İkametgah problemi hakkında- sydv personel alımları
Merhaba,
Sydv personel alımlarında başvurduğum ilçe 1 yıl ikamet etme şartını arıyor. benimse öğrenciliğimden dolayı (2006-2011) ikmategahım kaldığım öğrenci yurdu tarafından hukuki zorunluluk gerekçe gösterilerek isteğim dışında 2008 yılında alınmıştır. Okulum bitti ve 8 aydır malum ilçeye ikametgahımı tekrar aldırmış bulunmaktayım . Mülakat listesine bu yüzden alınmadım fakat ailem 25 yıldır istisnasız burda ikamet ediyor. Şimdi sormak istediğim soruları arz etmek gerekirse;
1- Nüfus müdürlüğü 6 ay bir yerde ikamet ediyorsan o yerde tüm resmi kurumlarda her şeyi yapabilirim diyor. Acaba bu bana bir hak kazandırır mı ?
2-Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüm va bana dediği öğrenciliğimden dolayı bu durumun geçici bir durum olduğu, bu yüzden asıl ikametgah yerinin ailemin ikamet ettiği yer olduğudur. Peki bu durum bana bir hak kazandırır mı ?
3- Kaymakamlığa durumun tekrar gözden geçirilmesi için dilekçe verdim. Eğer dilekçe kabul edilmezse hangi mahkemeye başvurmalıyım ? ( i̇ş mahkemesi mi, idari mahkeme mi ?- vakıf olduğu için tereddütlüyüm. )
4- Avukat tutmak zorunda mıyım ? Tutarsam yaklaşık olarak ne kadar bir ücret ödemem gerekir ?
Şimdiden çok teşekkür ederim. Umarım verceğiniz cevaplarla yol gösterici olursunuz.
İyi çalışmalar
Cevap: ikametgah problemi hakkında- sydv personel alımları
Merhaba Arkadaşlar.
Ulaştığım bir kaç delil oldu kendi çabalarımla. Ama merak ettiğim mahkeme bunları göz önünde bulundurur mu ?
1-- 4721 Saylı Medeni Kanun Madde 22 - Bir öğretim kurumuna devam etmek için bir yerde bulunma ya da eğitim, sağlık, bakım veya ceza kurumuna konulma, yeni yerleşim yeri edinme sonucunu doğurmaz.
2- 4721 Saylı Medeni Kanun Madde 19 - Yerleşim yeri bir kimsenin sürekli kalma niyetiyle oturduğu yerdir.
3- 5901 sayılı TÜRK VATANDAŞLIĞI KANUNUNUN UYGULANMASINA
İLİŞKİN YÖNETMELİK MADDE:71 1- ç) Yasal ikamet izni olmaksızın veya yasal olmakla birlikte Türkiye’de yerleşme niyetini göstermeyen; sığınma veya iltica başvuru sahibi, sığınmacı, öğrenim, turistik, öğrenim gören çocuğuna refakat, tedavi gibi amaçlarla alınan ikamet tezkeresiyle ya da diplomatik veya konsüller ayrıcalıkla bağışıklık sağlayan yabancı misyon personeli kimlik kartıyla Türkiye’de ikamet edilmesi Türk vatandaşlığının kazanılmasında geçerli ikamet olarak kabul edilmez.
3. delili yazıp yazmamakta hala tereddütlüyüm yabancıları ilgilendirdiği için. Ama sonuçta öğrenimdeki ikametgah süresi geçici ikametgah sebebiyle 5 yıllık vatandaşlığa başvuru süresinden sayılmıyor. Emsal olur gibime geldi.
Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.