Eşim rahatsız boşanmaya doğru gidiyoruz
2009 yılında eşim bana kaçarak geldi ve bende hemen resmi nikahı kıyıp evlendik.. çok güzel bi evlilik hayatımız olmasa da çok kötü de değildi..eşimin annesi ile bazen tartışmalarımız oluyordu. tartışmalarımız onlara (evlerine) yeterince gitmememiz üzerineydi kızını özlediğini ve göremediğini söylüuordu bende malum durumu anlatıyordum.ben devlet memuruyum ve yıllık iznim sınırlı bu yüzden yeterince gidemediğimizi söylüyordum..hiç gitmiyorduk mnasında değil gidiyorduk ama sınırlı oluyordu ama onlar bizim eve sürekli geliyorlardı geldiklerinde en az 1 hafta falan kalıyolardı.. en son tekrar istanbula gittik ameliyat olmaya ben ameliyat oldum ve eşimi annesine bıraktım annesinin de gönlü olsun kızıyla kalsın diye ben kendim ameliyatlı bi şekilde tekrar göev yerime döndüm..aradan 10 gün kadar geçti eşimle tartıştık bi ara telefonda. tartışma konumuz o hiç regl olamıyordu ve tedavi edilmei gereiyordu çocuğumuzun olması için.. istanbulda kalırken tedavisiyle hiç ilgilenmemiş bende neden böyle yaptığını onu istanbulda bırakma sebeplerimden biri de tedavisiyle ilgilenmesi için olduğunu söyledim o da merak etme ben kendimi senden daha çok önemsiyorum diyip tlf nu kapattı sonra annesini aradım anne kızın napıyo böyle diye annesi bi başladı konuşmaya sen kızıma şöyle yapıyosun böyle yapıyosun diye söylediği şeylerin gerçeklikle alakası yok. en son biz böyle devam edemeyeceğimize karar verdik daha doğrusu annesi verdi bu kararı bizde kabul ettik ve ayrılmaya karar verdik.. ben hiç ayrılmak istemiordum ama eşimin artık seni sevmiyorum demesi sonucu mecburen bu kararı aldırdı.. eşimi aradım benden ne istediğini sordum o da hiçbişey istemediğini sadece anlaşmalı olarak ayrılmak istediğini söyledi.. ailesine yük olmak istemediğini ve yazın işe başlayıp para kazanınca davayı açacağını söyledi ben boşanma taraftarı olmadığım için dava açmaya çok yanaşmıyordum.. geçtiğimiz günlerde babası babamı aramış ve oğlun mihri(dini nikah kıyılırken söz verilen meblağ)getirsin de anlaşmalı boşansınlar bu iş daha fazla uzamasın demiş.. bende 1 gün izin aldım ve ist.a gittim gittiğimde bi yerde buluşup anlaşmayı imzalıyacaktık ve bende mihri erecektim. ama annesi tekrar devreye girdi ve düğünde takılan takıları vermezsem eğer anlaşmalı boşanmayacağını söyledi gerekçe olarak ta kızıyla ters ilişkiye girdiğimi bu yüzden düğündeki takılar olmadan anlaşmalı boşanmayacaklarını söylediler.. hemen kızını aradım bu ne demek nerden çıktı diye kızı yok öyle bişey sen sadece mihri ver boşanalım dedi sonra annesi tekrar aradı kızımı kandırıyosun o altınlar olmadan boşamayız dedi.. o iddia ettiği çirkin şeyi ben hayatım boyunca yapmadım.. şu anda herşey annesinin elinde kızını arıyorum annesi açıyo telefonu azarlayıp kapatıyo babasını arıyorum yine annesi açıyo en on ben senle mi evlendim bırak kızınla konuşayım onunla ben boşanıcaz dedim tabi benimle boşanacaksın gibisinden saçma sapan laflar etti.. kendisi psikolojik tedavi görüyor o yüzden ben çok görmüyorum ama hane halkı onun sözünden dışarı çıkmıyor..sizden ricam benim bu aşama da ne yapmam gerektiğidir. fiili olarak 01.02.2012 den beri ayrı yaşıyoruz yeniden birleşmemiz mümkün değil. istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz cevaplayabilirim..
- - - Updated - - -
başlığımı eşim rahatsız diye değiştirmişsiniz ama eşimin rahatsızlığı zerre kadar umrumda değildi bu evliliğimizin başından beri olan bi durum ve hiç sorun etmedim.. hatta yemek yapmasını ev hanımlığını bilmiyordu onlar bile benim için sorun olmadı. yalnız en son dediği artık seni sevmiyorum cümlesi beni bu karara itti.. ve artık birleşmemiz mümkün değil..
Cevap: Eşim rahatsız boşanmaya doğru gidiyoruz
Evlilik birliğinin devamının artık imkansız olması nedeniyle evlilik birliğinin temelden sarsılması sebebiyle çekişmeli boşanma davası açacaksınız. (Halen anlaşmaya yaklaşmıyorlarsa) Haklılığınızı kanıtlayacak delilleri ve en az üç tanığınızı şimdiden belirleyin.
peki bu şartlarda tahmini olarak ne kadar sürer çekişmeli boşanma?
Bu süre her dava için farklılık göstersede ortalama 4-5 celse ve 1,5 yıl sürüyor, artı duruma göre temyiz süresi ortalama 1 yıl.
Saygılarımla.