-
Çok yakışıklısın yada cok güzelsin demek suç mu
Merhaba arkadaşlar öncelikle yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür Ederim soruma gelince, sosyal paylaşım sitesinde birinin fotoğrafına cok yakışıklısın ya da cok güzelsin demek cinsel taciz yada istismara girer mı?
-
Cevap: Çok yakışıklısın yada cok güzelsin demek suç mu
Arkadaşlar konu hakkında yardımcı olur musunuz durumun acelesi var lütfen
-
Daha önce de "Özlediğini söylemek cinsel istismara girer mi" sorusunu sormuşsunuz. Bu tip soruları üst üste sormanız normal karşılanamayacağından cevap verilmesini de tasvip ve tavsiye etmiyorum.
-
Ben sadece merak ettiğim için hukuka merakım oldugu için soruyorum niyetim kimseyi rahatsız etmek değil
-
"normalde" suç değil. belli olmaz yine de.:)
-
Hocam beli olmaz dediniz bunu bırak acar mısınız cevap
İçinde teşekkürler ederim
- - - Updated - - -
Hocam beli olmaz dediniz bunu biraz
acar mısınız cevap
İçinde teşekkürler ederim
-
: çok yakışıklısın verilen cvp teşekür ederim çok güzelsiniz verilen cvp ayy çok teşekür ederim '' sadece soruma cvp vermeniz yeter bu sözü nerde kullandınız ki ndn bunu bu kadar çok sorun ediyorsun kendine
-
Hocam internet te fotoğrafın altına yazılırsa taciz ya da istismara girer mi
-
İnternette gezinirken karşılaşılan herhangi bir kişinin profili altında böyle bir yorumu bir kez yapmak taciz yada istismar olarak değerlendirilmez muhtemelen ancak daha önceden tanıdığınız, yada bir şekilde takip ettiğiniz bir kişinin resimleri altına kalkıp ta 40 kez çok yakışıklısın yasa çok güzelsin diye yazmanız düpedüz taciz olarak değerlendirilecektir.
-
Evet cinsel tacize girer. Elbette olayın diğer yönlerine de bakmak gerekir. Ancak önemli olan, bu kişinin cinsel anlamda rahatsızlık duyup duymadığıdır.
-
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Evet cinsel tacize girer. Elbette olayın diğer yönlerine de bakmak gerekir. Ancak önemli olan, bu kişinin cinsel anlamda rahatsızlık duyup duymadığıdır.
merhaba hocam ilgi ve alakanıza teşekkür ederim ''Elbette olayın diğer yönlerine de bakmak gerekir.'' derken ne anlatmak istediniz .Örnek veriyorum şahıs bana özelden foto atarsa o fotuya çok yakışıklısın yada çok güzelsin demek cinsel taciz ya da cinsel istismar olarak değerlendirilir mi?
-
Usta sen de tavşanın suyunun suyunu çıkartıyorsun. Milyar farklı senaryo olabilir hepsini tek tek cevaplayamayız.
40 yaşında teyzenin 14 yaşında yeğenine "Yakışıklı yeğenim" demesi taciz sayılmaz.
Ama bir kişinin her resmine tek tek yorum yapmak, saplantılı davranışlar sergilemek (ki böyle soruları üst üste sormanız bence böyle bir davranış) cinsel olmasa bile tacizdir kesinlikle. Bunun değerlendirmesini yapmak size kalmış.
-
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Usta sen de tavşanın suyunun suyunu çıkartıyorsun. Milyar farklı senaryo olabilir hepsini tek tek cevaplayamayız.
40 yaşında teyzenin 14 yaşında yeğenine "Yakışıklı yeğenim" demesi taciz sayılmaz.
Ama bir kişinin her resmine tek tek yorum yapmak, saplantılı davranışlar sergilemek (ki böyle soruları üst üste sormanız bence böyle bir davranış) cinsel olmasa bile tacizdir kesinlikle. Bunun değerlendirmesini yapmak size kalmış.
merhaba hocam benim-kisi sadece merak soru sormam rahatsızlık yaratıyorsa bir daha sormam ben bu formu çok seviyorum hukuka da ilgim var zaman zaman merak ettiklerimi burda paylaşıyorum bu neden takıntı olsun ki ?
-
Aynı tip soruları en ince ayrıntı isteyerek sormanız, bu konuyu "sadece meraktan" didiklemediğiniz anlamına geliyor. Siz kime, kaç defa bu tip yorumlarda bulundunuz ve yorumda bulunduğunuz kişi aranızda samimiyet yoksa size neden özelden kendi fotoğrafını atsın?
Önce bu sorulara saydam cevaplar verin ki detay yorumda bulunmak isteyen olursa bulunsun.
He zaten aradaki "samimiyet" fotoğraf gönderecek kadar büyükse bu tip yorumlar da suç değil. Eğer bu samimiyeti yaşadığınız kişinin "özel" durumu yoksa. Özelden kastımı hukukla ilgililer anlayacaktır.
-
Alıntı:
magdurcd rumuzlu üyeden alıntı
Aynı tip soruları en ince ayrıntı isteyerek sormanız, bu konuyu "sadece meraktan" didiklemediğiniz anlamına geliyor. Siz kime, kaç defa bu tip yorumlarda bulundunuz ve yorumda bulunduğunuz kişi aranızda samimiyet yoksa size neden özelden kendi fotoğrafını atsın?
Önce bu sorulara saydam cevaplar verin ki detay yorumda bulunmak isteyen olursa bulunsun.
He zaten aradaki "samimiyet" fotoğraf gönderecek kadar büyükse bu tip yorumlar da suç değil. Eğer bu samimiyeti yaşadığınız kişinin "özel" durumu yoksa. Özelden kastımı hukukla ilgililer anlayacaktır.
Teşekkür ederim ilginiz ve alakanıza
-
Konunun başlangıcında sosyal paylaşım sitesinde idi,
Alıntı:
Meçhulyolcu rumuzlu üyeden alıntı
... sosyal paylaşım sitesinde birinin fotoğrafına cok yakışıklısın ya da cok güzelsin demek cinsel taciz yada istismara girer mı?
sonunda özelden atılan resim oldu.
Alıntı:
.Örnek veriyorum şahıs bana özelden foto atarsa o fotuya çok yakışıklısın yada çok güzelsin demek cinsel taciz ya da cinsel istismar olarak değerlendirilir mi?
Başlangıçta çok aciliyeti vardı, sabahın 7sinde ...
Alıntı:
Arkadaşlar konu hakkında yardımcı olur musunuz durumun acelesi var lütfen
Sonund sadece merak oldu...
Alıntı:
merhaba hocam benim-kisi sadece merak soru sormam rahatsızlık yaratıyorsa bir daha sormam ben bu formu çok seviyorum hukuka da ilgim var zaman zaman merak ettiklerimi burda paylaşıyorum bu neden takıntı olsun ki ?
Bir karar verin, yada daha doğrusu açıkça olayı anlatın kim size ne dedi, yada siz kime ne dediniz, onun üzerinden sorunuza yanıt bulalım.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Konunun başlangıcında sosyal paylaşım sitesinde idi,
sonunda özelden atılan resim oldu.
Başlangıçta çok aciliyeti vardı, sabahın 7sinde ...
Sonund sadece merak oldu...
Bir karar verin, yada daha doğrusu açıkça olayı anlatın kim size ne dedi, yada siz kime ne dediniz, onun üzerinden sorunuza yanıt bulalım.
Daha öncede dedim merak ettiğim bir konuda görüş almak istedim ama rahatsızlık verdımse yada yanlış anlaşıldımsa özür dilerim.
-
Alıntı:
merhaba hocam ilgi ve alakanıza teşekkür ederim ''Elbette olayın diğer yönlerine de bakmak gerekir.'' derken ne anlatmak istediniz .Örnek veriyorum şahıs bana özelden foto atarsa o fotuya çok yakışıklısın yada çok güzelsin demek cinsel taciz ya da cinsel istismar olarak değerlendirilir mi?
Böyle bir durumda cinsel tacizden söz edilemez. Yaşanan olayları bir bütün olarak ele almak gerekir.
Kişi, kendi fotoğrafını özelden gönderip böyle bir sözle karşılaştığında bunu cinsel taciz olarak yorumlaması ve şikayetçi olması inandırıcı olamayacağı gibi hayatın olağan akışına da ters düşecektir. Böyle bir durumda şikayet olsa bile elbette suç oluşmayacak, takipsizlik kararı verilecektir.
Bununla birlikte herkese açık bir ortamda yayınlanmış olan bir fotoğrafa durup dururken böyle bir yorumda bulunulduğunda eğer kişi bundan cinsel anlamda rahatsızlık duymuş ise suç oluşacak ve savcının dava açması gerekecektir.
Yani bir anlamda tamamen kişinin rahatsız olup olmadığına bakmak gerekiyor. Eğer şikayetçi olmuş ise rahatsızlık duymuş olduğu kabul edilerek dava açılması gerektiğini düşünüyorum.
-
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Böyle bir durumda cinsel tacizden söz edilemez. Yaşanan olayları bir bütün olarak ele almak gerekir.
Kişi, kendi fotoğrafını özelden gönderip böyle bir sözle karşılaştığında bunu cinsel taciz olarak yorumlaması ve şikayetçi olması inandırıcı olamayacağı gibi hayatın olağan akışına da ters düşecektir. Böyle bir durumda şikayet olsa bile elbette suç oluşmayacak, takipsizlik kararı verilecektir.
Bununla birlikte herkese açık bir ortamda yayınlanmış olan bir fotoğrafa durup dururken böyle bir yorumda bulunulduğunda eğer kişi bundan cinsel anlamda rahatsızlık duymuş ise suç oluşacak ve savcının dava açması gerekecektir.
Yani bir anlamda tamamen kişinin rahatsız olup olmadığına bakmak gerekiyor. Eğer şikayetçi olmuş ise rahatsızlık duymuş olduğu kabul edilerek dava açılması gerektiğini düşünüyorum.
Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim konu hakkında son bir sorum olacak fotoğraf gönderen kişinin yaşı küçük olması yane reşit olmaması fark eder mi? onun altına çok yakışıklısın demek suc teşkil eder mi?
-
Olay tam da olduğunu düşündüğüm tarzda bir olaymış galiba.
-
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Olay tam da olduğunu düşündüğüm tarzda bir olaymış galiba.
Hocam ne düşündünüz bilmiyor ben sadece merak ettiğim için soruyorum
-
Başkalarının ne düşündüğünün çok ta fazla önemi yok,
önemli olan siz ne düşünüyorsunuz?
Ne düşünüyorsunuz da, gecenin 2 sinde sabahın 5 inde bunu merak ediyorsunuz ???
Resmi gönderen kişi 15 yaşın altındaysa, o zaman resmi o gönderdi olarak düşünülmez, resmin kandırıarak istendiği düşünülür genelde.
-
Alıntı:
Başkalarının ne düşündüğünün çok ta fazla önemi yok,
önemli olan siz ne düşünüyorsunuz?
Ne düşünüyorsunuz da, gecenin 2 sinde sabahın 5 inde bunu merak ediyorsunuz ???
Resmi gönderen kişi 15 yaşın altındaysa, o zaman resmi o gönderdi olarak düşünülmez, resmin kandırıarak istendiği düşünülür genelde.
peki hocam belirtiğim eylem hakkında ne düşünüyorsunuz kandırmaca yok diyelim zaten yazışmalarda anlaşır bu kandırmaca mı yada başka birşey mi ben hukuk formumda çok memnunum zaman zaman da ziyaret ederim gecenin 2 si sabahın 5 ine gelince haftasonuna denk geldi birde uyku sorunum yok :)Ayrıca cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
-
15 yaşının altındaki birinden fotoğraf istemiş sayılırsınız, yazışmanın içeriğine bakılmaz. Hal böyleyken yanlış anlamadıysam yazdıklarınız birer itiraf niteliğinde.
-
Bahsettiğiniz eylem, hiç tanımadığı 15 yaş altındaki bir çocukla sohbet kurup o sohbette gelen resme çok güzelsin yada çok yakışıklısın diye yorum yapmaksa eğer;
düşüncem;
O İŞİN ADI SAPIKLIKTIR.
-
Alıntı:
15 yaşının altındaki birinden fotoğraf istemiş sayılırsınız, yazışmanın içeriğine bakılmaz. Hal böyleyken yanlış anlamadıysam yazdıklarınız birer itiraf niteliğinde.
hocam anlamadım ne itirafı ya ben sadece merağımda sordum o kadar bu son sorumdu siz benı yalnış anladınız
- - - Updated - - -
Alıntı:
Bahsettiğiniz eylem, hiç tanımadığı 15 yaş altındaki bir çocukla sohbet kurup o sohbette gelen resme çok güzelsin yada çok yakışıklısın diye yorum yapmaksa eğer;
düşüncem;
O İŞİN ADI SAPIKLIKTIR.
Erdoğan hocam sapıklık dedınız belkıde yerınde bır tabırdır. Ama bu bir sefer olmuşsa iltifat manasında sayılmaz mı
-
Maalesef bu konunun suyu çıkmıştır. Anladığım kadarıyla 'birileri' çocuk yaşta birine yanaşmaya çalışmış, çocuk fotoğrafını göndermiş bu 'birisi' "tamamen iyi niyetli olduğunu iddia ederek" güya iltifatta bulunmuş.
Ben şahsen konu sahibinin "meraktan" sorduğunu düşünmüyorum ve konuyu hukuki.net yetkililerine bırakıyorum.
-
Alıntı:
Maalesef bu konunun suyu çıkmıştır. Anladığım kadarıyla 'birileri' çocuk yaşta birine yanaşmaya çalışmış, çocuk fotoğrafını göndermiş bu 'birisi' "tamamen iyi niyetli olduğunu iddia ederek" güya iltifatta bulunmuş.
Ben şahsen konu sahibinin "meraktan" sorduğunu düşünmüyorum ve konuyu hukuki.net yetkililerine bırakıyorum.
Bak kardeşim ben ne dediğimde sorumluyum kımsenın kımseye yanaştığı yok bu söylediğin çok ağır şeylerben Erdoğan beye yorumunda katılıyorum bunu da söyledim zaten formda olayı başka boyutta düşününce paylaşmak istedim . ne düşündüğün umrumda değil burda site yöneticileri dilerlerse engelleye bilirler veremeyeceğim bir hesabım yok. olayı tartışma ve beni kötüleme boyutuna çekme yazmak zorunda değilsin . Bu yaptığın şey çok ayıp
- - - Updated - - -
Mağdurcd bu konuda son iletimi yazıyorum bir daha bu konuda yazmayacağim sorduklarımı paylaştıklarımı okumak zorunda yazmak zorunda değilsin.Ha unutmadan söyleyim benim de dünyalar tatlısı çocuklarım var . Demek istediğimi eminim anladınız.
-
Alıntı:
hocam anlamadım ne itirafı ya ben sadece merağımda sordum o kadar bu son sorumdu siz benı yalnış anladınız
- - - Updated - - -
Erdoğan hocam sapıklık dedınız belkıde yerınde bır tabırdır. Ama bu bir sefer olmuşsa iltifat manasında sayılmaz mı
Erdoğan hocam sapıklık dediniz belkide yerinde bir tabirdir. Peki iltifat olarak sayılmaz mı bu konuda ne düşünüyorsunuz
-
Bence sayılabilir elbette,
BİR SAPIĞIN BİR ÇOCUĞU KANDIRMAK İÇİN ETTİĞİ İLTİFAT .
-
Alıntı:
Bence sayılabilir elbette,
BİR SAPIĞIN BİR ÇOCUĞU KANDIRMAK İÇİN ETTİĞİ İLTİFAT .
Haklısınız cevabınız için teşekkür ederim. Hocam sapıklık ta olur tacizde bunun kanunda yeri ne buna benzer şekilde gerçekleşen olay yeğenimin başında geçti bende merak ettim burda bilgi almak istedim sizce bu durumun kanunda karşılığı ne
-
Karşı tarafın yaşı kaç, yeğeninizin yaşı kaç, bu 2li arasındaki görüşme süresi , sayısı nedir, 1 kez,1 ay,3ay??
-
Alıntı:
Karşı tarafın yaşı kaç, yeğeninizin yaşı kaç, bu 2li arasındaki görüşme süresi , sayısı nedir, 1 kez,1 ay,3ay??
Erdoğan hocam görüşme İnternet'e 1 kes oluyor 10-15 dk sürüyor başkada görüşme olmamış yaşları yeğenim 14 karşı taraf 20 li yaşlarda
-
Alıntı:
Erdoğan hocam görüşme İnternet'e 1 kes oluyor 10-15 dk sürüyor başkada görüşme olmamış yaşları yeğenim 14 karşı taraf 20 li yaşlarda
merhaba Erdoğan hocam daha öncede belirtim yaşlarını yeğenim 14 karşı taraf 20 li yaşlarda konuya biraz açıklık getireyim bunlar sosyal paylaşım sitesinde tanışıyor özelde birbirlerine normal açık sacık olmayan fotoğraflar gönderiyorlar. yeğenımın fotoğrafı altına çok güzelsin mesajı atılıyor.
benım merak ettiğim:
1. yeğenımın fotoğrafına çok güzelsin demek suc mu ?
2. karşılıklı atılan fotoğraflar kendi rızası dahılınde atılmış olsada yeğenımın küçük olması karşı taraf için suc teşkil eder mi?
-
-
Alıntı:
Şikayet olursa , eder.
Cevabınız ve ilginiz için için teşekkür ederim şikayette bulunduk diyelim olay taciz mı istismar mı olacak hocam
-
İstismar eyleme geçilmesi halinde söz konusudur sanaldan ya da uzaktan söz ve yazıyla istismar olmaz taciz olur.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İstismar eyleme geçilmesi halinde söz konusudur sanaldan ya da uzaktan söz ve yazıyla istismar olmaz taciz olur.
Merhaba avukat bey bizim olayda taciz var mı
-
18 yaşından küçükse rızası geçerli olmadığı için velisi şikayetçi olursa taciz sayılabilir evet.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
18 yaşından küçükse rızası geçerli olmadığı için velisi şikayetçi olursa taciz sayılabilir evet.
Sayılabilir dediniz ihtimal mı yoksa kesin taciz mı sayılır . sonuç alınmaması ihtimali var mı