-
BDP, Basiretsiz Akp İktidarından Aldığı Cesaretle İzmire Provokasyona Geliyor!
Miting yapacaklarmış.
Miting ne biliyor musun! apo denilen elemana özgürlük istiyorlarmış. bunun için İzmir'de miting yapacaklarmış.
Hiçbir şey istedikleri yok da, sadece nasıl tahrik ederiz, nasıl provakasyon yaparız, nasıl gerginliği yukarıda tutarız diye uğraşıyorlar.
İstediklerini aldıkları zaman da zırlamaya başlayacaklar her zamanki gibi.
Ne şehitler ne unutuldu, ne de vatandaşlar unutuldu.
Ne yaptıkların unutuldu, ne de askerler unutuldu.
Sen akp ile müzakere etmeye devam et. Müzakere ettikçe şımarmaya, insanları tahrik etmeye de devam et. Bakalım yolun sonu nereye çıkacak...
-
Cevap: BDP, Basiretsiz Akp İktidarından Aldığı Cesaretle İzmire Provokasyona Geliyor!
Bu pkklılar, daha bu yaz Foça'da neler yapmışlardı hatırlayalım:
Sadece askerleri değil, bu aşşağılık kepazeler, kendilerini farkeden 3 köylü vatandaşımızı da katletmişti:
Alıntı:
İzmir'in Foça ilçesinde 2 askerin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Şanlıurfa'da biri öldürülen, diğeri de yaralı olarak yakalanan PKK'lıların, patlamadan 3 gün önce kendilerini fark eden Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksuz ve Bahri Şirin'i deşifre olmamak için öldürdükleri ortaya çıktı.
http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/...5.0/index.html
-
Cevap: BDP, Basiretsiz Akp İktidarından Aldığı Cesaretle İzmire Provokasyona Geliyor!
%70-80 ile ifade edilen elektrik kaçağı ( muslukta kaçak var dediğimizde musluğun damlattığını düşünürüz ifade edilen rakamlar ise musluğun açık olduğunu gösterir)
peki apo serbest kalınca duracaklar mı?
İsrailin bölgedeki planları belli o halde amaç bölünme
ancak mağdur ve haklı imajı zarar görmüş durumda doğu bölünmek istemesin batı bölünmek istesin yeni proje bu olsa gerek
-
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
%70-80 ile ifade edilen elektrik kaçağı ( muslukta kaçak var dediğimizde musluğun damlattığını düşünürüz ifade edilen rakamlar ise musluğun açık olduğunu gösterir)
peki apo serbest kalınca duracaklar mı?
İsrailin bölgedeki planları belli o halde amaç bölünme
ancak mağdur ve haklı imajı zarar görmüş durumda doğu bölünmek istemesin batı bölünmek istesin yeni proje bu olsa gerek
Sen kim oluyorsun da bir kaç kendini bilmezin yaptığını bölgenin tamamına mal ediyorsun ..Haddini bil bu şekilde sadece kendinizden nefret ettiriyorsunuz...
-
Alıntı:
rotorcliy rumuzlu üyeden alıntı
Miting yapacaklarmış.
Miting ne biliyor musun! apo denilen elemana özgürlük istiyorlarmış. bunun için İzmir'de miting yapacaklarmış.
Hiçbir şey istedikleri yok da, sadece nasıl tahrik ederiz, nasıl provakasyon yaparız, nasıl gerginliği yukarıda tutarız diye uğraşıyorlar.
Sen akp ile müzakere etmeye devam et. Müzakere ettikçe şımarmaya, insanları tahrik etmeye de devam et. Bakalım yolun sonu nereye çıkacak...
Halkı provake edip galeyana getirme amacında olduğunuz belli..bu iletinizi delil olarak gösterip sizi ilgili c.savcılığına şikayet edeceğim..
-
Bu ülke vatandaşlarını şehit edip, çocuklaının, analarının, babalarının hayatlarını karartan insanlara karşı vatandaşların haklı tepkisi her zaman olmuştur ve her zaman olmaya da devam edecektir.
Daha provakasyonun ne demek olduğunu bilmeyenler, provakatörleri ifşa ettiğimiz, insanları tahrik eden, siyasi hiçbir değeri olmayan apoya özgürlük adı etrafında yapılan kışkırtmaları ortaya döktüğümüz konulara müdahil olmasınlar.
- - - Updated - - -
http://www.afyonnews.com/wp-content/...uk-akp-bdp.jpg
Alıntı:
BDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile DTK eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Diyarbakır’da düzenledikleri basın toplantısında, 17-21 Mart tarihleri arasında kutlanacak Nevruz törenlerinde “Öcalan’a özgürlük” isteyeceklerini açıkladılar.
http://www.afyonnews.com/nevruzda-apoya-ozgurluk-slogani.html
Tekrardan adım adım yazalım:
-
Gönderdiğim mesajları neden siliyor ve yayınlamıyorsunuz. Olmaz öyle şey. Sanki cevapsız bırakmışız gibi.
Neyse başka bir şekilde cevaplandıralım.
Alıntı:
SEA DEMİR rumuzlu üyeden alıntı
Halkı provake edip galeyana getirme amacında olduğunuz belli..bu iletinizi delil olarak gösterip sizi ilgili c.savcılığına şikayet edeceğim..
Şikayet edersin, özgür bir memleket burası. O konuda rahat ol.
Biraz konuşalım seninle.
Şimdi, bize yukarıda yazdığım mesajda canını sıkan, moralini bozan veya senin rahatsız eden yer neresi ise bize orasını alıntılıyarak aktarır mısın. Mesela "şu cümle şuç olmalı" yada "şu cümle artık bu ülkede kurulmamalı" veya "şunlar şöyle denmiş ama onlar öyle değil" diye bir iki gösterimde bulunabilir misin.
-
İzmir'de hatırı sayılır oyu olduğu kesin BDP'nin. Yüzde 41 i ilkokul mezunu bir il.Üniversite mezunu yüzde 7. Bir de eğitimsizler diye Anadolu halkını aşağılarlar.BDP nin provokatör eylem peşinde olduğu malum.İşte İzmir'in sınavı.Bakalım ne olacak!.
-
Alıntı:
Sen kim oluyorsun da bir kaç kendini bilmezin yaptığını bölgenin tamamına mal ediyorsun ..Haddini bil bu şekilde sadece kendinizden nefret ettiriyorsunuz...
Bölge çapında %50 lerin üzerinde olduğu tartışama programlarında söyleniyor tabi detaylı bir araştırma yapıp sonuçlarını yayınlayım desem maşallah beni de terörist ilan edeceksiniz
Hanfendi benim kızkardeşimin eşi doğulu ben batılıyım doğulu olması benim için bir şey değiştirmiyor dünyada en sevdiğim adamdır kendisi, siz koyu milliyetçisiniz kafa tasçısınız diye bende öyle olmak zorunda değilim siz milliyetçi olabilirsiniz hoş karşılarım sizde benim vatanperverliğimi hoş karşılayınız ben milliyetçi olmak zorunda değilim size düşmanca tavır sergilemek zorunda da değilim
israilin kuklası olamak zorunda hiç değilim
Sayın Ratorcliy izmirde apoya özgürlük demek demokratik haktır bu konuyu provake olarak yorumlamak provakatörlükmüş
bilgilerinize
-
Alıntı:
Birde SEDA HANIM BU TARTIŞMAYI KAPATSAK İYİ OLACAK SİZ BİRAZ ALINGANSINIZ BENDE VERGİMİN HESABINI YAPARIM AMA BU TARTIŞMAYI BAŞKA BOYUTLARA ÇEKMEK İSTEYENLER OLABİLİR HASSAS DÖNEMDEYİZ TÜM ÜYELER BU KONUYA YORUM YAPMAYI BIRAKIRSA HOŞ OLACAK
BEN KENDİ ADIMA BIRAKTIĞIMI VE YANLIŞ YERLERE ÇEKİLMEYE MÜSAİT YORUMLARIMDA UYARANLARI HOŞ KARŞILAYACAĞIMI BELİRTMEK İSTERİM..........????!!!!!!!!!!!1
-
Alıntı:
Sayın sea DEMİR ,
Her iki taraf da aynı savunma ile saldırıyor. Halkı provoke etmek. Aslına bakarsanız iki taraf da halkı aptal yerine koyuyor.
Eğer halk(lar)ımız iki propoganda ile provoke oluyor ise vay bu ülkenin haline. Kişiler düşüncelerini nasıl yayacak?
Şiddet içermeyen her düşünce bu forumda tartışılır. Tartışılmalıdır.
Sayın İsmail32 düşünceleri ile -en azından %70-80 diyerek- tümünü hedef almadığı açıkça görülmektedir.
İnanıyorum ki siz de bu %30 içersindesiniz.
Ben size daha ılımlı ve güzel bir portre çizeyim. Olayın içinde İsrail yok. Belki dünyayı yöneten altı Yahudi ailenin kontrolü insanlara bu suçlamayı yaptırıyor.
Planlar Sam Amca tarafından yapılır. Mevcut planlar en az 30 ortalama 40 sene önce hazırlanmıştır.
Ulusalcı kesim Irak savaşında Sam Amcaya olan desteklerini göstermeyince çok hızlı bir şekilde tasfiye oldular.
Mevcut senaryo en azından şimdilik (bir 30-40 sene) kuzey Irak'ın Türkiye ekonomik sistemine dahil edilerek yaşamasıdır. Suriye'nin kuzeyinde aynı projenin bir parçasıdır.
Bu konu ile ilgili çalışmalar körfez savaşında uçaklar dolusu kuzey Iraklının Amerika'ya taşınması ile başladı.
Sonrasında her tür bankacılık, Telekom gibi kilit konularda birçok kuzey Iraklı İstanbulumuzda eğitim aldı. Halen almaktalar.
Türkiye Almanya'dan sonra en çok ihracatı IRAK'a yapar. Irak'a yapılan ihracaatın %70i ise kuzey Irak'a yapılır.
Başkanlık Sistemi'de bu yüzden gerekli.
Her bölge iç işlerinde bağımsız savunmada Türkiye şemşiyesi altında olacak.
Sonrası nasıl gelişir?
Sizlerin merak etmesi gereken konu bu.
Tartışma bu şekilde yürümeli. Bu toprakların insanlarının birbirini kırmasıyla değil.
Atide Türklerde, Kürtlerde bölgede maraba olarak yaşam sürdürecek ucuz iş gücü olma yolunda.
SONUÇ: Aynı gemide farklı son ancak bir kaç yolcu için olabilecek MUCİZELERDİR. :)
Saygılarımla...
-
Alıntı:
Gönderdiğim mesajları neden siliyor ve yayınlamıyorsunuz. Olmaz öyle şey. Sanki cevapsız bırakmışız gibi.
Neyse başka bir şekilde cevaplandıralım.
Silinen veya yayınlanmamış mesajınız yok hepsini onaylayıp yayımlama mecburiyetimiz olmasa da uygun gördüğüm için onayladım ve yayımladım...
Töhmet altında bırakmayın bir kaç saat içinde benden başka editör yoktu forumda...
-
@bartelmi diaz
Bdp'nin milletvekili adayı ki bu aday sadece bdp'nin değil emep memep gibi bir sürü partinin ortak adayı olması ile aldığı oy oranı %4. "Hatırı sayılı" dediğin oy oranı sadece %4. Dediğim gibi o da tek başına bdpnin adayı da değil. Ama doğru bu bile fazla İzmir için. İkincisi okuma yazma oranı ile ilgili bir oran daha vermişsin ve hemen akabinde de "anadolu insanını aşağılıyorlar" gibi acaip bir ifade kullanmışsın. O oran doğru olmadığı gibi, birilerinin birilerini aşağıladığını da nerden çıkardığın ayrı muamma. Komplekslerimizi başkalarından çıkarmayalım inşallah...
@Atilda09
"Aslına bakarsanız iki taraf da halkı aptal yerine koyuyor"
Bu iki taraftan, bdpli olmayan tarafın kimler olduğunu tanımlayıp, nasıl "aptal yerine" koyduklarını izah edebilir misin.
Not: Tekrardan yazm diye söylüyorum. Yukarıda yazdıklarının çoğu hatalı...
-
Hepiniz aynı dili konuşuyorsunuz.Savaş devam etsin diyorsunuz değil m? Kaç çocuk daha yetim kalsın istiyorsunuz ,kaç ana evladının hasretinden ölsün ,onun acısıyla kokusuna hasret hayata veda etsin!Kaç kişi daha ölse içiniz rahatlar,savaşın kazananı olmaz ,tabi başkasının kesesinden atmak kolay.Nedir bu AK PARTİ düşmanlığı?Savaşta her zaman kadın ve çocuklar kaybeder,siz şimdi ne savaşı dersiniz ....http://www.radikal.com.tr/radikal.as...&CategoryID=78 bu haberi okuyun yorum sizin..Yaşasın AK PARTİ ,YAŞASIN BARIŞ ,YAŞASIN ANALAR VE EVLATLARI,YAŞASIN GÜZEL ÜLKEM..
-
Evet aynen öyle diyorlar ölen yitip giden onların evlatları değil ki. Ergenekon davasında yargılanan paşa ne diyordu? "Güneydoğuda bizimkiler postu deldirmesin cepheye bizden olmayan o namussuzları sürün".
Teröistle savaşan kahramanlar diye yutturdukları teröristle işbirliği içinde köylünün tarlasını ahırlarını hayvanları yakıp şehre göç ettirip orda devlete karşı husumet içinde olmayı sağladılar sonra çoğalıp devlete karşı terör örgütünü kurtarıcı olarak görmelerini sağladılar. Sonrası malum 35 bin küsür ölü, milyar dolar zarar. Kazançlı çıkan kim? ABD de okuyan kızına bir milyon dolar havale edebilen paşalar... Neyse bu hamur çok su kaldırır.
-
150 yil önce baslayan ABD evanjelist Büyük orta dogu BOP arzu mevut projesi yavas yavas emin adimlarla ilerliyor.
israil orta dogunun lideri yapilacak.
Amac bu.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Evet aynen öyle diyorlar ölen yitip giden onların evlatları değil ki. Ergenekon davasında yargılanan paşa ne diyordu? "Güneydoğuda bizimkiler postu deldirmesin cepheye bizden olmayan o namussuzları sürün".
Teröistle savaşan kahramanlar diye yutturdukları teröristle işbirliği içinde köylünün tarlasını ahırlarını hayvanları yakıp şehre göç ettirip orda devlete karşı husumet içinde olmayı sağladılar sonra çoğalıp devlete karşı terör örgütünü kurtarıcı olarak görmelerini sağladılar. Sonrası malum 35 bin küsür ölü, milyar dolar zarar. Kazançlı çıkan kim? ABD de okuyan kızına bir milyon dolar havale edebilen paşalar... Neyse bu hamur çok su kaldırır.
ÇOCUKLARINIZ İÇİN
Savaş sonrası sayımlarda
Şu kadar ölü, şu kadar yaralı
Kadın, erkek sayısız kayıp…
Elden ayaktan düşmüş
Geride bir o kadar da sakat,
O kara günleri anımsayalım diye…
Zorumuz ne insan kardeşlerim,
Amacınız kökümüzü kurutmaksa,
Yetmiyor mu tayfunlar, taşkınlar,
Bunca aç, bunca sayrı, kırım, kıyım,
Sayısız işkence kurbanları…
En kötüsü,
Güngünden başımıza inen bu gökyüzü!
Bu toplanıp dağılmalar ne oluyor
Yüksek düzeylerde?
Neden alçakgönüllü değilsiniz,
Sözünüz mü geçmiyor birbirinize,
Hangi dilden konuşuyorsunuz?
Barışsa eğer istediğiniz
Uçaklardan başlayın işe
Önce çirkinleşen savaş uçaklarından…
Ya insanları bir yana bırakıp
Sivrisineklerin kökünü kurutun
Ya da bataklıkları!
Sonra geçin karasineklere!
Ne kadar da çoğaldılar son sıcaklarda
Yer gök tüm karasinek,
Yaşamımızı karartmak için.
Bir güç denemesi yapsanız da,
Onların yaşamını siz karartsanız!
Yoksa siz de mi barıştan yanasınız,
Onların özgürlüğünden yana?
Kolay değil, barıştan yana olmak
Özveri gerek yüksek düzeylerde.
Gene de bir nedeni olmalı, diyorum.
Bu toplanıp toplanıp dağılmaların.
Phantom'ların pazarlanması değilse
Denizaltıların sığınmasıdır
Dost limanlara
Ya sağcı gerillaların barındırılması…
Ah uzak görüşlü yetkililer,
Bıraksanız da büyük sorunları bir yana,
Biraz da ulusunuz için,
Halkınız için konuşsanız…
Çocuklarınız için…
Kökleri kuruyup gitmeden!
RIFAT ILGAZ.
-
Alıntı:
Hepiniz aynı dili konuşuyorsunuz.Savaş devam etsin diyorsunuz değil m?
Birincisi daha "savaşın" ne demek olduğunu bile bilmiyorsun. Savaş ülkeler arasında olur. Savaşın bir namusu şerefi vardır. Eline silah alan hayduta "savaşıyor" diyen bir insan ne bu konunun ne de bizim muhatabımız olamaz.
İkincisi sözü Bülent Arınç'a bırakalım:
http://www.youtube.com/watch?v=b7sLOQDqyA8
Biz yetim kalmış çocukların, eline silah alıp haydutluk yapılmayacağını gösteren mehmetçiğin hakkını geride bırakacak, adaletini tecellisinden vazgeçecek insanlar değiliz inşallah.
Alıntı:
Kaç çocuk daha yetim kalsın istiyorsunuz ,kaç ana evladının hasretinden ölsün ,onun acısıyla kokusuna hasret hayata veda etsin!
Yetim kalmışların, hayatını feda etmişlerin hesabını yapmayanların ne olduğu ayan beyan ortadadır.
Alıntı:
Nedir bu AK PARTİ düşmanlığı?
Ha şöyle sadete gel. Lafı uzatma.
Alıntı:
YAŞASIN ANALAR VE EVLATLARI,YAŞASIN GÜZEL ÜLKEM..
Yaşayamadılar işte, olmadı "yaşayamadılar". Hayatlarını haydutların kalleşlikleri ile kaybettiler.
Neyse... Ne muhatap alıyorsam bunu...
Konumuza geri dönelim.
BDP, miting izin talebini "nevruz mitingi" adı altında aldığı ve bu mitingleri apoya özgürlük mitingleri şeklinde icra edeceklerini açık açık söylemekte ve ne valilik ne başka bir mecri hiçbir şey yapmaktadır. Tebrik ediyoruz. Bravo. tebrik ediyoruz.
Not: Medyada çıkan bu "çözüm süreci", "barış marış" gibi lafların hepsinin laf ebeliği olduğu, pkknın güçlerini Suriye'ye kaydırdığı ve yakın zamanda ABD'nin ve ABD destekli Barzaninin gücünü de ardına alarak çok daha kanlı bir şekilde saldıracağı yoğun bir şekilde anlatılmaktadır. Pkknın ne silah bırakma gibi bir girişimi ne de böyle bir hedefi vardır. Sadece bu dönen muhabbetler ile kendilerini tamamen Kürt kökenli vatandaşların temsilcisi ve lideri olarak itibar kazanma süreci ile zaman kazanmaktadır. Memleketin yararına yapılan yada yapılmış olan hiçbir görüşme olmadığı defalarca izah edilmiştir.
-
Ne olacak bu haliniz?sen istiyorsan git savaş ,savaşmak isteyenler birbirini öldürebilir pekala,amma benim milletimden uzak durun .benim halkım acıya doydu ,ha eğer illede kan dökülsün diyorsanız kim istiyorsa (savaş sevdalıları,savaş yanlıları)birbirini öldürebilir.amaç zaten direkt insan hayatına son vermek ...siz savaş severler de bunu birbirinizin üzerinde deneyin .Alışın artık başbakanımız çok kararlı savaş bitecek!!!Yaşasın güzel ülkem yakında Türkiye'den daha güçlü ,daha huzurlu bir ülke olmayacak!!!Sizin de nesliniz tükenmek üzere HAMDOLSUN..
Bana laf yetiştireceğine kendi kendini bir sorgula ,ben nasıl bir insanım ki ,savaşın bitmesine kahroluyorum,barış olması beni kahrediyor, ki burada aklınızca kamuoyu desteği arıyorsunuz,korkmayın barıştan değil savaştan korkun!
-
Alıntı:
@Atilda09
"Aslına bakarsanız iki taraf da halkı aptal yerine koyuyor"
Bu iki taraftan, bdpli olmayan tarafın kimler olduğunu tanımlayıp, nasıl "aptal yerine" koyduklarını izah edebilir misin.
Not: Tekrardan yazm diye söylüyorum. Yukarıda yazdıklarının çoğu hatalı...
Hata veya doğru kime göre?
Sizin doğrularınız benim hatalarım ile elbetteki eşleşebilir. Bu benim hatalarımın size göre doğru olduğu varsayımını çıkarmayacağı gibi, benim doğrularımın size göre hata sayılması da hiç mümkün değil.
EN ADİL YARGIÇ ZAMANDIR. KEYFİYETİ ELEŞTİRİLSEDE.
Şimdi ne desek -eğer akıl gözü ile bakılmıyor ise anlattıklarımıza- boştur elbet söylediğim her söz ve evet hatalıdır. İçinde görmek istediklerin yok ise.
VARSIN HATALI OLSUN YAZDIKLARIM. SİZ ELBET BİR ÇIKARIM YAPABİLECEKSİNİZ. BİLİRSİNİZ Kİ BENİM GİBİ HATALI SAATLER BİLE GÜNDE İKİ KEZ DOĞRUYU GÖSTERİR. :)
Saygılarımla.
-
Pkk, 40 Bin Kişiyi katlederken
Sİz Neredeydiniz?
-
Alıntı:
Atilda09 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın sea DEMİR ,
Her iki taraf da aynı savunma ile saldırıyor. Halkı provoke etmek. Aslına bakarsanız iki taraf da halkı aptal yerine koyuyor.
Eğer halk(lar)ımız iki propoganda ile provoke oluyor ise vay bu ülkenin haline. Kişiler düşüncelerini nasıl yayacak?
Şiddet içermeyen her düşünce bu forumda tartışılır. Tartışılmalıdır.
Sayın İsmail32 düşünceleri ile -en azından %70-80 diyerek- tümünü hedef almadığı açıkça görülmektedir.
İnanıyorum ki siz de bu %30 içersindesiniz.
Ben size daha ılımlı ve güzel bir portre çizeyim. Olayın içinde İsrail yok. Belki dünyayı yöneten altı Yahudi ailenin kontrolü insanlara bu suçlamayı yaptırıyor.
Planlar Sam Amca tarafından yapılır. Mevcut planlar en az 30 ortalama 40 sene önce hazırlanmıştır.
Ulusalcı kesim Irak savaşında Sam Amcaya olan desteklerini göstermeyince çok hızlı bir şekilde tasfiye oldular.
Mevcut senaryo en azından şimdilik (bir 30-40 sene) kuzey Irak'ın Türkiye ekonomik sistemine dahil edilerek yaşamasıdır. Suriye'nin kuzeyinde aynı projenin bir parçasıdır.
Bu konu ile ilgili çalışmalar körfez savaşında uçaklar dolusu kuzey Iraklının Amerika'ya taşınması ile başladı.
Sonrasında her tür bankacılık, Telekom gibi kilit konularda birçok kuzey Iraklı İstanbulumuzda eğitim aldı. Halen almaktalar.
Türkiye Almanya'dan sonra en çok ihracatı IRAK'a yapar. Irak'a yapılan ihracaatın %70i ise kuzey Irak'a yapılır.
Başkanlık Sistemi'de bu yüzden gerekli.
Her bölge iç işlerinde bağımsız savunmada Türkiye şemşiyesi altında olacak.
Sonrası nasıl gelişir?
Sizlerin merak etmesi gereken konu bu.
Tartışma bu şekilde yürümeli. Bu toprakların insanlarının birbirini kırmasıyla değil.
Atide Türklerde, Kürtlerde bölgede maraba olarak yaşam sürdürecek ucuz iş gücü olma yolunda.
SONUÇ: Aynı gemide farklı son ancak bir kaç yolcu için olabilecek MUCİZELERDİR. :)
Saygılarımla...
Tabi Büyük ortadoğu projesine karşı Turan ordusu temellendirildi zor oyunu bozar misali
Ermenistandan sonra ikinci bir tampon bölge mücadelesi olabilir mi?
Turan girişimine karşı israilin yeni bir jandarma güç projesinin piyonu kim olur
İran bu duruma ne der?
Rusya ve çine karşı hindistanın tutumu ne olur
islam ülkeleri birliği projesi bu işin neresinde ?
ABD VE TÜRKİYENİN arası açıldığı gibi İran ile yakınlaşma var (ABD yüksek teknoloji silahlarındaki yazılımların etkisiz kılındığı söylentisi) abd casus uçağının iranca yakalanması
Bölgedeki güç dengeleri dengesizleşiyor.
Su bulanmadan durulmaz
- - - Updated - - -
Niye aynı gün içinde Başbakan ve Demirtaş rahatsızlanır tutsak teslimi gecikir anket açıklanır bilgiler sızar
Her düşünce her yerde söylenmez ama gözlerde yalan söylemez
son günlerin video kayıtlarına ulaşmanız imkanı varsa izleyin ve vucut dillerine bakın derim
kusura bakmayın yazmayacağımı söylesem de konunun toparladığını ve olması gereken yere geldiğini görünce dayanamadım :)
-
Niye aynı gün içinde Başbakan ve Demirtaş rahatsızlanır tutsak teslimi gecikir anket açıklanır bilgiler sızar
Her düşünce her yerde söylenmez ama gözlerde yalan söylemez
son günlerin video kayıtlarına ulaşmanız imkanı varsa izleyin ve vucut dillerine bakın derim
kusura bakmayın yazmayacağımı söylesem de konunun toparladığını ve olması gereken yere geldiğini görünce dayanamadım :)
-
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
Sİz Neredeydiniz?
Sorunuz hemen yorumum ardından geldiği için üzerime alındım. Siyaset ilgi alanım olmamakla bu konuya neden müdahil olduğumu anlayamaz bir durumdayım.
Bizi tanıyan bilir. Biz üç kişiydik. Ben, keyfim ve kahyası. Şu kadarını söyleyeyim. Ülkem için alt orta seviyede elimden geleni yaptım.
Belki ağladıklarınız içinde olabilirdim kader çizgimin dikkati olmasaydı.
Lakin şunu söyledim hep, gönüllerde yaşayanın dışında canlı şehid yoktur. Her şehid verilen bir bedeldir elde tutmak uğruna vatanı. Bedeli ödenenin sahibi olmak kadar doğal olan yoktur.
Ortak kader ideal ise konuşmak gerek, silahlar konuştukça bu idealden bahsedemezsiniz.
Buraya kadar ilahi adaleti tanımlamaya çalıştım. Oysa gözlemlediğim sağlanabilen adalet.
YA DA MİZANSEN ADALET ARMEGEDDON HAYALİ İÇİNDEKİ EVELGANİSTLERİN KALEME ALDIĞI.
-
Ölüm, ilginç bir sonuç...
Ölen için buralar bitiyor. Ölüm sonrasını sarfınazar ederek;
bu topraklarda sigara kullanımından insanlar ölüyor.
Stresten, deprasyon sonucu intihardan...
Uzun yıllara yayılan kanserojen madde kullanımından
ve kahrından...
trafik kaza!ları nedeniyle
deprem ve yangından...
Bir de adam öldürüyorlar!
Kimi onuru için ve kimi onurdan yoksun biçimde...
İlginç olan şu ki:
Bunlardan sadece bir kısmı suç olarak kabul görüyor...
Ve ne sebep ile olursa olsun; her ölüm ile yaşamın sahibini ara ki bulasın...
Ona geçmiş olsun, bize yürü ya kulum!
-
Alıntı:
Atilda09 rumuzlu üyeden alıntı
Sorunuz hemen yorumum ardından geldiği için üzerime alındım. Siyaset ilgi alanım olmamakla bu konuya neden müdahil olduğumu anlayamaz bir durumdayım.
Bizi tanıyan bilir. Biz üç kişiydik. Ben, keyfim ve kahyası. Şu kadarını söyleyeyim. Ülkem için alt orta seviyede elimden geleni yaptım.
Belki ağladıklarınız içinde olabilirdim kader çizgimin dikkati olmasaydı.
Lakin şunu söyledim hep, gönüllerde yaşayanın dışında canlı şehid yoktur. Her şehid verilen bir bedeldir elde tutmak uğruna vatanı. Bedeli ödenenin sahibi olmak kadar doğal olan yoktur.
Ortak kader ideal ise konuşmak gerek, silahlar konuştukça bu idealden bahsedemezsiniz.
Buraya kadar ilahi adaleti tanımlamaya çalıştım. Oysa gözlemlediğim sağlanabilen adalet.
YA DA MİZANSEN ADALET ARMEGEDDON HAYALİ İÇİNDEKİ EVELGANİSTLERİN KALEME ALDIĞI.
Süreçten ,barışın gelmesiyle tutuşanlar yukarıdaki bir kaç kelimeyi iyi okusun!!! " Her şehid verilen bir bedeldir elde tutmak uğruna vatanı. Bedeli ödenenin sahibi olmak kadar doğal olan yoktur.
Ortak kader ideal ise konuşmak gerek, silahlar konuştukça bu idealden bahsedemezsiniz. " bu kısmı iyi okuyun!
-
Alıntı:
Sİz Neredeydiniz?
Egeye bakıp rakımızı yudumlamıyorduk ben D.Bakır'daydım çocuktum 100-150 bin nüfusu vardı güzel bir şehirdi memleketim sonra birden 400 bini geçti büyük şehir oldu zaten doğru dürüst sanayinin istihdamın olmadığı yere toprağından tarlasından hayvanından koparılan devlete hınçla dolmuş insanlar geldi. Yüzlerce kahve açıldı içi dışı tıka basa işsizlerle dolduruldu sonrası malum...
Türk malı neyse piyasada Türk işi terörle mücadele de odur ve sonuç budur.
-
[QUOTE=Türk işi terörle mücadele de odur ve sonuç budur.[/QUOTE]
Doğru söze ne denir.
Karşınıza çıkacak klasik savunmada vay efendim dış güçler dış güçler.
Bu dış güçler neymiş ki her beceriksiz faturayı bu garibanlara yükletiyor.
-
Alıntı:
Egeye bakıp rakımızı yudumlamıyorduk ben D.Bakır'daydım çocuktum 100-150 bin nüfusu vardı güzel bir şehirdi memleketim sonra birden 400 bini geçti büyük şehir oldu zaten doğru dürüst sanayinin istihdamın olmadığı yere toprağından tarlasından hayvanından koparılan devlete hınçla dolmuş insanlar geldi. Yüzlerce kahve açıldı içi dışı tıka basa işsizlerle dolduruldu sonrası malum...
Ege'nin köylerindeki fakirlik ile hiçbir yer boy ölçüşemez. Ayrıca zaten fakir olan bu insanlar 2-b olayı ile toprakları dahi kaybetme durumundadırlar.
Alıntı:
Türk malı neyse piyasada Türk işi terörle mücadele de odur ve sonuç budur.
Kimi ne ile suçladığınızı anlayamadık. Biraz daha açar mısınız?
-
Halkı provake edip galeyana getirme amacında olduğunuz belli..bu iletinizi delil olarak gösterip sizi ilgili c.savcılığına şikayet edeceğim.. sayın SEA DEMİR. bu yazıları yazanlarda suc işlemiş gibi hazır şikayet dilekçesi yazmışkan bunları da ilave ediverin.
Kaçırılanlar rehine kurtarma operasyonu yapılarak da getirilebilirdi. Onu da bu hükümet yapamaz... Türkiye dolu dizgin bölünmeye götürülüyor...”
İmralı sürecinde sürekli Öcalan gol atıyor...
Bazıları:
- Aman efendim barış uğruna katlanacağız, derken...
Bir okurumuz hatırlatıyor:
“Sevr de bir barış antlaşmasıydı...”
KAYNAK: http://gundem.milliyet.com.tr/amediy...59/default.htm
Vatan toprağı çapsızların, itlerin, deyyusların, gafillerin, hainlerin istilasına uğradı dostlar. Çekirge sürüsü gibiler.
Ar damarları çatlamış, yüce Kur’an’dan nasipsiz, utanma duygusu, kul sevgisi kalmamış, kardeşliği ve hoşgörüyü belleyememiş diplomalı cahil…
En az “çapsızlar” kadar tehlikeli, en az bebek katilinin itleri kadar insanlık ve din düşmanı, kendi halkına zulüm eden, pervasız, Ermeni döllerinden oluşan terör örgütü kadar kan emici, “Mehmetçik”e kurşun sıkabilen Allahsızlar kadar halk düşmanı bir zavallı…
kaynak:http://www.haberokur.com/yazar-CAPSI...EYYUSLAR-2842/
-
Alıntı:
Ege'nin köylerindeki fakirlik ile hiçbir yer boy ölçüşemez. Ayrıca zaten fakir olan bu insanlar 2-b olayı ile toprakları dahi kaybetme durumundadırlar.Kimi ne ile suçladığınızı anlayamadık. Biraz daha açar mısınız?
Benim bahsettiğim köylüler fakir değildiler fakirleştirildiler işsizleştirildiler zelilleştirildiler. Egenin köylüsünün de olsaydı da alınsaydı ne olurdu bilemiyorum. Yanlız Kıbrıs'ı bilirim onlar için canını verdi bu ülke de onlar Rumları tercih eder gibiler oraya gidenlerden bilirim bir de sanalda bunların ülkemiz aleyhine sözlerinden bilirim neyse umarım yanılıyorumdur bunu çok isterim. Bu da ayrı bir mevzu olur aslında oraya savaşa gittik de hala daha sırtımızın kamburudur ulusal alanda her yerde karşımıza çıkan bir sorundur her işimiz yarım yurumdur hep bugün bu kadarı yeter gerisini sonra hallederiz anlayışı hakim olmuştur sanki. Türk işinden kastım biraz da budur.
Ben bu pisliğe tırnağının ucuyla bile bulaşmış herkesi suçlardım suçluyor olsaydım. Japonya iki atom bombası yedi oturdu yerine bugün süper güç olmuş biz o savaşa girmedik bile hala daha çoğunluğu açlık sınırında ücret alan bir millet olarak gerideyiz. Darbe üstüne darbe, işkenceler, yolsuzluklar, terör vs vs.. 28 şubatta onlarca banka batırıldı emekli olup yüksek cirolu bankalarda şirketlerde yüksek görevlere gelenler oldu.
-
Alıntı:
Benim bahsettiğim köylüler fakir değildiler fakirleştirildiler işsizleştirildiler zelilleştirildiler.
Bi dakka, bi dakka...
Şimdi sen bu dediğin şeye kendin inanıyor musun.
Edilgen çatı ile çok çabuk galip gelmedin mi? Ben buna izin verir miyim? Çık, pek vermem.
Ne iş yapıyorlardı? Ne üretiyorlardı da "fakirleştirildiler" önce onu bi öğrenelim.
Fabrikada mühendis? hastahanede doktor? Öğretmen? vs... Vasıfları ne idi?
Yıllar yılı okul mu okudular? Hiç zor gelmedi de yıllar yılı okul mu okudular?
Peki ne iş yapıyorlardı? Ve yaptıkları işi yapamaz hale gelmesine sebep olan şey neydi?
Mesele Karayılan'ının yakın zamanda kendi sitelerinde söylediği "köyleri basmak hata idi" sözü etkili olabilir mi?
BDP neden artık faili meçhullerin araştırlmasını istemiyor? -Diğer pkklıların da defaleca itiraf etttiği gibi- örgüt içi infazlar, hatta Sadece aponun 2000 infazı olabilir mi?
Biraz bize şu edilgen çatıyı açıklar mısın?
Alıntı:
Egenin köylüsünün de olsaydı da alınsaydı ne olurdu bilemiyorum.
Bilemeyecek birşey yok. Hukuki mücadeleri devam ediyor.
Alıntı:
Ben bu pisliğe tırnağının ucuyla bile bulaşmış herkesi suçlardım suçluyor olsaydım. Japonya iki atom bombası yedi oturdu yerine bugün süper güç olmuş biz o savaşa girmedik bile hala daha çoğunluğu açlık sınırında ücret alan bir millet olarak gerideyiz.
Elbette öyleyiz, akpnin ne idüğü belirsiz neoliberal politikaları yüzünden ve eminim oyunu da akpye attın. Suçluyu başka bir yerde arama. Üstelik akpnin bu vahşi kapitalistlerin oyunları ve çıkarları üzerine kurulmuş politikalarının etkileri tam başlamadı. Hala daha Ecevit ve Dervişin aldıkları sert ekonomik tedbirlerle düzelttikleri ekonomik iyileştirmenin kaymağının yiyoruz az biraz. Asıl akpnin ekonomi kepazeliği başladığında dünyanın kaç bucak olduğunu göreceksiniz. Az kaldı merak etmeyin. Az kaldı..
Alıntı:
Darbe üstüne darbe, işkenceler, yolsuzluklar, terör vs vs.. 28 şubatta onlarca banka batırıldı emekli olup yüksek cirolu bankalarda şirketlerde yüksek görevlere gelenler oldu.
Oldu. doğru. Ama 28 şubatta darbe falan olmadı. sadece 80'de darbe oldu. O da ülkede asayişin tamamen yok olması ile alakalı idi. Adamlar hukuk düzenini yeniden kurdular.
Şimdi şuna cevap verir misin:
28 Şubat sürecinde, Erbakan Hoca'nın yanında mıydın? Demirel, Hükümeti düşürüken, teşvik vermediği medya, müsluklarını kestiği rant çevreleri, hatta bunların hocaefendileri(!) bu durumdan yani Erbakan Hoca'nın hükümetinin düşürülmesinden son derece memnun iken, sen neler yaptın? Neler anlattın neyin mücadelesini verdin? Öğrenebilir miyim?
Banka batmalarında bahsetmişsin.
Mesela şu anda bankalar batmıyorsa, zamanında hiçbirimizin beğenmediği Ecevit'in bankacılık yasalarının düzenlemesi sayesinde olmaktadır. Bu bir.
İkincisi, peki şu anda olan olaylara ne tepki veriyorsun. Gözünün önünde olanlara
-Deniz Fenerine?
-Toki yolsuzluklarına?
-2b yağmasına?
-Akpli belediyelerin defalarca ortaya çıkmış olmasına rağmen hiçbir şey yapılmamış yolsuzluklarına...
vs. vs. vs...
Şu anda 500 milyar dolara ulaşmış borç batağına, 80 milyar dolar cari açığına, bilmem kaç milyar dolar bütçe açığına, özellştirme adı altında sadece 330 milyar dolara ülkenin her kaynağının kârını kaybedişimize? Sonucunda patlamış işsizlik, enflasyona?
Tamamen rant çetelerine yarayan sıcak para ekonomisine, asgari ücretliye 35 lira zaman yapılmasına, rant çevrelerinin şiştikçe şişmesine, vatandaşın perişanlığına, orta sınıfın tamamen tükenmiş olmasına.
Şu anda ne diyorsun?
Konuşmak için bir 10 sene daha mı geçmesini bekleyeceksin?
Yoksa bu partiye sen de mi oy verdin?
Yoksa bütün günahlara sen de mi ortak oldun?
Neyse burda bırakayım...
-
Alıntı:
Halkı provake edip galeyana getirme amacında olduğunuz belli..bu iletinizi delil olarak gösterip sizi ilgili c.savcılığına şikayet edeceğim.. sayın SEA DEMİR. bu yazıları yazanlarda suc işlemiş gibi hazır şikayet dilekçesi yazmışkan bunları da ilave ediverin.
Kaçırılanlar rehine kurtarma operasyonu yapılarak da getirilebilirdi. Onu da bu hükümet yapamaz...
Türkiye dolu dizgin bölünmeye götürülüyor...”
İmralı sürecinde sürekli Öcalan gol atıyor...
Bazıları:
- Aman efendim barış uğruna katlanacağız, derken...
Bir okurumuz hatırlatıyor:
“Sevr de bir barış antlaşmasıydı...”
KAYNAK:
http://gundem.milliyet.com.tr/amediy...59/default.htm
Vatan toprağı çapsızların, itlerin, deyyusların, gafillerin, hainlerin istilasına uğradı dostlar. Çekirge sürüsü gibiler.
Ar damarları çatlamış, yüce Kur’an’dan nasipsiz, utanma duygusu, kul sevgisi kalmamış, kardeşliği ve hoşgörüyü belleyememiş diplomalı cahil…
En az “çapsızlar” kadar tehlikeli, en az bebek katilinin itleri kadar insanlık ve din düşmanı, kendi halkına zulüm eden, pervasız, Ermeni döllerinden oluşan terör örgütü kadar kan emici, “Mehmetçik”e kurşun sıkabilen Allahsızlar kadar halk düşmanı bir zavallı…
kaynak:
http://www.haberokur.com/yazar-CAPSI...EYYUSLAR-2842/
Bu ne hırs ya ister sev ister sevme BARIŞ GELECEK bu ülkede artık kardeş kanı dökülmeyecek!!!Güzel analarım ağlamayacak ,uykuları kaçmayacak,asker yolu bekleyenler ölüp dirilmeyecek,yuvalar dağılmayacak,silah tacirleri açlıktan geberip gidecek (onlardan biri gibisiniz)!!Bunu kafanıza sokun artık yaa..Yazdığın hakaretler Sn Başbakanımız ve ya şahsıma ise hepsini sahibine yani sana iade ediyorum ediyorum...YAŞASIN R T E nin barış yürüyüşü biz milyonlar olarak arkasındayız.bu ülke de hep birlikte eşit ,birlik ve beraberlik içinde yaşayacağız ..alıştırın kendinizi kan emiciler ,artık kardeş kanı yok!YAŞASIN BÜYÜK ,GÜÇLÜ ,DEMOKRAT TÜRKİYE!!!
-
Alıntı:
Bi dakka, bi dakka...
Şimdi sen bu dediğin şeye kendin inanıyor musun.
Edilgen çatı ile çok çabuk galip gelmedin mi? Ben buna izin verir miyim? Çık, pek vermem.
Ne iş yapıyorlardı? Ne üretiyorlardı da "fakirleştirildiler" önce onu bi öğrenelim.
Fabrikada mühendis? hastahanede doktor? Öğretmen? vs... Vasıfları ne idi?
Yıllar yılı okul mu okudular? Hiç zor gelmedi de yıllar yılı okul mu okudular?
Peki ne iş yapıyorlardı? Ve yaptıkları işi yapamaz hale gelmesine sebep olan şey neydi?
Mesele Karayılan'ının yakın zamanda kendi sitelerinde söylediği "köyleri basmak hata idi" sözü etkili olabilir mi?
BDP neden artık faili meçhullerin araştırlmasını istemiyor? -Diğer pkklıların da defaleca itiraf etttiği gibi- örgüt içi infazlar, hatta Sadece aponun 2000 infazı olabilir mi?
Biraz bize şu edilgen çatıyı açıklar mısın?
Bilemeyecek birşey yok. Hukuki mücadeleri devam ediyor.
Elbette öyleyiz, akpnin ne idüğü belirsiz neoliberal politikaları yüzünden ve eminim oyunu da akpye attın. Suçluyu başka bir yerde arama. Üstelik akpnin bu vahşi kapitalistlerin oyunları ve çıkarları üzerine kurulmuş politikalarının etkileri tam başlamadı. Hala daha Ecevit ve Dervişin aldıkları sert ekonomik tedbirlerle düzelttikleri ekonomik iyileştirmenin kaymağının yiyoruz az biraz. Asıl akpnin ekonomi kepazeliği başladığında dünyanın kaç bucak olduğunu göreceksiniz. Az kaldı merak etmeyin. Az kaldı..
Oldu. doğru. Ama 28 şubatta darbe falan olmadı. sadece 80'de darbe oldu. O da ülkede asayişin tamamen yok olması ile alakalı idi. Adamlar hukuk düzenini yeniden kurdular.
Şimdi şuna cevap verir misin:
28 Şubat sürecinde, Erbakan Hoca'nın yanında mıydın? Demirel, Hükümeti düşürüken, teşvik vermediği medya, müsluklarını kestiği rant çevreleri, hatta bunların hocaefendileri(!) bu durumdan yani Erbakan Hoca'nın hükümetinin düşürülmesinden son derece memnun iken, sen neler yaptın? Neler anlattın neyin mücadelesini verdin? Öğrenebilir miyim?
Banka batmalarında bahsetmişsin.
Mesela şu anda bankalar batmıyorsa, zamanında hiçbirimizin beğenmediği Ecevit'in bankacılık yasalarının düzenlemesi sayesinde olmaktadır. Bu bir.
İkincisi, peki şu anda olan olaylara ne tepki veriyorsun. Gözünün önünde olanlara
-Deniz Fenerine?
-Toki yolsuzluklarına?
-2b yağmasına?
-Akpli belediyelerin defalarca ortaya çıkmış olmasına rağmen hiçbir şey yapılmamış yolsuzluklarına...
vs. vs. vs...
Şu anda 500 milyar dolara ulaşmış borç batağına, 80 milyar dolar cari açığına, bilmem kaç milyar dolar bütçe açığına, özellştirme adı altında sadece 330 milyar dolara ülkenin her kaynağının kârını kaybedişimize? Sonucunda patlamış işsizlik, enflasyona?
Tamamen rant çetelerine yarayan sıcak para ekonomisine, asgari ücretliye 35 lira zaman yapılmasına, rant çevrelerinin şiştikçe şişmesine, vatandaşın perişanlığına, orta sınıfın tamamen tükenmiş olmasına.
Şu anda ne diyorsun?
Konuşmak için bir 10 sene daha mı geçmesini bekleyeceksin?
Yoksa bu partiye sen de mi oy verdin?
Yoksa bütün günahlara sen de mi ortak oldun?
Neyse burda bırakayım...
Evet beyim ne doktordular ne mühendis ne de öğretmendiler sadece çiftçiydiler köylüydüler hani şu komunistlerin hiç sevmediği Atatürkün ise milletin efendisi diyecek kadar sevdiği. Komunistten devşirme Atatürkçü argümanlarla konuşmayalım dilerseniz....
AKP 10 yıldır iktidarda bu pislik geri kalan 70 yılda dağ oldu efendi.... AKP ye verdim oyumu görünen o ki vermeye devam edeceğim milletin yarısı gibi çünkü diğerlerinin mazisi mide bulandırıyor sabıka kabarık. Oy versem de yalakası değilim bir benzeri çıksın anında satarım. Hangi partiye hangi zihniyete sahip olursa olsun benim ya da halkın bir tek kuruşunu haksız yere yiyene haram zehir zıkkım yesin hemen can vermesin it gibi dili dışarda bağıra çağıra gebersin.
Hala aynı terane Kıbrıs fatihi leopar tanklarının mucidi, asgari ücretliye sendikaların talep ettiğinden fazla zam veren Erbakanı karala Kıbrısa müdahaleye karşı duran zorla ikna edilen Ecevite övgü. Aynı şekilde ekonomiyi düştüğü bunalımdan beter çıkmaza sokup imf yi başımıza bela edip kaçan adamlar da kahraman hey yavrum hey...
Dediğiniz gibi burda bırakalım fikri sabitlerin tartışması kör döğüşünden başka bir şey olmaz.
-
Sevgili Engin Oğuz,
Alıntı:
sadece çiftçiydiler
Doğunun arazisi engebeli, iklimi ise serttir. Toprağında ot bile yetişmez derler ya kimi yerleri için.
Çiftçiliğin yapılabileceği yerler kısıtlıdır. İstesen de kolya kolay yapamazsın. Dediğin şey gerçeği yansıtmıyor.
[QUOTE=Av.Engin Oğuz;476215
Komunistten devşirme Atatürkçü argümanlarla konuşmayalım dilerseniz....
[/QUOTE]
-Güldüm-
O ne ya??
Alıntı:
AKP 10 yıldır iktidarda bu pislik geri kalan 70 yılda dağ oldu efendi....
Hiç de olmadı. Hiç de doğru konuşmuyorsun. 70 yılda edindiğimiz herşey akp'nin 10 yılı ile uçup gitmişken, bunun herkes farkında iken; çıkıp böyle bir cümle sarfetmenden ben utandım.
Diğer dediklerine birşey demiyecem, uzun uzadıya izah etmem lazım "tekrardan"(!), lafı uzatmayacam; ama aşağıda yazdığına güldüm:
Alıntı:
Hala aynı terane Kıbrıs fatihi leopar tanklarının mucidi, asgari ücretliye sendikaların talep ettiğinden fazla zam veren Erbakanı karala Kıbrısa müdahaleye karşı duran zorla ikna edilen Ecevite övgü.
Yazdıklarımızı inşallah daha dikkatli okuyalım.
Ayrıca, Erbakan Hoca vefatına kadar Akp ile ibadet şuuru ile mücadele etmiştir. İleri görüşlü insanlar öyle olur diyip tefekküre davet ederek bitirelim...
-
Alıntı:
Sevgili Engin Oğuz,
Doğunun arazisi engebeli, iklimi ise serttir. Toprağında ot bile yetişmez derler ya kimi yerleri için.
Çiftçiliğin yapılabileceği yerler kısıtlıdır. İstesen de kolya kolay yapamazsın. Dediğin şey gerçeği yansıtmıyor.
-Güldüm-
O ne ya??
Hiç de olmadı. Hiç de doğru konuşmuyorsun. 70 yılda edindiğimiz herşey akp'nin 10 yılı ile uçup gitmişken, bunun herkes farkında iken; çıkıp böyle bir cümle sarfetmenden ben utandım.
Diğer dediklerine birşey demiyecem, uzun uzadıya izah etmem lazım "tekrardan"(!), lafı uzatmayacam; ama aşağıda yazdığına güldüm:
Yazdıklarımızı inşallah daha dikkatli okuyalım.
Ayrıca, Erbakan Hoca vefatına kadar Akp ile ibadet şuuru ile mücadele etmiştir. İleri görüşlü insanlar öyle olur diyip tefekküre davet ederek bitirelim...
Sana tavsiyem bu süreç (BARIŞ)senin için çok ağır geçeceğe benziyor..o kadar ki yukarı da bir dize yalan görüyorum.Gap ın merkezinde yaşayan biri olarak sana gülüyorum :) bu süreçte savaş sever biri olarak ,profesyonel destek alabilirsiniz durumunuzun daha da ağırlaşmaması açısından ha unutmadan lütfen bunları okurken sinirlenip bilgisayarınızı kaldırıp yere atmayın :)
" Doğunun arazisi engebeli, iklimi ise serttir. Toprağında ot bile yetişmez derler ya kimi yerleri için.
Çiftçiliğin yapılabileceği yerler kısıtlıdır. İstesen de kolya kolay yapamazsın. Dediğin şey gerçeği yansıtmıyor. :)"
Allah yardım etsin!!! durum vahim bunu başka yerde söylemeyin diplomanızı geri isteyebilirler,şayet var ise.Çok değil sadece 10 gün önce Gap'ın merkezinde yani burada 91 milyon tl destekleme ödemeleri yapıldı.Çiftçi yoksa, üretim yoksa bu para neden ödendi acaba???
-
Birisi hala daha araya girip savaş mavaş diyip duran bu şahsa, yukarıdaki konunun 80'li yıllar ve o yıllarda Diyarbakr'a göç veren iller hakkında olduğunu hatırlatsın...
-
Yazılarımı süreç karşıtı değerlendirmeyiniz benide kafatasçı.
Bu köyler niye boşaltıldı.
Doğudaki feodal yapı (sonuçta doğudan da millet vekili çıkıyordu hatta batıdan da doğulu millet vekili çıkıyordu) akıtılan kaynakları hiç etmedi mi hani şu tv yere göğe kondurulamayan aşiret ağaları yoksulluktan geri kalmışlıktan hiç mi sorumlu değil ?
doğuda desteği kapan batıda soluğu almadı mı ?
Doğu ne kadar vergi ödüyor ve bütçeden ne kadar pay alıyor?
uyuşturucu ve kaçak neredeyse meşru kabul edilmiyor mu?
sorgulamayı yaparken bu sorularında es geçilmemesi gerek......
-
Doğusuyla batısıyla hukuku araç değil amaç olarak görmeye başladığımız vakit bu süreç sonuçlanır sindirilir.
-
Alıntı:
" Doğunun arazisi engebeli, iklimi ise serttir. Toprağında ot bile yetişmez derler ya kimi yerleri için.
Çiftçiliğin yapılabileceği yerler kısıtlıdır. İstesen de kolay kolay yapamazsın. Dediğin şey gerçeği yansıtmıyor. :)"
Çok değil sadece 10 gün önce Gap'ın merkezinde yani burada 91 milyon tl destekleme ödemeleri yapıldı.Çiftçi yoksa, üretim yoksa bu para neden ödendi acaba???
Bacım biz 80 li yıllardan hatta daha evvelinden bahsediyoruz o zaman doğu engebeliydi sarptı toprağı kuraktı köpek bağlasan durmazdı çoraktı sonra sonra düzlendi verimlendi. Bilmez misin ki bu ülkenin sebze et ve et ürünleri ihtiyacı batıdan karşılanır. Batı olmasa doğuda millet enginarı kerevizi brokoliyi prasayı nerden bulup yiyecekti? Gerçi bunların hiç birine ağızlarını sürmüyorlar bol domates biber patlıcanlı bol etli yemekler yiyorlar nerden buluyorlarsa artık hele çiğ köfteyi nerden arakladılarsa bu uyanıklar...