadaşının hanımına aratıp boşanmaya ikna etmeye kalktı) yine boşanmam deyince madem boşanmıyorsun evi terkedip giderim dava da açmam(masraflari karşılamak istemem dedi) boşanmayı anlaşmalı kabul etsen de eşyaların hepsi benim olacak takılar vb hepsi dedi.Tabiki kabul etmedim.O zaman ben de dava açmam iş yerim özel ssk çıkışı verirler yine de çalışıp maaş alıp ailemle yerim dedi ve şuan durum öyle.Anlaşmalı da olsa çekişmeli de olsa sana nafaka vermem ve çalışmıyor görünürüm dedi ve dediğini yaptı kendisiyle iletişim kurulacak telefonu kapattırdı ssk iptal oldu.Bize göre bişey yok ya dediğimi yapacaksınız ya da böyle ben maaşı mı ailemle yerken sen babandan gelen yardimla yaşayacaksın dedi.Allah'ın ve devletin adaletine sığındık elbette cezasini bulacaktır.
Çok duyarlı yorumlarınız var Allah razı olsun arkadaşlar.Allah herkesi iy ilerle karşılaştırsın.
Evet ... belli ki menfaat için evlenmiş.Evlendikten sonra sürekli babamdan para istedi babamı geç dayılarımdan bile.Ama vermediklerinde bana bi araba bile almadilar dedi.Boşayacağım ama sen aç para harcayamam dedi durdu.Yaptıkları ve söyledikleri insanı delirtir.Bir erkek ne sebeple olursa olsun ya da sebebi olmadan bahane uydurarak karısına boşanma açabilir ama benim kocam ile ilgili farklı bir durum var bunu ona hitap ederek yazdım.
Yukarıdaki yazı olayların şimdiki boyutu.
-
Öncelikle geçmiş olsun.Sizin kocanızın dünyadan da hukuktan da haberi olmadığı için epey estiriyor.Öncelikle darp raporu ve ceza davası boşanmada çok işe yarayacak.Şu anlattıklarınıza bakılırsa boşanmada çok büyük bedel ödeyecek.Bir defa takıların tamamı size aittir sizde değilse veya harcandıysa takıların tamamının bedelini ödeyecek, gene bir düğün parası kadar tazminat vermesi 500-1000 TL arası dava başladığından itibaren nafaka ödemesi(tedbir nafakası) sonrasında da yoksulluk nafakası(çalışmıyorsanız) ödemesi kesine yakın.
Gene hiç bir şeyden haberdar olmayan bu arkadaş sözde iş yerinden çıkış yaparım elden maaş alırım hepsini de yerim ne tazminat ne nafaka öderim diyor anladığım kadarıyla.Nafaka öncelikli ödemedir, hiç bir resmi geliri olamasa dahi ödenmemesi tazyik hapsi sonucunu doğurur içeri girer.Ağzına kadar dolu bir ceza evinde ıslak betonda 1 gece geçirirse çok sevdiği ailesinin tarlasını tapanını satıp koştur koştur ödeme yapma yolları arayacaktır.Şu anlattıklarınızla boşanmaya 3-0 önde başlayan bir kadın olarak(her kadın gibi) çok rahat 5-0 bitirebileceğiniz bir maça çıkacaksınız.Avukat yardımı daha da bu işleri kolaylaştıracaktır.Her şeyi elinizde tutun(mesaj, mail, şahit, ses kaydı vs.) biraz dayak yerse(hukuktan) bu arkadaş belki de aklı başına gelecek gelip sizle bir şekilde boşanmama, boşanma üzerine uzlaşma yolları arayacaktır.İşlerinizin rast gelmesini diliyorum.Kolay gelsin..
-
İçimi çok ferahlattınız Sayın Avukat Bey teşekkür ederim.Olayın son boyutunu yazayım bu durumda ne yapmam ya da yapmamam gerek yardımcı olur musunuz?
Boşayacağım ama dava açmayacağım sen açacaksın diyerek terketti evi.Neden ben açayım isteyen sensin dediğimde keyfin bilir sonun sığınma evi olur o halde dedi.Kira fatura falan ödenmediği için kapıya koyarlar sen de kocam evi terketti diye mahkemeye gitmek zorunda kalırsın bana karşı boşanma davası böylece mecbur açacaksın dedi.İstediği olacak gibiydi ama ailemin desteği geldi madem boşanmak istiyor kendisi açsın biz evin masraflarinı öderiz dediler yanıma geldiler.Beni tehdit etti boşanmazsan öldürürüm diye.Gitti ailesiyle yaşıyor.Maaşını ailesiyle yiyor.Dava süresince bana tedbir ödemesi gerektiğini biliyor ve bunu bile ödememek için bize dava açın anlaşmalı olsun diyordu.Babamgil babasını arayıp bu yazdıklarımı onlara sorunca dalga geçti "siz açın dedi güldü ve kapattı telefonu"
Biz dava açmayacağız bir de diyorlar utanmadan.Siz açın masraflari karşılayın diye bu ne biçim bir zihniyettir.İsteyen kendileri açan biz olacakmışİz.Zaten hiçbir şekilde gelin bu çocukların arasını bulalım girişimleri olmadı babam dediğinde o iş bitti dediler .Madem bitti neyi bekliyorsunuz deyince açın dava diyor .Bu Altaş ailesidava açsın bekliyorum .Dolandırıcılıktan içeri girmelerini bile sağlattırmaya çalışacağım.Bize ettikleri bu hakaretler yaptırdikları masraflar ve bi sebep yokken beni evden atma girişimleri çok pahalıya patlayacak bunlara.
-
Yeni gelin merhaba,
Davanın kimin acıp acmaması hiç önemi yok. kusurlu tarafta dava acabilir kusursuzda hatta ikisi birden de dava acabilir davalar birleştirilir.
siz acarsanır nedenlerinizi belgelerseniz daha iyi olur. cünkü dava acılır acılmaz karşı tarafın iki cevabından sonra dava günü verilir.
kimin kusurlu olup olmamasına bakmazsızın kadın tarafı eğer calışmıyor ise tedbir nafakası bağlanır cocuk var ise iştirak nafakası.
bu nafaka miktarlarına iki tarafında ekonomik araştırmalardan sonra hakim karar verir. dava bitiminde ise eğer boşanmaya karar kılınmış ise nafaka devam eder veya kesilir, cocuk kimde kaldı ise karşı taraf iştirak nafakası ödemek zorunda.
dava ret olur ise ret olana kadar yine tedbir nafakası alırsınız.
yani eğer boşanmak istiyorsanız dava acılmasın da en karlı siz cıkarsınız.
-
Benim Ailem bu çocukların arasını büyükler olarak düzeltelim dedi onlar biz istemiyoruz dediler ve boşanacaklar hem de siz dava açacaksınız dedi ve böyle bekliyoruz.Kocam evi terketti ama eşyalarını kiyafet falan almadı evden attiğini anlatmak için dedi.İftira.Al şimdi kafayı ye dedi bana giderken o kadar şey söyledi ki hepsini yazsam destan olur.Ama kimsenin ettigi yanına kalmaz.Kapıya çıkıp bağırdı benden boşanma nolur beni evden attı karım diye.İnsanlara rol yaptı.İnanılmaz bir şey.Aşk evliliği yaptığımıza dair fotoğraf mesaj herşey elimde.Beni dava açmaya zorladığında ben açmam dedim ve sen açarsan aç dedim.Ama bunları yaptığın için
Tazminat davası açabilirim boşanma olduktan sonra dedim ama bana dediğine göre nafaka tazminat vermemek için yurtdışına kaçak gidecekmiş.Babandan alırım deyince o başkasının adına geçirecek mal varlığını dedi.Şimdi ne yapayım.
-Dava açmam.Ayrıca boşanmayı isteyen o niye ben açayım.Kocam boşamak icin evi terkediyo ama sana dava açip para harcamam diyo.Çekişmeli olacak çünkü.Boşanmayacağım hala seviyorum.Hem boşamak isteyip hem dava açmayan birisi.Ama o çok istediği boşanma gerçekleşince tazminat alacağım hem de ailesine de açacağım kışkırttıkları için.
Babası evdeki son bekar oğlunu evlendirmek için kocamın maaşını alıyor şu an.Bu durum onların istediği birşeydi
-
Kusurlu tarafın dava açma hakkı yoktur. Açarsada red olur. Ama pek tabi doğru yalan sizi haksız çıkaracak nedenleri yoksa. Davayı sizin açmanız menfaatinize olabilir. Hatta geç bile kalmışsınız. Tehdit ettiği darp ettiği için uzaklaştırmada çıkarttırıp evde de rahat edebilirsiniz. Benim anlatılanlardan çıkardığım daha dava görülmeden tedbir nafskasına hükmedildiği anda barışmayı bile isteyecektir.
-
Boşanmayı isteyen taraf ve evi terkedip beni madur eden ve bu durumla dalga geçen.Babası da Oğlumuzun maaşı bizim oldu diğer kardeşinin eşyalarını alıyoruz diyen taraf .Allah tan da bulacak.Devletten de.Allah kimseyi böyle şeylerle imtihan etmesin.Dava açmasını bekliyorum sadece.Çünkü evi terketti.
-
Bence siz hiç vakit kaybetmeden ailenizle birlikte bir avukattan yardım alın.bu hak kaybı yaşamanızı engelleyecektir.
-
Yenigelin diğer konularda mantıklı yorumlar yaparken kendi konunda çuvallıyorsun. Dava nedir kim dava açar? Davayı açan davacı sıfatında mağdur olduğunu idda eden kişidir. Mağdursan dava açacaksın. Eşin kalkıp ben eşimi dövüyorum evide terkettim boşayın bizi diye dava açamaz. Kusurlu tarafın dava açma hakkı yoktur açsada red edilir. Diğer taraftan yalan yanlış beyanlarla hatta iftiralarla tabiki boşanmayı gerektiriyorlarsa dava görülebilir. Ama bu yönden açılmış davada masumiyetinizi kanıtlarsınız ama menfaatiniz için sizin dava açmanız çok önemlidir. Geçen zaman eve bakmayan kocanın lehine ilerliyor.
-
Alıntı:
Yenigelin rumuzlu üyeden alıntı
Boşanmayı isteyen taraf ve evi terkedip beni madur eden ve bu durumla dalga geçen.Babası da Oğlumuzun maaşı bizim oldu diğer kardeşinin eşyalarını alıyoruz diyen taraf .Allah tan da bulacak.Devletten de.Allah kimseyi böyle şeylerle imtihan etmesin.Dava açmasını bekliyorum sadece.Çünkü evi terketti.
bacım öncelikle yazdıklarınızı korku ve esaret içinde okudum ve ağlama durumuna geldim.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Son olarak bu durumda beklemeyin bir avukat yardımıyla davanızı jet hızıyla siz açın merak etmeyin ettiğiniz tüm masrafları dava sonunda geri alacaksınız.
Son olarakta kocanızın evi terkettiğini ve evin tüm masraflarını babanızın ödediğini dekontları sunmanızı evliliğin sorumluluğunu yapmadığını öne sürebilirsiniz. Şuan siz
4-0 öndesiniz lütfen bir avukatla jet hızında davanızı açınız lütfen.
-
Alıntı:
by_fatih rumuzlu üyeden alıntı
bacım öncelikle yazdıklarınızı korku ve esaret içinde okudum ve ağlama durumuna geldim.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Son olarak bu durumda beklemeyin bir avukat yardımıyla davanızı jet hızıyla siz açın merak etmeyin ettiğiniz tüm masrafları dava sonunda geri alacaksınız.
Son olarakta kocanızın evi terkettiğini ve evin tüm masraflarını babanızın ödediğini dekontları sunmanızı evliliğin sorumluluğunu yapmadığını öne sürebilirsiniz. Şuan siz
4-0 öndesiniz lütfen bir avukatla jet hızında davanızı açınız lütfen.
Arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Silkinin ve hayatınıza bakın. Elbet hak yerini birgün bulacaktır. Allah yardımcınız olsun.....
-
Evi Terkeden Koca
Merhaba.Benim yaşadığım olayda son durum şöyle;
Kocam boşanmayı istiyor,ben dava açmam sen aç para harcayamam ,dava açarsam tedbir ödetir mahkeme sana maaşı mı yarısını ödeyeceğime açmam sen de sürünürken açlıktan ve sığınma evine gidip mecbur bana dava açarsın diyordu.Dediğini yaptı.Evi terketti benim ve ailemin kendisine ulaşmamızı engelledi telefon vb. Her türlü.İş yerinden sigorta çıkışı yaptırdı maaşını elden alıp ailesiyle yiyor.Babamlar bu çocukların bir sorunu yokken niye boşanmak istiyor oğlunuz deyince.Babası babamla ve annemle dalga geçip güldü ve dava açın dedi kapattı telefonu.Bu durumda babam kışın ortasında ev sorunu yaşamayım diye yanıma geldi ve kiramızı ve faturaları ödüyor.Amaçları beni herşeyden vazgeçirip eşyalar takılar baba evine gönderip bu evde benim yepyeni eşyalarmı kullanmak.Ve dava dosya masraflari bize yıkmak.Biz karapınarlıyız bize bir kere bile müsait değilim diyen gelini boşarız dediler.Evden atmaya kalktılar.Kaynanam bu eşyalar takılar bizim oldu dedi beni dışarı attı ben de şikayetçi oldum kocam bir daha olmayacak dedi ama sürekli seni babana gönderip burda ailemle yaşayacağım git diyordu ben sebepsiz yere neden gidiyim deyince vuruyodu al sana sebep diye.Ben de aile koruma kanunu var evden uzaklaşırsın deyince evet en iyisi seni ortada bırakıp gitmem dedi ve hiç arama di sormadı.Ailem yanıma geldikten sonra aradık hep dalga geçip kapattılar.Oğlu dava açacağım diye gelinini terkeden kayınbaba biz oğlumun maaşını yiyoruz siz düşünün dedi. ne yapmalıyız?Konunun başlangıcında farklı detaylara değindim.Tazminat Davaları bölümü.
- - - Updated - - -
Yorumlarınız için teşekkürler kardeşlerim.Ben dava açmadı kaç onun lehine davranmış oluyorum ya da olmuyorum.Şimdi o parasını ailesiyle yiyor ben de sığıntı gibi ailemin yardımıyla geçiniyorum.Çalışan biri değilim.Evinin hanımı olup mutlu evlilik yapan diğer kadınlar gibiydim.Ama şöyle birşey var.Siz açınca da bizim oğlumuz boşanmak istediği halde kızınız kabul etmedi biz de siz açsanız çekişeceğiz dediler süreyi uzatıp bize masraf yaptıracaklar.İyice garipleşti bu iş.Nerden tutsak olmuyor
-
Bence ve ülke genelinde hanım olmak üstüne düşen ev işlerini yapmak,karı-koca ilişkisi,saygı-sevgi,yeteri kadar aile ziyareti sürekli haşır neşir omak değil.
BURACA BAHSETTİĞİN KONUM YANLIŞ DAVRANIŞTIR K.BAKMAYIN.
Ben kimsenin hizmetçisi,aşçısı değilim.Çok istiyorlarsa yemek şirketiyle anlaşıp o eve düzenli yemek göndertirler.Ben kendi evimin ekmeğinden,aşından mesulüm.Eve aldığım tavuğu bile annesine götürtüyor.Ayrı bir ailesi olduğunu anlayamadı.
KİMSENİN HİZMETÇİLİĞİNİ YAPTIRMADIĞI GİBİ ÖZ VE ÖZ ANNESİNE BABASINA AİLESİNE KARŞI GİDİŞ GELİŞLER OLMASINI İSTEMİŞ İSE DE BURACA YAPMIŞ OLDUĞUN HİZMET HİZMETÇİ KONUMUNA DEĞİL AİLEBAĞLARI OLUŞTURMAKTADIR.
BURACADA YANLIŞ KELİME EDEREK DAVRANIŞ SERGİLEDİĞİNİ BİLDİRMEK İSTEDİM. K.Bakmayın
Ailem benim dayak yememe dayanamayıp beni baba evine götürecekmiş.Tazminat ve nafaka alamayacakmışım. Darp raporu alıp haklılığımı ispat edemeyim diye kafama vurup/başımı bir yere vurup öldürecekmiş.Darp raporu alamayım diye vücudumda iz olmayacak şekilde direk öldürüp onun yaptığı anlaşılmayacakmış.Uyurken öldürmekle tehdit etti.
İki gün önce bana şiddet uyguladı.Kafamı duvara vurdu,boynumu büktü.Elinden kaçıp kendimi odaya kilitledim.Polisi aradım.Evden gitti.Hastanede muayene olup darp raporu aldım.
DARP RAPORUDA ALMIŞ OLMANIZA İSTİNADEN KARAKOLLUKTA OLDUĞUNUZ HUSUSLARCA BU ŞEKİL YAŞAMA HAYATINIZIN SABİTTİR Kİ EVLİLİK KONUMLARINIZIN BİTMİŞ OLDUĞUNU GÖSTETMEKTEDİR. SAVCILIK MAKAMINA KOLLUK BİRİMLERİNE İHBARDA BULUNMANIZ VE YAZILI DİLEKÇE İLE AYRINTILI BİÇİMDE YUKARIDA ANLATMIŞ OLDUĞUNUZ GİBİ ŞİKAYET ETMENİZ GEREKMEKTEDİR.
Bize ayak uydurmadığın için boşayacağım ama sebebi şiddetli geçimsizlik,kıskançlık,temelden sarsılma diyeceğim diyor.Yani ordan burdan öğrendiği gerekçeleri sunacakmış.İspat edemeyecek ve beni sırf ailesine köle olmuyorum diye boşamaya kalktığı için ve buna karşılıklı kavga süsü vermek için beni lafla hareketle tahrik edip kavga ettirmeye çalıştığı için Maddi-Manevi tazminat ve nafaka hakkımı en yüksek şekilde almaya çalışacağım.Bana zorla kendini aşırı kıskandıramayacağını,zorla güven sarsıcı harket yaptıramayacağını biliyo.
NEDEN BU KADAR ZORLUYORSUN Kİ, SENDE BOŞA GİTSİN DIŞARDA VEYA SOKAKTA KALACAK HALİN YOK ZATEN BU EVLİLİK HAYATI ÇÖKMÜŞ DURUMDA BÖYLE IZDIRAPLA YAŞAYACAĞINA BOŞAN HUZURLU YAŞA OLSUN BİTSİN BU KADAR İŞKENCE VEYA ÇİLE DERT ÇEKMEYE BENCE GEREK YOK
Babamı arayıp kızını al diyor.Babam nedenini soruyor.Kavga ediyoruz diyor.Halbuki ailece amaçları kendilerine köle olmayan gelin(beni) göndermek.Babam da benim kızımın Allah katında da devlet katında da boşamayı getiren suçu yok deyince her gün daha çok dövmekle tehtit etti.Ben de karakola gittim.Bunları anlattım.Uzaklaştırıldı.
BURACA EN GÜZEL YOLU İZLEMİŞSİN. SANIRIM OKUDUKÇA AÇILIYORUM BENDE,,,
EŞİNİZİN PSİKOLOJİK RAHATSIZLIKLARI VAR GİBİ, İNATÇILIK VE ZORBALIK KONUMLARI İLE ÇOK ŞİDDETLİ HAREKET EDEN BİRİSİ OLDUĞU SABİT..
BU KONUMLARA GİRİLMİŞ OLMASINA RAĞMEN ŞURASINI ANLAYAMADIM EV EŞYALARINI VS İLGİLİ EŞYA TÜRLERİ KİM TARAFINDAN ALINDI KİM TARAFINDAN BORÇLANDIRILARAK ALINMIŞTIR. EŞYALARIMI KİMSEYE VERMEYECEĞİMİZ DEDİĞİNİZE GÖRE SİZMİ BORÇLANARAK ALDINIZ BURASINI TAM TEŞKİL OLARAK ANLAYAMADIM...
TABİKİ ÇEYİZİNİZ SİZE AİT OLMAK ÜZERE KENDİNİZE AİTTİR SONUÇTA BOŞANDIĞINIZDA EŞYALARINI ALABİLİRSİN. FATURALARIDA SANA AİT OLDU İSE ZATEN ALIRSIN SANA AİT OLAN EŞYA DEMEKTİR.
Ben bu kişiden ne kadar Tazminat alabilirim?
Aylık nafakam ne kadar olur?
-- TAZMİNAT KONUSUNA GELİNİR İSE YANLIŞ YAZDIYSAM SAYIN HUKUKÇU ARKADAŞLARA ÖZÜRDİLEYEREK BİLDİĞİM KADARI İLE YAZIYORUM..
ŞÖYLE Kİ : TAZMİNAT = SANA KARŞI ŞİDDET HAKARET KÜFÜR ŞİDDETÇE HUZURSUZLUK VERMEK DARP ETMEK HUSUSLARINCA MADDİ TAZMİNATINI DURUMU ÇOK İYİ İSE HAKLARININ SAKLI KALMASI KAYDI İLE ŞİMDİLİK 25.000.TL DEN AŞAĞI OLMAMAK ÜZERE TAZMİNAT TALEBİNDE BULUN, SONRADAN ARA KARAR KONUMUNDA ISLAH YAPARAK TAZMİNATINI İSTERSEN YÜKSELTE BİLİRSİN.
NAFAKA OLAYINA GELİNİR İSE ; BAHSETTİĞİM GİBİ DURUMU İYİ İSE AYLIK 200.TL den AŞAĞI OLMAMAK ÜZERE HAKLARININ SAKLI KALMASI KAYDI İLE BU ŞEKİLDE TALEPDE BULUN,
SONRADAN ARA KARAR KONUMUNDA ISLAH YAPARAK TAZMİNATINI İSTERSEN YÜKSELTE BİLİRSİN.
HAYATINDA KOLAYLIKLAR VE HUZUR İÇİNDE BİR AİLE YUVA NASİP OLMASINI DİLERİM.
-
Biraz hiddetli yazmışsınız.Okurken korktum.Ben yaşadıklarımı biliyorum şahitlerim de var burası sosyal ortam ve sanal alem olduğu için neyin doğru neyin yanlış olduğu tam bilinmez.Burda doğru burda yanlış diye fikir yazmışsınız.Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.Niye mi zorluyorum gerçekten severek evlendik ve ailesinin dolduruşuyla boşamak istedi diye.Ayrıca diğer gelin yatarken ben sürekli onların bulaşığını yıkayamam.Böyle bir sorumluluk yok.Eğer varsa sırayla olmalı.Kimse kimseden üstün değil.
Eşyaların hepsi benim
İş yerinin kredi kartına çektirdi.Öderken maaşından kestiler.Onların kestiği kadarı her seferinde babam bize gönderdi.Yani direk almadı ama babam ödemiş oldu.Kendi babası bize bir kere 5 tl dolmuş parası vermişti geri aldı. Ne hikmetse eşyaların borcu bitince boşanmak ve beni evden atmak istedi .Dolandırıcılıktan içeri attıracağız.Dava açmasını bekliyoruz.
- - - Updated - - -
Sadece bana cevap vermişsiniz bu engin yorumlarınızı diğer konularda da bekliyoruz .
- - - Updated - - -
Benden hariç iki gelin daha var.Kayınlarım da onları boşasın o halde.Aynı ana babadan olmalar.Ve onların eşleri benim gibi haftada bir yemek getirmeyi ev süpürmeyi geçin evin yolunu bilmezler.Bu bir gelin görevi ise ve eş bundan dolayı karısını boşamalı ise diğer iki kayın niye boşamıyo.Bunu kabul etmiyorum.Boşanma sebebi olamaz.Boşanmıyorum.Farklı olaylar dönüyor .Gün ola Hayrola.Yakında çıkar kokusu.
-
Üzüldüm adınıza. Severek evlenip bu hale nasıl düşmüşsünüz. Anlattıklarınıza göre kocanız ailesine düşkün ve zorba. Kişiliği oturmamış. Allah yardımcınız olsun.
Ben hanımım ve çocuğum olmadan yaşayamam sanırım. Hele onlarsız 1 gün geçirmek. Allah korusun.
Eşiniz nasıl bu hale gelmiş hayret ediyorum. Umarım herşey sizin lehinize güzel olur.
-
Herkes eşi ve ailesi arasındaki o dengeyi sağlayamıyor.Bazıları kişiliksiz çıkabiliyor.Başa gelen çekilir.Ben de hiçbir zaman boşanmayacağım öyle şey nerde görülmüş.İnsanlar aldatan eşini bile boşamıyor.Bu kadar aciz sebeple yuva mı yıkılır.Eğer bu yıkmak girişimini sebepsiz başlatan taraf seni öldürmeye kalkıyorsa burdan tek bir anlam çıkar.O da dolandırıcılık maduru olduk.
-
Alıntı:
Herkes eşi ve ailesi arasındaki o dengeyi sağlayamıyor.Bazıları kişiliksiz çıkabiliyor.Başa gelen çekilir.Ben de hiçbir zaman boşanmayacağım öyle şey nerde görülmüş.İnsanlar aldatan eşini bile boşamıyor.Bu kadar aciz sebeple yuva mı yıkılır.Eğer bu yıkmak.Biz girişimini sebepsiz başlatan taraf seni öldürmeye kalkıyorsa burdan tek bir anlam çıkar.O da dolandırıcılık maduru olduk.
Ben eşimin peşinden 5 yıl koştum. Hep beni reddetti. En sonunda inadı kırılmıştı. Zannedersem Allah beni imtihan etti. Ey Kulum dedi. Ben senin için daha iyi birini düşünüyordum sen bunda ısrar ettin dedi. Al gör gününü dedi sanırım. :D Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın....
-
Ailem hangi saatte olursa olsun her istediğinde eve giricek yoksa boşarım diyen kocam ailesini veya beni tercih etmesi gerek zannetti halbuki normal bir şekilde devam edebilirdi.Ve ailesi madem bizle oturmadın hep evinde olacağız dediler.Sabah akşam bu da bir yuva sürekli sizinle olmamız ne mantık.İşin garibi diğer iki geline asla bunlar yapılmadı.Bize maddiyatımız zayıf dediler herşeyi aldırdılar.Ötekilere kendileri aldı.Bunların hepsinin bedelini yasalarla ödeyecek bu dolandırıcılar.
- - - Updated - - -
Alıntı:
kd.demirkol rumuzlu üyeden alıntı
Ben eşimin peşinden 5 yıl koştum. Hep beni reddetti. En sonunda inadı kırıldı. Zannedersem Allah beni imtihan etti. Ey Kulum dedi. Ben senin için daha iyi birini düşünüyordum sen bunda ısrar ettin dedi. Al gör gününü dedi sanırım. :D Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın....
Evet olabilir; Şer bildiklerimizde hayır,hayır bildiklerimizde şer olabilir.Sevdiğiniz için koştunuz.Olmuyorsa vardır bunda da bir hayır deriz ama eyvallah etmeyiz.Herşeyin bin bedeli var.İnsanın onuruyla hayatıyla oynamanın bedeli var.Rabbimiz tüm insanlara dengini nasip etsin.....
-
Alıntı:
Ailem hangi saatte olursa olsun her istediğinde eve giricek yoksa boşarım diyen kocam ailesini veya beni tercih etmesi gerek zannetti halbuki normal bir şekilde devam edebilirdi.Ve ailesi madem bizle oturmadın hep evinde olacağız dediler.Sabah akşam bu da bir yuva sürekli sizinle olmamız ne mantık.İşin geribildirim diğer iki geline asla bunlar yapılmadı.Bize maddiyatımız zayıf dediler herşeyi aldırdılar.Ötekilere kendileri aldı.Bunların hepsinin bedelini yasalarla ödeyecek bu dolandırıcılar.
- - - Updated - - -
Evet olabilir; Şer bildiklerimizde hayır,hayır bildiklerimizde şer olabilir.Sevdiğiniz için koştunuz.Olmuyorsa vardır bunda da bir hayır deriz ama eyvallah etmeyiz.Herşeyin bin bedeli var.İnsanın onuruyla hayatıyla oynamanın bedeli var.Rabbimiz tüm insanlara dengini nasip etsin.....
Millet internette çocuğuna isim arar. Ben sabahtan akşama kadar bu sitede başıma ne gelir? Nafaka ödermiyim? Çocuğun vekaletini alabilirmiyim? Bunların derdine düştüm. Allah kimseye taşıyamayacağı yük vermez derler. İnşallah alnımızın akıyla çıkarız.
-
Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Takipteyim konuyu
-
yenigelin sana dost acısöyler mantığından hareketle bişeyler söyleyeyim.
1- eşyaları kimin aldığının pek önemi yok. o eve girmiştir ve ortak edinilmiş maldır. babanın ne kadar gönderdiğininde hükmü yok. kaldı ki darp edilmiş mağdur bir kadın olarak öncelikle eşine uzaklaştırma çıkartılması ve evin sana tahsisini istemen gerek.
2- dava sırf masraflı diye o açsın ben açmayim inadı sürdürülecek bir şey değildir. kocamı seviyorum boşanmıyacağım dersen sen bilirsin ama eni sonu boşanacağız diyorsan gidip o davayı senin açman gerekiyor. defalarca söylendi sana bunun gerekliliği. darp edilmişsin rapor almışsın ve bi süre geçtikten sonra davaya bunu konu etmezsen affedilmiş sayılabilirsin. yani gün gelip kurtulayim şundan dediğinde davana bunu konu ettiğinde o olayın üzerine eşim beni afettmişti barışmıştık diyebilir.
3- eşyaları bize aldırdı borcu bitincede beni terketti eşyalarım için benimle evlenmiş gibi boşanma sebebi veya dolandırıcılık iddasının çok geçerli olabileceğine inanmıyorum.
4- ailesinin size gelmesi seni diğer gelinlerden ayrı tutup hizmetçi gibi kullandıkları gibi iddalar kanıtı zor iddalar. diğer taraftan bu iddalarına istinaden ailemi istemiyordu saygısızlık ediyordu denebilir.
5- anlaşılacağı üzere elinde boşanmaya geçerli sağlam bir tek darp raporun var. bu raporla mahkemeye zamanlı gitmen önemli. onuda geçen zamana harcatmaya veya değerini düşürmeye doğru yol alıyorsun. bedelini yasal olarak ödeteceğin tek şeyde budur. mahkemesalonunda böyle uzunuzadıya seni konuşturup iç döktüreceklerini sanmıyorum.
-
Alıntı:
alphaRomeo rumuzlu üyeden alıntı
yenigelin sana dost acısöyler mantığından hareketle bişeyler söyleyeyim.
1- eşyaları kimin aldığının pek önemi yok. o eve girmiştir ve ortak edinilmiş maldır. babanın ne kadar gönderdiğininde hükmü yok. kaldı ki darp edilmiş mağdur bir kadın olarak öncelikle eşine uzaklaştırma çıkartılması ve evin sana tahsisini istemen gerek.
2- dava sırf masraflı diye o açsın ben açmayim inadı sürdürülecek bir şey değildir. kocamı seviyorum boşanmıyacağım dersen sen bilirsin ama eni sonu boşanacağız diyorsan gidip o davayı senin açman gerekiyor. defalarca söylendi sana bunun gerekliliği. darp edilmişsin rapor almışsın ve bi süre geçtikten sonra davaya bunu konu etmezsen affedilmiş sayılabilirsin. yani gün gelip kurtulayim şundan dediğinde davana bunu konu ettiğinde o olayın üzerine eşim beni afettmişti barışmıştık diyebilir.
3- eşyaları bize aldırdı borcu bitincede beni terketti eşyalarım için benimle evlenmiş gibi boşanma sebebi veya dolandırıcılık iddasının çok geçerli olabileceğine inanmıyorum.
4- ailesinin size gelmesi seni diğer gelinlerden ayrı tutup hizmetçi gibi kullandıkları gibi iddalar kanıtı zor iddalar. diğer taraftan bu iddalarına istinaden ailemi istemiyordu saygısızlık ediyordu denebilir.
5- anlaşılacağı üzere elinde boşanmaya geçerli sağlam bir tek darp raporun var. bu raporla mahkemeye zamanlı gitmen önemli. onuda geçen zamana harcatmaya veya değerini düşürmeye doğru yol alıyorsun. bedelini yasal olarak ödeteceğin tek şeyde budur. mahkemesalonunda böyle uzunuzadıya seni konuşturup iç döktüreceklerini sanmıyorum.
Haklısınız ancak bir sorun var bu darp olayı ve uzaklaştırmadan sonra beni ikna etti.Diğer kardeşleri gibi normal davranacağına dair ve Şikayetimi de geri aldırdı.Ceza mahkemesi bizi çağırdı orda hakim bana ifadelerimi değiştirebileceğimi söyledi.Kendi kendine ifademi siliyor bilgisayar açık önümde ben Hayır ifade doğru dedim.O zaman eşini hapse atarlar ve para cezası var dedi.Beni söylediklerimin yalan olduğunu ifade etmem gerektiğine ikna edemedi.İfadem doğruydu dedim.Ve karar para cezası hapis cezası yok.Sabıkası olmadığı içinmiş.Salondan çıktık orda başladı küfretti her zamanki gibi.Bir daha rapor alamayacaksın direk öldürürüm artık dedi.Zaten olaylar malum.
- - - Updated - - -
Alıntı:
solideso rumuzlu üyeden alıntı
Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Takipteyim konuyu
Allah razı olsun.Görüşleriniz varsa çekinmeyin
- - - Updated - - -
Alıntı:
kd.demirkol rumuzlu üyeden alıntı
Millet internette çocuğuna isim arar. Ben sabahtan akşama kadar bu sitede başıma ne gelir? Nafaka ödermiyim? Çocuğun vekaletini alabilirmiyim? Bunların derdine düştüm. Allah kimseye taşıyamayacağı yük vermez derler. İnşallah alnımızın akıyla çıkarız.
Evet aslında önemli bir noktaya değindiniz.Bence sizin için hâlâ umut var.Ama gördüğünüz üzere benim evliliğim eşimin önceden planlamış olduğu gibi bitiyor.Plan olduğuna eminim.
-
bence bir an önce bir avukata en azından danışın. hapse girmemiş olması onu suçsuz yapmıyor. şu şartlarda sana dokuması bile sıkar yani. hükmün açıklanması ertelenmiş yani 5 yıl içinde aynı şeyi yapması veya bir suça karışsa hapis cezası gündeme gelir. yani kötü niyetli kişilerinde okumayacağını bilsem bir kaç fikir vereceğim ya neyse diyeyim.dediğim gibi gidip bir avukata danışın ..
-
Alıntı:
alphaRomeo rumuzlu üyeden alıntı
bence bir an önce bir avukata en azından danışın. hapse girmemiş olması onu suçsuz yapmıyor. şu şartlarda sana dokuması bile sıkar yani. hükmün açıklanması ertelenmiş yani 5 yıl içinde aynı şeyi yapması veya bir suça karışsa hapis cezası gündeme gelir. yani kötü niyetli kişilerinde okumayacağını bilsem bir kaç fikir vereceğim ya neyse diyeyim.dediğim gibi gidip bir avukata danışın ..
Evet hakim de öyle demişti.Bu adamdan hakkımı alabilmek artık tek derdim .Boşanmayı istemesem de bu eninde sonunda gerçekleşecek .Tavsiyelerinizi yazmanız size sorun çıkaracak ise kendinizi riske atmayın.
-
Yaptığı herşeye rağmen eşimin boşamak istemiyorum.Benim gibi düşünenler ne yapmalı.Çünkü gerçekten aşk evliliği yaptık ve sebep olmadan bitmesi çok kötü
-
Alıntı:
Yaptığı herşeye rağmen eşimin boşamak istemiyorum.Benim gibi düşünenler ne yapmalı.Çünkü gerçekten aşk evliliği yaptık ve sebep olmadan bitmesi çok kötü
Buda senin sınavın. Aynı durum biliyorsun ki benimde başımda. İlerde daha büyük sorunlar yaşamayacağını değişeceğini düşünüyorsan yuvanı kurtarmak için savaşacaksın. Zaten aşk illaki bitiyor. Ama sevgi saygı ve güven bittimi gerisi boş. Allah yardımcın olsun....
-
Evet hem de ağır bir sınav.Aşk evliliğini ben yaptım o dolandırıcılık için evlenmiş belli ki.İlerisi ne olabilir.Kocası tarafından öldürüldü diye haber olurum.Resmen tehdit var.Sevmek yetmiyor güven (zaten asla güvenmemeliymişim) bitince insan yaşadığı o (meğer hepsi sahteymiş) güzel anıların 0 ile çarpılıp =SIFIR olduğunu görüyormuş.Benim bu işi önceden planladıklarınına emin olmam uzun zaman sonra taşlar yerine oturup resmin tümüne bakmamla oldu.Ailesi boşanmak isteyen oğullarının şu anda dinen ve hukuken bakmakla yükümlü olduğu evine getireceği parayı yemekten keyf alıyor.Allah her yedikleri lokmayı maraza çevirsin.Bu kişilere yasal mücadelemizi başlatacağız hayırlısı ile.Allah hakkımızı yerde bırakmaz.Siz de inşaAllah en hayırlısını yaşarsınız.
-
Anladım ki forumdaki yapışkan başlıkları dikkatli inceleyip derdine çıkış yolu bulmak mümkündür.Benim eşimin yaptığı Fiziksel şiddet ve ekonomik şiddet kapsamında oluyor.Bu durumda yapmam gerekeni de yine aynı başlıkta gördüm.Teşekkür ederim Av.Esin Hanım.
-
yenigelin son durum nedir?
-
Alıntı:
Fiziksel şiddet yanısıra ekonomik ve psikolojik şiddet uygulayıp istediklerini yaptırmaya çalıştığı için tedbir nafakası ödemesine dilekçe vereceğim.
-
Alıntı:
Aslında başından beri olay onun boşama isteme,evden atma,evi terketme,masraflari ödememe blöfü yaparak beni yapmakla mükellef olmadığım şeyleri yapmaya mecbur etmesiir.Anneme bugün yemek götürmezsen boşarım.Bizim evde istedikleri gün kalmazlarsa ben onlara giderim orda yaşarım sen evin masraflarinı ödeyemez kapıya eşyalarla birlikte atılırsın.O zaman ya kuzu kuzu annemgile yerleşeceksin ya da yok istemem deyip boşarsın.Madem iki güne bir babamgile yemek yapmayı ve evlerini temizlemeyi reddediyorsun birlikte yaşayalım da gör hergün nasil yapiyorsun diyordu.Önceden fizikî şiddeti çoktur.Ekonomik olarak ufak tefek kısıtlama dışında pek de öyle kira,fatura vb masraflari karşilamamayı yapmazdı.Bir aydır uyguluyor.Ailemle ailesi konuşmaya çalişyor kayınbabamın dedikleri resmen suç ve teşvik etmektir.Biz oğlumuzun maaşini yiyoruz.(Benim o şartları kabul etmeyeceğimi biliyorlar.Ben istemediğim bir hayati yaşamamak için mücadele edeceğim.Eşim bana şunu yap yoksa bu evden atılır İz para vermem eve değil annemlere bakarım.Sen de benim için bunu ya kabul edersin ya da edemezsen sen bilirsin diyemez.Bu şiddetin ekonomik ve psikolojik olani )fizikselden daha ağır.Yani ben o eve gidip Aman yalvarırım köleniz olayım evinizi hep ben temizleyim aman sen bir engelin olmadigi halde gez ben yemek yaparım yeter ki kocam evin masraflarinı ödesin " mi diyeceğim.İyi de zaten kabul ettiğim an bu evliliği yok etmiş olurum.Ben kimsenin kölesi değilim. hala durum aynı.Eşim aylardır bana ufak yaptırımlar da bulundu.Markete gidiyorduk bak bugün bu eti almamı istiyorsan yarın git babamgille tv izle(!) Evi süpürmeyi.Vb istekler.İyi de kızı var iki gelin daha var ben ne mecburum.Hadi gelinler mecbur sıra nerde?Ben niye.Kaskolu hizmetçiyim sanırım.Ama baktı ki eve sorumluluğunu bir şekilde tehdit etse de yapınca bana dayatma larını yapmiyorum.İşi iyice abarttilar.Bu ay herşeyi borç alarak ben ödedim.O kadar sıkıcı bir durum ti ama hukuksal hakkımı ve nasıl uygulanıldığını öğreendim.Teşekkürler herkese
-
Helal olsun valla. Ben daha ne yapacağımı anlayamadım. Çocuğun doğmasınada 22 gün kaldı. Bu aile kendi çocuklarının hayatını karartmışlar. Torunlarınımı adam akıllı büyütecek. OOOffffff oooffff. Allahım yardım et.