En yakin arkadaŞim tarafindan dolandirildim
2yıl bahçemde yetiştirdiğim kaysıları satmak istedim.internette satışa koydum.ankara dan biri çekle alabileceğini söyledi.bende çekten anlamadığım için çok güvendiğim bir firma yetkilisiyle diyaloğa geçtim.bana çeki sorgulatacağım deyip çekleri elimden aldı.sonra çekler sağlam dedi.sen bu çekleri bana ver ödemezse ben öderim dedi.bende verdim .günü geldiğinde çekin karşılığı çıkmadı..arkadaşım ben sana ben öderim diye bir şey söylemedim dedi.çekleri üzerime attı.çekin arkasına ciro etmiş.üzerini karalamış.bende çekleri tahsil etmek için ciro ettiği imzanın üzerine imza attım..imza attımki icra takibi başlatayım.bu sefer arkadaş olarak zannettiğim kişi beni mahkemeye vermiş..ben bu adamdan alacaklıyım diye..ne yapacam bilmiyorum..adıma bi şey yok eşimin adına ev var..kartlarım zaten icralık ..avukat bu çeki ödemek zorundasın diyor.benim ödemeye niyetim yok.bu durumda eşimin adına olan eve icra gelir mi..emekli olacam 7sene sonra..maaşıma el konulur mu?
Cevap: En yakin arkadaŞim tarafindan dolandirildim
Nafaka harici emekli maşlarına haciz yok.
Bu durumda hapis cezası var mı?
Bende aynı durumdayım. Arkadaşıma Eft üzerinden ihtiyacı olduüu için yollamıştım. facebookta geri ödeme yapacağına dair yazışmalarımız var telefon görüşmelerimiz var. Aramızda sözleşme ya da yazılı herhani birşey yok.
Savcılığa dolandırıcıkla ilgili dilekçe versem herhangi bir sonuç çıkar mı? telefon görüşmesi , internetten eft kaydı ve. geri ödeyeceğine dair telefon(gsm) görüşmeleri facebook yazışmaları var sadece.
Ayrıca bu arkadaş yurtdışına yerleşim için vize başvurusunda bulunmuş. Onu engellesem yeter.
Bunun dolandırıcılıkla ilgisi yok ki. Olsa olsa güveninizi suistimal ettiğini iddia edebilirsiniz.