Meslek hastalığı tazminatı
yaklaşık 1 buçuk yıldır seramik fabrikasında çalışıyorum. geçen sene seramik boyalarının kullanıldığı bölümde çalışmaya başladım. fabrikanın rutin kontrollerinde kanımda kurşun çıktı. normal sınırın üstünde olduğu için bölüm değişikliği yapıldı. 3 hafta sonra yeniden yapılan kan ölçümünde kurşun daha yüksek çıktı. meslek hastalıkları hastanesine gönderildim 3 hafta süren bir tedavi uygulandı ve 20 gün rapor verildi. rapor bitiminden sonra iş başı yapmadan önce tekrar ölçüm yapıldığında yine yüksek çıktı.
şu anda sağlığım yerinde değil sürekli bayılmalar yaşıyorum nöroloji ve kardiyoloji tetkikleri temiz çıktı ve kurşun zehirlenmesinden dolayı olabileceği söylendi.
sormak istediğim bu sebepten dolayı iş yerine tazminat davası açabilir miyim?
Cevap: meslek hastalığı tazminatı
Öncelikle geçmiş olsun, umarım tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
Meslek hastalığına yakalanan işçi, işvereni aleyhine iş mahkemelerinde maddi ve manevi tazminat davası açabilir. Davanın dayanağı meslek hastalığı hastanesinden alınmış meslek hastalığı raporudur ki buda sizde mevcut yazdığınızdan anladığım kadarıyla. Muhatabınız bölgenizdeki İş Mahkemesi'dir... Mahkeme tarafından keşife kadar gidilebilir bilirkişi ile birlikte ki kapsamlı ve önemli bir davadır.
Ayrıca, umarım ki işvereniniz sizi sgk lı olarak çalıştırmıştır, eğer öyleyse Sgk'dan malûliyet maaşı bile alabilirsiniz.
Tekrar geçmiş olsun.
Cevap: meslek hastalığı tazminatı
teşekkür ederim
evet hastaneden sağlık kurulu raporum var ancak meslek hastalığı onayı henüz verilmedi sgk ya bildirimde bulundum müfettiş gelip inceleme yapacakmış ondan sonra karar çıkacakmış
ssk primlerim ödeniyor o konuda bir aksaklık yok