-
Miras hakkında
20 yıldır annem vefat eden babamın maaşını almak için nikahsız bir birliktelik yaşıyor..haziran ayındada ananemden anneme tarla olarak büyük bir miras kaldı...şimdi birlikte olduğu kişi tarlaları sattırmak istiyor..annem 61 yaşında ve kadın gerçekten bana düşman olmuş bu malların satılmaması için şe nasıl koydurabilirim veya bunları engellemem için nasıl bir yol izlemeliyim..akıl sağlığı bozuktur diyerek zaman kazanabilirmiyim inanın işin içinden çıkamıyorum tek çocuğum ve zor durumdayım,,,,lütfen çok acil yardım ederseniz minnetar kalacağım
saygılar...
-
Cevap: Miras hakkında
acaba hiç kimse bu konu hakkında bilgi veremiyor mu...lütfen bilgilerinizi esirgemeyin....
-
Merhabalar, anneniz mirasçı olduğuna göre yaşamı boyunca miras kalan her tür tasarrufu dilediği gibi değerlendirme hakkına sahip, ancak annenizin yaşamının son bulması durumunda ona ait olan mal varlığı size geçer, ondan sonra da siz bunu dilediğiniz gibi kullanma hakkına sahip olursunuz. Nikahsız yaşadığı kişinin iknasıyla ya da değil, annenizin bu tarlayı satmasına engel bir durum olmadığını düşünüyorum.
Akıl sağlığı eğer bozuk ise bunu zaman kazanmak adına değil, adli merciye başvurarak kısıtlı olduğuna dair rapor alınmasını talep edip eğer mahkeme de akıl sağlığının bozuk olduğuna karar verirse anneniz üzerinde bir takım haklar elde edebilirsiniz. Benim bildiğim bu.
-
çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için....medeni kanunun madde 406 sında Savurganlığı alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı,kötü yaşama tarzı veya malvarlığını kötü yönetmesi sebebiyle kendisini veya ailesini darlık veya yoksulluğa düşürme tehlikesine yol açan ve bu yüzden devamlı korunmaya ve bakıma muhtaç olan ya da başkalarının güvenliğini tehdit eden her ergin kısıtlanır ....bu maddeden ona dava açabilirmiyim...veya daha başka yapabileceğim şeyler varmı şu an taşınmazların satılmasını düşünüyorlar...vede birlikte olduğu kişiye yeni bir araba almış...malların gerçekten bana kalacağını sanmıyorum...lütfen yapabileceklerim konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim
-
Öncelikle ben bir hukukçu değilim söylediklerim sadece rota çizmeniz açısından faydalı olabilir, işin mahkemeye intikal etme kısmını bir avukata danışmanız daha yararınıza olur. Benim şahsi fikrim; nikahsız yaşadığı biri olduğu, kontrolsüz bir şekilde mal varlığını ona harcayarak kanunda da belirtildiği üzere mal varlığını kötü yönetmesi ve evladı olarak sizin geleceğinizin tehlikeye düşürülmesine sebebiyet verecek davranışlarda bulunması çerçevesinde bir dava açılabilir diye düşünüyorum. Bu durumda olayın somut olduğuna dair şahit de dinletebilirseniz bu da sizin için artı olacaktır. Ayrıca arabanın birlikte olduğu kişiye alındığını da kanıtlayabilirseniz bu da bir artı olabilir ama dediğim gibi uzman bir avukat nezaretinde tüm gerekli detayları toplayıp bir dava açmanız yerinde olur, sonuçta kaybedecek bir şeyiniz yok.