Şu an İstanbul'da öğrenciyim küçük yaşta babasız kalmış olanlar bilirler okumak ve hayata tutunmaya çalışmak diğer insanlardan bir nebze daha zordur gerek özgüveninizin gerek ise maddi manevi konularda,her neyse konumuz bu değil tabi ki...
Size sormak istediğim şey dedemin 1960'lı yıllarda aldığı benim büyüdüğüm ev ile alakalı hatta iki ev ile işte işler burada karışmaya başlıyor dedem Ankara'nın Etlik semtinde bir ev alıyor fakat aldığı kişi evi fahiş fiyattan sattığı için binanın sahibi Zemin + 2 olan tapuda üst kata çıkma hakkı ve bu hakkında dedem ile mal sahibinin olduğunu belirten bir ibare yer alıyor ve akıllı halamlarda ( Amcam yok) bunu benden ve annemden gizliyorlar ta ki ben gerekli olgunluğa erip araştırdığım zamana kadar.Araştırma isteği ise bizim şu an oturduğumuz çamaşır dairesi diye geçen evin tapusunun olmayışı.Halamlara göre oturduğum evin tapusu yokmuş tabi o ibareyi öğrenince anladım tapuyu neden bunca yıl sakladığını :k velhasıl kelam belki de benim geleceğimi garanti altına alacak olan bu evlerin miras hakkı konusu.Sizce bina yıkılınca ne yapmam lazım çünkü bina en az 60 yıllık kimi ne göre harabe.Halamların 3'ü evli ve 2'şer çocukları var 4.sü ile ayrıldı kocasından 2 kızı var fakat oda ölen babasının maaşını alıyor,şimdi halamların mirasta hakkı var mı? Çünkü babam tek erkek evlat ve dedemden 3 ay sonra vefat etti,ayrıca dedemin (sanırım sadece sözlü olarak) vasiyeti var her ay kendi maaşından belirli miktar bana verilmesi hususunda,tabi ki halalarım bunu da vermedi paragöz insanlardır biraz.Sizce ben hak sahipliği iddaa edebilirmiyim? Yada annemin hala oturduğu binada tam daire alması söz konusumudur?
Eğer cevaplarsanız sevinirim sonuçta şu hayatta her şey aleyhime
Not:Belki işe yarar büyük halam ölen kocasından sonra babasından da maaş almak için birlikte yaşadığı adamla nikah yapmadı ve maaşı aldı 4.halamı ise maaşdan men etti bir şekilde sonra SGK bunu öğrendi ve ceza kesti aldığı maaşların parası+ceza tutarı.Daha sonra büyük halam evlenerek bu seferde çeyiz parası aldı.Bunlar mahkemede emsal teşkil edilebilirmi?