-
Apartmandaki travestiyi attırmak istiyoruz
selam öncelikle konuyu nereye açıçagımı bilemem başlıkta göreceginiz üzere apartmanımızda travesti yaşamaktadır. apartman sakinleri olarak kendisinden cok rahatsız oluyoruz. sürekli birileri gelip cıkıyor evden rahatsız oldugumuzu söyledigimizde begenmiyorsanız giderseniz diyor sizden önce burdayım ev almasaydınız diyor. çocuklarımızın psikolojimizi bozuluyor kendisi kiracı degil evin sahibidir ayrıca apartmanda kendisine ait 2 daire daha var kiracılarıda ondan rahatsız olmuyorlar onu destekliyorlar hergün apartmanda kavga cıkıyor bıktık artık ne yapabiliriz bu konuda imza toplayıp ve ya dava yolluyla apartmandan attırabilirmiyiz.
-
Cevap: apartmandaki travestiyi attırmak istiyoruz
Bence kendiniz gidin apartmanda onun cinsel kimliği sizi bukadar rahatsız etmemeli..
-
Mülk sahibini attırmak öyle kolay bir şey değil.Eğer bir kanunsuzluk varsa(evde fuhuş, uyuşturucu, gece yüksek ses vs.) polise başvurulabilir.Polis, gerekirse savcı gerekli adımları atar ama sadece cinsel kimliğinden ötürü veya benzer cinsel kimlikteki arkadaşları gelip gidiyor iddiasıyla bir yere varılması söz konusu değil.
-
Hergün kavga ne sebeple çıkıyor, kimler kavga ediyor?
-
Cevap: Apartmandaki travestiyi attırmak istiyoruz
Alıntı:
damlaoyku rumuzlu üyeden alıntı
selam öncelikle konuyu nereye açıçagımı bilemem başlıkta göreceginiz üzere apartmanımızda travesti yaşamaktadır. apartman sakinleri olarak kendisinden cok rahatsız oluyoruz. sürekli birileri gelip cıkıyor evden rahatsız oldugumuzu söyledigimizde begenmiyorsanız giderseniz diyor sizden önce burdayım ev almasaydınız diyor. çocuklarımızın psikolojimizi bozuluyor kendisi kiracı degil evin sahibidir ayrıca apartmanda kendisine ait 2 daire daha var kiracılarıda ondan rahatsız olmuyorlar onu destekliyorlar hergün apartmanda kavga cıkıyor bıktık artık ne yapabiliriz bu konuda imza toplayıp ve ya dava yolluyla apartmandan attırabilirmiyiz.
Travesti olduğunu nereden anladınız? Hadi anladınız. Bu nedenle kendisini apartmanda attırmayı kendinizde hak gördünüz. Oda Sizin gey vs gibi sıfatlar ile sizi apartmandan attırma hakkını sizde görürse ne olacak?
Konut dokunulmazlığı vardır. Yukarıda da belirtildiği üzere cinsel kimlik üzerinden kimseyi attıramasınız. Hele eve birileri gelip gidiyor diye hiç attıramazsınız. Ancak fuhuş randevu evi gibi bir yer olarak kullanılıyor ve kullandırtıyor ise bu nedenle tahliyesi için dava açabilirsiniz. Kat maliki tahliyesi için davayı açan kat malikleri, bağımsız bölümün kendilerinden başkasına devrini talep edemiyorlar. Sadece kendilerinin devralma imkanı bulunuyor.
-
Travesti olup fuhuş yapmayanı var mı acaba ben şahsen bilmiyorum cinsel tercihi beni hiç ilgilendirmez elbet ama fuhuş yapmasın hele aile binasında hiç olmasın fuhuş için devlet yer göstersin orda yapsınlar diyeceğim o da olmayacak keşke bu yola tevesül etmeseler sürüklenmeseler buna da bir çözüm üretilebilir mi üretilebilir belki.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Travesti olup fuhuş yapmayanı var mı acaba ben şahsen bilmiyorum
Hepsini tanıyormusunuz, yada hepsi ile yattınızmı diye sormak geçti içimden bir an .
-
Yok hepsine ömür de yetmez takat de bir anda hümanist kesiliyorsunuz eminim size komşu olsalar taşınır kaçar gidersiniz.
-
Alıntı:
Yok hepsine ömür de yetmez takat de bir anda hümanist kesiliyorsunuz eminim size komşu olsalar taşınır kaçar gidersiniz.
Benim komşum var , üstelik gayet te iyi komşu ve hiç te kaçırtacak türden değil.
Aynı binada bulunmak pek çok kişi için rahatsız edici olabiliyor , ama fuhuş amaçlı kullanılıyorsa ev şikayet yoluyla mühürlenme vs olamaz mı ???
-
Alıntı:
...apartmanımızda travesti yaşamaktadır
Yaşayabilir, travestiler de insandır. Bir yerde yaşamaları gerekir. Ben de travestilere rezervli şekilde yaklaşırım ama yaşam haklarını desteklerim.
Alıntı:
apartman sakinleri olarak kendisinden cok rahatsız oluyoruz
Kim bu apartman sakinleri? Size kendileri adına konuşma yetkisi mi verdiler?
Alıntı:
sürekli birileri gelip cıkıyor evden
Olabilir. Hiç saydınız mı günde ortalama kaç kişi geliyor? Kaç kişiye kadar gelmesini normal kabul ediyorsunuz? Sizin herhangi bir kısıtlama getirme yetkiniz var mı? Size ve rahatsız olan diğer apartman sakinlerine gelip gidenlerin ortalaması nedir?
Alıntı:
rahatsız oldugumuzu söyledigimizde begenmiyorsanız giderseniz diyor sizden önce burdayım ev almasaydınız diyor
Doğru söylüyor. Dünya sizinle başlamadı, sizinle de sona ermeyecek. Her bulunduğunuz yerde sizin kurallarınızın geçerli olacağını kim söylediyse sizi çok fena kandırmış. Beğenmediğiniz şeyleri (uygar yöntemlerle) değiştirmeye çalışırsınız, başaramıyorsanız gidersiniz.
Alıntı:
çocuklarımızın psikolojimizi bozuluyor
Bakın bu çok önemli. Çocuklarınızı psikolojilerinin bozulduğu bir ortamda yaşamak zorunda bıraktığınız için o çocukların sizden alınarak devlet korumasına verilmesi çok uygun olabilir.
Alıntı:
kendisi kiracı degil evin sahibidir ayrıca apartmanda kendisine ait 2 daire daha var kiracılarıda ondan rahatsız olmuyorlar onu destekliyorlar
Kusura bakmayın ama bunu dağdan gelip bağdakini kovmak diye nitelendirenler çıkabilir. Kiracılarının onu desteklemelerinin bir anlamı olmalı, siz ne düşünüyorsunuz?
Alıntı:
hergün apartmanda kavga cıkıyor bıktık artık
Kavgalar iki kişi veya iki taraf arasında olur. Bu kavgalar kimler arasında çıkıyor? Siz ve/ya "rahatsız olan diğer apartman sakinleri" bu kavgaların tarafı ve/ya başlatıcısı mısınız? Kavgaya karışmayan ve sükunet tavsiye eden başka apartman sakinleri var mıdır acaba? Varsa onlar da bu durumdan bıkmışlar mıdır?
Alıntı:
ne yapabiliriz bu konuda imza toplayıp ve ya dava yolluyla apartmandan attırabilirmiyiz.
Bu işler imza toplayarak olmaz. (Sonraki mesajlardan esinlenerek) Eğer fuhuş yapıldığından bu kadar eminseniz iyi bir vatandaş olarak yasa dışı bu durumu güvenlik güçlerine bildirmeniz gerekir. Kanıtlanabilirse ne âlâ, kanıtlanamazsa tazminat ödemek için evinizi satmaya hazır olun. Yapılabilecek bir başka şey de sizinle birlikte olduğunu ifade ettiğiniz diğer apartman sakinleri ile birlikte psikiyatrik yardım almaktır, çok yararı olabilir.
-
Benimde gay komşum var, onun bir sürü travesti arkadaşı geliyor, ve komşum gelenlerin hepsinin mesleğinide hiç saklamadan söylüyor. Gelenlerin çoğu eğlence sektöründe, gece kluplerinde çıkıyor. 5 kişiden 1i falan fuhuş yapıyor ancak. Sokaklara bakıp bütün travestiler fuhuş yapıyor demek, gece hayat kadınlarının olduğu bir caddeye bakıp, bütün kadınlar fuhuş yapıyor demek gibi.
-
fuhuş yapıldığı gayet açık degilmi zaten travesti diyoruz biryerde çalıştıgı yok nerden para kazanıcak başka. kavga oluyor derken adam bizim kalktıgım saatte uyuyor bütün gece ayaktalar aptmana giren cıkan belli degil. mesela geçen bayramda bayram harçlıgı alan cocuklar travestinin evinde aldı soluğu. kendisine sordugumuzda ben evimde fuhuş yapmıyorum clube gidiyorum misafirim tabikide gelicek evime diyor ama fuhuş yapıldığı cok açık
-
Para karşılığı fuhuş yapıldığına dair, bundan bu kadar eminseniz polisi arayın yada savcılığa suç duyurusunda bulunun Randevu evi gibi kullanıldığı tespit edilirse ev belirli süre ile mühürlenir. Görülecek mahkeme sonundada haklı olduğunuz anlaşılırsa. Kat malikleri olarak evin sizin mülkiyetinize geçmesini sağlamış olursunuz. Fakat Şahsın başka 2 dairesi daha varmış Bu iş biraz uzun sürer ve 3 daireyide almak durumunda kalabilirsiniz.
-
Fuhuş yapmayacaksa niye travesti olur bi insan zaten. Çocuklar bayram harçlığını travestiye harcıyor güler misin ağlar mısın.
-
Alıntı:
Fuhuş yapmayacaksa niye travesti olur bi insan zaten. Çocuklar bayram harçlığını travestiye harcıyor güler misin ağlar mısın.
Engin bey fuhuş yapmak için travesti olmaz insanlar, travestilik seçiminden sonra insanlara ev, iş verilmediği için , sosyal ortamların dışına itildiği için, yaşayabilmek için mecburen fuhuşa yönlenirler.
Travestilikten anladığınız nedir bilmiyorum ama :) henuz ameliyat olmamış , kendini kadın gibi hisseden insandır, ameliyat olunca adına transseksuel deniyor sanırım, çok uzun zaman önce ve yakın zamanda tanınmış 2 erkek sanatçının cinsiyet değişimi ameliyatı olduğunu biliyoruz,
sizce onlar fuhuş yapmak için mi o değişime girdiler??
-
Travesti kelime anlamı ile karşı cinsin elbiselerini giyen demek değil mi?
Sanırım anlam kayması var ve biz bunu başka anlamda kullanıyoruz.
-
Karşı cinsin kılığına girmekten zevk alan kişi diye tanımlanıyor Şenol bey
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Karşı cinsin kılığına girmekten zevk alan kişi diye tanımlanıyor Şenol bey
Daha doğru oldu sizin tanımınız. Yani fahişelik anlamı yok.
-
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Para karşılığı fuhuş yapıldığına dair, bundan bu kadar eminseniz polisi arayın yada savcılığa suç duyurusunda bulunun Randevu evi gibi kullanıldığı tespit edilirse ev belirli süre ile mühürlenir. Görülecek mahkeme sonundada haklı olduğunuz anlaşılırsa. Kat malikleri olarak evin sizin mülkiyetinize geçmesini sağlamış olursunuz. Fakat Şahsın başka 2 dairesi daha varmış Bu iş biraz uzun sürer ve 3 daireyide almak durumunda kalabilirsiniz.
Nasıl ya şimdi apartmanımızda bir randevu evi varsa ve biz bunu ispatlarsak o daire bizim mi oluyor ?
-
Alıntı:
Ertelenmiş Düşler rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl ya şimdi apartmanımızda bir randevu evi varsa ve biz bunu ispatlarsak o daire bizim mi oluyor ?
Satın aldığınızda sizin oluyor.
-
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Satın aldığınızda sizin oluyor.
peki fiyatı kim belirliyor?
-
Alıntı:
Randevu evi olması önemli değil,
sizi , tüm bina sakinlerini rahatsız eden bir durum varsa, dava yoluyla o rahatsızlığı yaşatan kişinin sahip olduğu daireyi satın alarak uzaklaştırılabilmesi ( çok kolay olmasa da ) ihtimal dahilinde
-
Alıntı:
fuhuş yapıldığı gayet açık degilmi zaten travesti diyoruz biryerde çalıştıgı yok nerden para kazanıcak başka. kavga oluyor derken adam bizim kalktıgım saatte uyuyor bütün gece ayaktalar aptmana giren cıkan belli degil. mesela geçen bayramda bayram harçlıgı alan cocuklar travestinin evinde aldı soluğu. kendisine sordugumuzda ben evimde fuhuş yapmıyorum clube gidiyorum misafirim tabikide gelicek evime diyor ama fuhuş yapıldığı cok açık
Zina ediyor isnatında bulunuyorsunda zinayı o kişi kabul ediyor mu veya zina ettiğini eve gelen misafirleri kabul ediyor mu ? Sadece cinsel eğilimi farklı diye kendi karmaşık iç dünyanızın dışa vurum şekliyse zina suçu ?
Peki bu kişi 1. soy akrabanız olsa ve cinsel eğilimleri yüzünden böyle iftira atılsa ?
İnsanların kaçta yatacağı kaçta kalkacağı kimseyi ilgilendirmez ki ! Sizin rahatınız kaçmayacak diye insanlar kendi yaşamlarından mı feragat edecekler .... İşte bu noktada çok cahilsin gibi capsler geliyor akla.
-
Alıntı:
peki fiyatı kim belirliyor?
Bilirkişi görüşü ile mahkemeler belirler.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Çekilmezlik durumu nedeni ile Kat malikinin tahliyesini talep eden Diğer kat malikleri Bağımsız bölümün kendilerine devrinide talep edebiliyorlar.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Engin bey fuhuş yapmak için travesti olmaz insanlar, travestilik seçiminden sonra insanlara ev, iş verilmediği için , sosyal ortamların dışına itildiği için, yaşayabilmek için mecburen fuhuşa yönlenirler.
Travestilikten anladığınız nedir bilmiyorum ama :) henuz ameliyat olmamış , kendini kadın gibi hisseden insandır, ameliyat olunca adına transseksuel deniyor sanırım, çok uzun zaman önce ve yakın zamanda tanınmış 2 erkek sanatçının cinsiyet değişimi ameliyatı olduğunu biliyoruz,
Daha transeksüel yada Travesti olduğunu net bilmiyoruz. Soruyu soran bu konuda uzman değildir herhalde.Belkide çocuklara sormak lazım.:DD
Ayrıca bayram harçlıklarını alıp giden çocuklar paralarını yatırım amaçlıda götürüyor olabilirler. Finanstan iyi anlayan bir travestidir. Yada eski bankacı falandır.
-
Alıntı:
Ben öyle kendine travesti hiç görmedim bi sizden duyuyorum benim de öyle komşum olacak çat kapı gelecek "ay sarma dolma yapcam zeytin yağı kahvaltılık kalmamış" deyip şokella isteyecek paso karakolluk oluruz hayatta inanmam çünkü.
-
Alıntı:
Ben öyle kendine travesti hiç görmedim bi sizden duyuyorum benim de öyle komşuk olacak çat kapi gelecek ay sarma dolma yapcam zeytin yağı kahvaltılık kalmamış deyip şokella isteyece paso karakolluk oluruz hayatta inanma çünkü.
:) valla kendisi Antepli ve çok iyi kuru dolma- künefe yapıyor :)
-
Sizin fantaziler maşallah çok gelişmiş, şokella falan :)
-
Alıntı:
:) valla kendisi Antepli ve çok iyi kuru dolma- künefe yapıyor :)
Anladım o zaman olur çok iyi dolma yapan insandan zarar gelmez zaten travestiyse kendine travesti kimi ne alakadar eder benim sözüm herkese travestilere neyse konuyu dağıtmış olmayım.
-
ameliyat oldugunu sanmıyorum taravesti ameliyatsızdır ona sormak lazım. damla hanım söylesin travestiyse apartmandan attırabilirsiniz sonuçta erkek kimligi var. baayan gibi dolaşamaz yasak diye biliyorum
-
Alıntı:
gizem1993 rumuzlu üyeden alıntı
ameliyat oldugunu sanmıyorum taravesti ameliyatsızdır ona sormak lazım. damla hanım söylesin travestiyse apartmandan attırabilirsiniz sonuçta erkek kimligi var. baayan gibi dolaşamaz yasak diye biliyorum
Bayan kıyafetiyle dolaştığı için en fazla para cezası uygulanır,
-
Birkaç şeyi açıklığa kavuşturalım;
Ameliyat olmamış olan Travesti, olanlar Transseksüel ve iki durumunda meslekleri ile ilgili yok.
Bu vatandaşlarımızın büyük bir kısmı eğlence sektöründe drag queen olarak çalışmaktadır. Bir kısmı ise kuaför, güzellik merkezi yerlerde çalışmakta. İş bulamayan, kolaya kaçmak isteyenler yada kadın fahişeler neden fahişe oluyorsa o sebepten fahişe olanlar ise fuhuş yapmakta. Transların fuhuşu seçenlerinin, bu seçimlerinde cinsel durumlarının bir etkisi yok. Son olarak trans fahişeler arasında araştıma yapılmıştı birkaç sene önce ve benim gay komşumunda trans arkadaşlarından söylediği; bunların müşterilerinin neredeyse yarısı bunlara başka amaçlarla gelmekte.
-
arkadaşlar konuyu dağıtmayalım travesti olsa kaç yazar transexsuel olsa kaç yazar burda onun cinsel kimliğiyle ilgilenmiyoruz sonuçta o evde uygunsuz seyler yapılıyor. bu kişi bayanda olabilirdi aynı tepkiyi yine gösterirdim. ama yinede cok merak ediyorsanız mavi kimliği var sanırım kimsede gelip ceza yazmadı normal bayan gibi dolaşıyor ortalıkta. bnm onun cinsel kimliği sorgulamıyorum devlet iş versin calışsın zaten üniversite mezunumuş. kpss girsin memur olsun ama toplumun ahlakını bozacak işler yapmasınlar polisler geliyor hiçbişey yapmıyorlar. devlette suç var diye düşünüyorum
-
Alıntı:
arkadaşlar konuyu dağıtmayalım travesti olsa kaç yazar transexsuel olsa kaç yazar burda onun cinsel kimliğiyle ilgilenmiyoruz sonuçta o evde uygunsuz seyler yapılıyor. bu kişi bayanda olabilirdi aynı tepkiyi yine gösterirdim. ama yinede cok merak ediyorsanız mavi kimliği var sanırım kimsede gelip ceza yazmadı normal bayan gibi dolaşıyor ortalıkta. bnm onun cinsel kimliği sorgulamıyorum devlet iş versin calışsın zaten üniversite mezunumuş. kpss girsin memur olsun ama toplumun ahlakını bozacak işler yapmasınlar polisler geliyor hiçbişey yapmıyorlar. devlette suç var diye düşünüyorum
Kızılay eşcinsellerden kan bağışını bile kabül etmiyor. Devlet nasıl memur yapacak? Hanımefendi Transeksüeldir, öyleyse evde uygunsuz şeyler yapılıyordur mantığınız çok yanlış. Diyelimki eve gelenlerle seksüeli ilişkiye girdi. Para karşılığı değilse bu yine suç olmaz. Polis birşey yapmıyorsa, savclığa suç duyurusunda bulunun.
-
kızılaya kan vermek isteyen kim zaten? ayrıca dedigi gibi devlette suçlu bu konuda amerika ve avrupanın bazı ülkerinde bu konularla ilgili cok güzel çalışmalar var devlet fuhuşu önlemek için her firma belli sayıda eşcinsel calıştırmak zorunda hatta bi kaç marka vardır onlar sırf eşcinsel işçi çalıştırırlar cunku bilirler iş bulamayıp fuhuşa yönelebilecegini..
-
Alıntı:
Sürekli şikayette bulunmak belki en başta belirttiğiniz şekilde (attırmak) olmasa da , genel huzuru bozduğu için dava açarak dairelerini ortak almanıza imkan verebilecek davayı açtığınızda elinizi bir nebze olsun güçlendirebilir diye düşünüyorum.
Ne kadar zamandır o binadasınız?
-
Alıntı:
Bayan kıyafetiyle dolaştığı için en fazla para cezası uygulanır,
bayan kıyafetiyle bir erkeğin sokakta dolaşması para cezasını mı gerektiriyor ?
-
Alıntı:
bayan kıyafetiyle bir erkeğin sokakta dolaşması para cezasını mı gerektiriyor ?
evet polis kabahatler kanunu bahane göstererek cevreyi rahatsız ettikleri için ceza yazıyorlar ama travestiler bu cezayı ödemiyorlar savcılıga itirazı ediyorlar. savcılıkta gayet haklı bi şekilde itirazları kabul etmektedir
-
Alıntı:
evet polis kabahatler kanunu bahane göstererek cevreyi rahatsız ettikleri için ceza yazıyorlar ama travestiler bu cezayı ödemiyorlar savcılıga itirazı ediyorlar. savcılıkta gayet haklı bi şekilde itirazları kabul etmektedir
yalnız arkadaşım diyor ki ''kabahatler kanununa göre itirazlar Sulh Ceza Hâkimliğine yapılır. Eskiden de Sulh Ceza Mahkemelerine. hiç bir zaman kabahatler kanununda Savcılığa itiraz müessesesi olmamıştır.''
-
aman arada ne büyük fark varmış? sonuçta bu cezalar haksız yere kesiliyor kabahat oluşturacak bişey yok savcı veya hakim sonuçta bu para cezaların iptali söz konusu
-
Alıntı:
aman arada ne büyük fark varmış? sonuçta bu cezalar haksız yere kesiliyor kabahat oluşturacak bişey yok savcı veya hakim sonuçta bu para cezaların iptali söz konusu
valla bende anlamadım.ben kendisine şu linki gösterdim http://www.dahke.net/2009/09/erkegin...nn-yemini.html linkteki haberin son satırında suç duyurusu yazıyor ve kendsine sordum suç duyurusu kime yapılır ? bunun üzerine Kolluk makamlarına ya da Cumhuriyet Başsavcılığına cevabını verdi.