Hakaret,Darp , burun kirilmasi, bir başka konudan adli para cezası , ceza alırmıyım?
Herkese selam.2014 mart ayinda yerel seÇİmlerde mahallemden muhtar adayi oldum. SeÇİn sÜresİnce bİrİ muhtar adayi rakİbİm ve dİĞerİde mahallemİzde adam ÖldÜrmekten eskİ sabikali ve bİr Çok kez kanunla baŞi derde gİrmİŞ bİrİ sÜreklİ benİmle uĞraŞti bazende eskİ sabikali dedİĞİm kİŞİyle tartiŞmamiŞda oldu. SeÇİm bİttİ kaybettİk tabİ. 18.05.2014 tarİhİnde bİr kaÇ aİle pİknİĞe gİttİk. Tabİ alkolde aldik. Mahalleye gerİ geldİĞİmde eŞİm eve bende mahallemİzde tek kahve var Çay İÇmeye gİttİm. Fakat Çayimi İÇerken eskİ sabikali dedİĞİm adam sen nasil muhtar adayi rakİbİmİn adini sÖyleyerek kÜfÜr edersİn sİn deyİp elİnde İÇ İÇe gİren demİrden polİs jopuyla yÜzÜme ve kafama varan bİr darp olayim oldu.neolduĞunu anlamadim. KarŞilik dahİ veremedİm. Hastaneye kaldirildim yÜzÜmde ŞİŞlİkten sol kÖzÜmde morarma ve burunda kanamadan dolayi Çekİlen fİlİmler oldu.tabİ hastenede 120 prmİl alkollÜ Çiktim. Hastaneden sonra jandarmaya gİderek davaci oldum. Doktorlarin verdİĞİ İlaÇlari kullanirken bİr Şey hİssetmedİm fakat 2 gÜn sonra burnumda ŞİŞlİk ve aĞri artti ve tekrar hastaneye gİttİĞİmde ayni doktor ve bİr bayan doktor daha bana tekrar fİlİm Çektİ ve burnumun kirik olduĞu anlaŞildi ve kulak burun boĞaza sevk ettİ bana 5 gÜnlÜk İstİrİhat ferdİ. Şİmdİ arkadaŞlar ben kahvede olduĞum zaman zarfinda benİm aĞzidan kÜfÜr duymadiĞini sÖyleyen 2 Şahİdİm var. Benİm muhtarlikta rakİbİm olan bayan ve benİ darp eden bİze kÜfÜr ettİ dİye jandarmaya Şİkayette bulunmuŞ ve 3 tanede yandaŞ almiŞlar yanlarina.
Bİz bu Şahisla ayni bİnada otoruyoruz. İnternetten takİp ettİĞİm kadariyla burun kiriklarinin cezasi var ve hala aci Çekİyorum. Daha kesİn rapor Çikmadi. Ben ne yapmam gerekİyor bİlgİ verİrsenİz sevİnİrİm.
- - - Updated - - -
şunu eklemek isterim darbelerden sonra sarsırldım ve kendimi kaybetmişim. kendime geldiğimde halimi görünce küfür ettim.
Cevap: Darp ve burun kirilmasi
konuya bir yorum yokmu arkadaşlar.
Darp ve burun kemiğinde kırık
Herkese selam.2014 mart ayinda yerel seÇİmlerde mahallemden muhtar adayi oldum. SeÇİn sÜresİnce bİrİ muhtar adayi rakİbİm ve dİĞerİde mahallemİzde adam ÖldÜrmekten eskİ sabikali ve bİr Çok kez kanunla baŞi derde gİrmİŞ bİrİ sÜreklİ benİmle uĞraŞti bazende eskİ sabikali dedİĞİm kİŞİyle tartiŞmamiŞda oldu. SeÇİm bİttİ kaybettİk tabİ. 18.05.2014 tarİhİnde bİr kaÇ aİle pİknİĞe gİttİk. Tabİ alkolde aldik. Mahalleye gerİ geldİĞİmde eŞİm eve bende mahallemİzde tek kahve var Çay İÇmeye gİttİm. Fakat Çayimi İÇerken eskİ sabikali dedİĞİm adam sen nasil muhtar adayi rakİbİmİn adini sÖyleyerek kÜfÜr edersİn sİn deyİp elİnde İÇ İÇe gİren demİrden polİs jopuyla yÜzÜme ve kafama varan bİr darp olayim oldu.neolduĞunu anlamadim. KarŞilik dahİ veremedİm. Hastaneye kaldirildim yÜzÜmde ŞİŞlİkten sol kÖzÜmde morarma ve burunda kanamadan dolayi Çekİlen fİlİmler oldu.tabİ hastenede 120 prmİl alkollÜ Çiktim. Hastaneden sonra jandarmaya gİderek davaci oldum. Doktorlarin verdİĞİ İlaÇlari kullanirken bİr Şey hİssetmedİm fakat 2 gÜn sonra burnumda ŞİŞlİk ve aĞri artti ve tekrar hastaneye gİttİĞİmde ayni doktor ve bİr bayan doktor daha bana tekrar fİlİm Çektİ ve burnumun kirik olduĞu anlaŞildi ve kulak burun boĞaza sevk ettİ bana 5 gÜnlÜk İstİrİhat ferdİ. Şİmdİ arkadaŞlar ben kahvede olduĞum zaman zarfinda benİm aĞzidan kÜfÜr duymadiĞini sÖyleyen 2 Şahİdİm var. Benİm muhtarlikta rakİbİm olan bayan ve benİ darp eden bİze kÜfÜr ettİ dİye jandarmaya Şİkayette bulunmuŞ ve 3 tanede yandaŞ almiŞlar yanlarina.
Bİz bu Şahisla ayni bİnada otoruyoruz. İnternetten takİp ettİĞİm kadariyla burun kiriklarinin cezasi var ve hala aci Çekİyorum. Daha kesİn rapor Çikmadi. Ben ne yapmam gerekİyor bİlgİ verİrsenİz sevİnİrİm.
- - - Updated - - -
şunu eklemek isterim darbelerden sonra sarsırldım ve kendimi kaybetmişim. kendime geldiğimde halimi görünce küfür ettim.
Cevap: Darp ve burun kemiğinde kırık
arkadaşlar bana cevap yazacak kimse yokmu bu sitede
sayın avukat arkadaşlardan ricam bana bilgi vermeleri. olayım olalı 2 hafta oldu ve ne savcılıktan nede karakoldan bir ses seda yok. ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Sanirim yok herkese teŞekkÜr ederİm
derdimize derman olacak biri yok
derdimize derman olacak kimse yok
Hakaret ve kasten yaralama
öncelikle herkese selamlar. bundan 2 ay önce darp edildim. oturduğum mahallede kahvehanede birazda alkollüdüm muhabbet ederken biri arkamdan gelip demir polis jopuyla kafama ve suratıma 7-8 defa vurarak dap etti tabi işfadesinde tornavida ile vurduğunu ve suç aletini attığını yazdırmış.beni karşılık dahi veremedim. tabi bu şahıs sabıkalı ve 6 yıl adam öldürmekten yatmış biri. ve bulunduğumuz yerde herkesin çekindiği biri. bu şahsı bana karşı kışkırtan bir bayan var markette çalışıyor. ben darp edildikten sonra markette çalışan bayan ve 2 kişi ve darp eden kendilerine küfür ettiğimi söylemişler savcılıkta. ama ben o gece ne market çalışanını nede diğer şahısları hiç görmedim ve marketin önünde ve içinde zaten kamera var fakat kayıtlar silinmiş jandarma bakmış.tabi yazdırılan şahıslar yalan söylüyor bu açık.bende 2 tane şahit var küfür etmediğime dair.ben aldığım darp sonucu kati raporum çıktı gözde morarma, yüzde şişlik ve nazal dorsal hassas grafide non deplase fraktür hattı mevcut yazıyor. bu konuda bana bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim sizce hukuken ne yapmam gerekiyor.
Cevap: Hakaret ve kasten yaralama
arkadaşlar lütfen yardımcı olacak yokmu yeni yasayı okudum internetten ceza alması gerekiyor ama bilginize ihtiyacım var
- - - Updated - - -
ve arkadaşlar karşı yarafın şaitlerinde bilgi alınan kişi diyor sadece bir tanesinde tanık diyor bu ne demek
- - - Updated - - -
[QUOTE=CEVAT AKIN22;514083]öncelikle herkese selamlar. bundan 2 ay önce darp edildim. oturduğum mahallede kahvehanede birazda alkollüdüm muhabbet ederken biri arkamdan gelip demir polis jopuyla kafama ve suratıma 7-8 defa vurarak dap etti tabi işfadesinde tornavida ile vurduğunu ve suç aletini attığını yazdırmış.beni karşılık dahi veremedim. tabi bu şahıs sabıkalı ve 6 yıl adam öldürmekten yatmış biri. ve bulunduğumuz yerde herkesin çekindiği biri. bu şahsı bana karşı kışkırtan bir bayan var markette çalışıyor. ben darp edildikten sonra markette çalışan bayan ve 2 kişi ve darp eden kendilerine küfür ettiğimi söylemişler savcılıkta. ama ben o gece ne market çalışanını nede diğer şahısları hiç görmedim ve marketin önünde ve içinde zaten kamera var fakat kayıtlar silinmiş jandarma bakmış.tabi yazdırılan şahıslar yalan söylüyor bu açık.bende 2 tane şahit var küfür etmediğime dair.ben aldığım darp sonucu kati raporum çıktı gözde morarma, yüzde şişlik ve nazal dorsal hassas grafide non deplase fraktür hattı mevcut yazıyor. BTM ile düzelir yazıyor ama yeni tck da kırık ve çatlak varsa btm olmaz diyor ve vücuda acı verirse cezası var diyor bu konuda bana bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Sizin küfür etmeniz ancak tahrik sayılabilir. Karşı tarafın ceza almasına engel değildir. Hakaret ettiğiniz delillere ile ispat edilir ise sizde hakaret suçundan ceza alabilirsiniz.
Raporunuzda yaralanmalar BTM ile giderilebilir diyorsa çok az bir ceza alırlar. Jop yada tornavida fark etmez. Silah olarak kullanılması önemlidir. Karşı taraf ceza alırsa Daha önce hapis yattığından dolayı büyük ihtimal Hüküm açıklanır. Siz daha önce Kasten bir suçtan dolayı ceza almadıysanız Hüküm açıklanmaz(talep etmeniz halinde) 5 yıl denetimli serbestlikten faydalanırsınız 5 yılın sonunda sicilinize bile işlenmeden kapanır.
Kırığınız var ise BTM ile düzelir raporuna itiraz edip ek rapor talep edebilirsiniz.
teşekkür ederim benim daha önce boşanma davamdan dolayı eski eşimin şikayetinden şu an ödediğim 7 taksit kaldı bir para cezası var. ama küfür ve hakaretten değil. kızımı ona teslim etmediğimden dolayı. bu etki edermi. ayrıca benimde 2 tane şaidim var küfür etmediğime dair.
- - - Updated - - -
ayrıca sayın ceceli internette okuduğum kırık ve çıkıklar kesinlikle btm kabul edilmez diyor yeni yasada.yanlışmı okudum acaba
- - - Updated - - -
ayrıca 5 günlük iş görememezlik raporum var raporda burun kemikleri kırığı yazıyor
Raporunuzda hem burun kemikleri kırığı hemde btm ile giderilebilir ifadesinin bulunması çok zor. Çünkü kemik kırık ve çıkıkları Nitelikli yaralamaya girer. Eğer bu şeklide ifade var ise il duruşmada rapora itiraz edin. ve Ek rapor isteyin.
Sizin 2 şahidiniz var ama, karşı tarafında şahitleri var.
Taksitle ödediğiniz para hapis cezasından çevrilme bir Adli para cezasımı?
nazal dorsal hassas grafide non deplase fraktür hattı mevcut yazıyor. BTM ile düzelir diye yazıyor raporda. ayrıca acile getirildiğimde gzde morarma yüzde şişlik diye yazıyor.onlar alkollü olduğumu söylemişler ifadelerinde fakat savcılık dosyasında alkolle alakalı bir şey yazmıyor.eski cezam 3150,00 tl hapis cezasından çevrili ceza 7 taksiti kaldı. para cezasına çevrildi yani ama o boşanma davasıyla ilgili hakaret veya küfür kavga değil.
T.C. YARGITAY
3.Ceza Dairesi
Esas: 2010/1412
Karar: 2010/2472
Karar Tarihi: 17.02.2010
ÖZET: Somut olayda soruşturma ve yargılama makamlarınca yaralama suçlarının neticelerin araştırılması yasal bir zorunluluktur. Ancak bu sonuçların Adli Tıp kurumu tarafından belirlenen esaslara uygun olması gerekmektedir. Adli tıp kriterlerine göre hangi yaralanmanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif olduğu belirlenmiştir, Burunda meydana gelen kırığın basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek yaralanmalar arasında sayılmadığı görülmektedir. Yaralanmanın kemik kırığına ve çıkığına neden olduğu iddia edilen sanık hakkında TCK'nın 86/1, 87/3 maddelerinin uygulanma ihtimali bulunduğundan inceleme konusu dava dosyasına bakma görevi ..... Asliye Ceza Mahkemesinindir.
Burunda yerinden oynamamış kırık var gibi. Bu BTM ile giderilemez. Siz ek rapor talep edin ek rapor btm ile giderilemez şeklinde gelirse. Mahkeme görevsizlik kararı verir ve Davayı Asliye Cezaya gönderir.
Hükmün Açıklanmasının geriye bırakılması kararı verilebilmesi için pek çok şart var ama en önemlisi daha önce kasıtlı bir suçtan ceza almamış olması şartı var. Bu cezanın Adli para cezasına çevrilmesi birşey değiştirmez.
sizin yazdığınız maddeleri bende okudum.benim adıma dediğim gibi küfür ve hakaretten değil velayeti annede olan kızımı 1 gün geç vermemden kaynaklanan ceza. diğeri ise adam öldürmekten ceza yatmış daha önce. ve şatlerin ifadelerine gelince şaidin biri karanlıkta kimin küfür ettiğini görmedim kavgadan sonra benim olduğumu anladığı söylüyor. diğeri olay yerine 200 mt uzaklıkta top oynarken sesleri duyup geldiğini ve kavga çıktığını ve benim küfürlü konuştuğumu söylüyor. en önemlisi mahalle muhtarı olay yerindeyken küfür duymadığını sadece kavga çıktığını ve ayırdığını söylüyor. benden diğer şikayetçi olan markette çalışıyor bayan ve ona sinkaflı küfür ettiğimi söylüyor fakar markette kamera var ama ben markete hiç girmedim ve o bayanla hiç karşılaşmadım ve görüntülerdede yokum zaten ve hepsi benim alkollü olduğumu söylüyor fakat hasteneden gelen yazılarda alkolden hiç bahsetmiyor.benim şaitlerim küfür duymadıklarını ve kavgayı ayırdıklarını söylüyor. beni darp edeni ben daha önce jandarmayı arayıp bir vatandaşa bıçak çekti diye şikayet etmiştim. kayırlarda var fakat vatandaş korkusundan şikayetçi olmadı. sizin alyacağınız ben mahallemde muhtar adayı oldum ve bu kişilerin hepsi bana rakipti. husumet güdüyorlar yani.
Geçmiş olsun Yargılamayı mahkeme yapacak ve kararı hakim verecek.
Bir tanıdığım Hakaret etmediği tanık beyanları ile sabit olduğu halde aleyhte sadece karşı tarafın iddiasından başka bir şey olmadığı halde, hakaretten ceza aldı Hagb talebi olduğundan Hüküm açıklanmadığı için temyizde edemiyor. Hagb talebi olan suçlarda hakimler rahat karar veriyorlar ve Hagb kararı veriyorlar. Çünkü temyizi yok.
buradan ben ne ceza alırım bilmiyorum ama internette Yargıtay kararlarına baktığımda karşı tarafında ceza alması gerekiyor. eğer para cezası alırsa çok yüksek olması gerekir. çünki burun kırığı ve çıkığı ayrı ceza ve vücuda verilen acı ayrı ceza diyor. ve ben 3 hafta burun kırığı yüzünden gerçekten ağrı kesicilerle idare ettim çok canım yandı. ve biz bu şahısla aynı aprtmanda oturuyoruz. aynı şeyleri benim veya ailemden başka birinin yaşaması olası bir durum bunu jandarmada biliyor. ben daha şaitlerimi bildirmedim benim şaitlerim ifade vermedi savcıya. eski sabıkalı ve milleti korkutup bezdirmiş birinin böyle kurtulması çok yazık olur.benim canım yandı diye değil bir başkasının canınıda yaksa aynı şeyleri söylerdim. ben korkmuyorum ama gerçekten korkan ve çekinen insanlar olduğu sürece bunlar herkese zarar verecektir. yardımlarınız için teşekkür ederim.
Karşı taraf ceza alacak zaten. Ama sizin hakaretiniz sabit görülürse tahrik indirimi alabilir. Belki şartlı tahliyesi yanacak bu yüzden. Para cezası karşı tarafın sosyo ekonomik durumu ile bağlantılıdır.
başıma gelen darp olayında avukatımın baş vurusuyla devlet hastanesinin verdiği kati rapor savcılık tarafından adli tıbba gönderilmemle adli tıp tarafında aşağıda yazdığı gibi değiştirilmiştir.şimdi ne olacak sizce arkadaşlar.
kişinin yaşamını tehlikeye sokmadığı basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı, kemik kırığı kişinin yaşam fonksiyonlarını hafif 1 nci derecede etkileyecek nitelikte olduğu, sabit iz açısından olay tarihinden 6 ay sonra raporları ile birlikte gönderilerek şube müdürlüğümüzce yapılacak muayene sonucu değerlendirme yapılacağı kanatini bildirir. diye yazmış.
sabit iz dediği burunda yamukluk ve çukur var. olay tarihinden önceki vesikalık fotolarımda incelendi eskiden böyle bir durum yokmuş.
Yeni gelen mahkeme celbi hakkında
Hakaret ettiğimi öne sürerek şahsım darp edildim arkadaşlar. daha öncede yazmıştım. mahkemeye hakater etmediğime dair daha şaitlerimi sunmadım bunuda belirteyim. gelen mahkeme celbinde tarafıma istenen 125/1-4,53 ve 58 zinci maddeler 2 kez diyor. ben buradan para cezası alacam fakat 4 yıl önce velayeti annesinde olan kızımı 1 gün geç teslim ettim diye 3.150,00 tl para cezası almıştım ve 6 taksiti kaldı. buradanda para cezası gelirse bana hapis cezası gelirmi yatarmıyım. olaylar çok farklı.
karşı tarafada 86/1,87/3 29 ve 53 maddeden mahkeme celbi geldi. bu şahıs eski hükümlü ve adam öldürmekten ceza yatmış. bana bilgileriniz konusunda yardımcı olursanız memnun olurum.
Cevap: Yeni gelen mahkeme celbi hakkında
avukat engin yavuzun dikkatine kusura bakmayın böyle yazmak zorunda kaldım.