Sağlık özründen tayinim çıkmadı meb i mahkemekeye vermek istiyorum..
milli eğitim bakanlığında öğretmen olarak görev yapıyorum. geçen ay sağlık özründen tayin istedim. annem hastaydı gerekli raporu aldım başvurum kabul edildi. ama sağlık özründen de tayin istesem puan ve yer sırasına girdim. ve puanım az olduğundan açılan yerde az olduğundan tayinim çıkmadı. ailece mağduruz. sağlık özrü puana ve yere göre olmamalı bununla ilgili kanun olduğu bi,le söyleniyor fakat meb bunu hiçe sayıyor. bu konuda mahkemeye başvursam süreç nasıl işler.. o kadar zor bir dönemdeyim ki zorlukları kaldıramıyorum mahkeme olayı çzüm olabilir mi?
Cevap: Sağlık özründen tayinim çıkmadı meb i mahkemekeye vermek istiyorum..
Sağlık özründen dolayı il içi mi yoksa iller arası mı tayin talebiniz oldu?
Alıntı:
Çobanoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Sağlık özründen dolayı il içi mi yoksa iller arası mı tayin talebiniz oldu?
iller arası tayin talebinde bulundum. eş durumu tayini isteyenlerle aynı grupta tercih verildi ve onlarla puan yarışına girmek zorunda kaldım ve maalesef olmadı. şuan benim mağduriyetim kişinin hayatını etkileyen br durum yani sağlık ve bu konuda yasanın bana öncelik tanıması gerekmezmi. sağlık ertelenebilen bir durum değil.
Annenize ait sağlık kurulu raporunda “başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez” ibaresi bulunuyorsa, tayininizin hastalığın tedavi edilebileceği bir yere yapılmış olması gerekirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın mevcut mevzuatına göre sağlık durumu özrü tayinleri tercih veya hizmet puanına tabi değildir. Ancak bu sizin tayininizin annenizin ikamet ettiği yere olmasını gerektirmez maalesef. Anneniz size bağımlı olduğuna göre sizinle beraber hareket etmesi gerekir ve bunun için de annenizin hastalığının tedavi edilebileceği herhangi bir ile tayininiz çıkabilir diye düşünüyorum. İdare tayin dilekçenize ret cevabı vermişse, tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde İdare Mahkemesinde bir iptal davası açınız derim. Sağlık elbette ertelenebilen bir durum değildir.
Alıntı:
Annenize ait sağlık kurulu raporunda “başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez” ibaresi bulunuyorsa, tayininizin hastalığın tedavi edilebileceği bir yere yapılmış olması gerekirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın mevcut mevzuatına göre sağlık durumu özrü tayinleri tercih veya hizmet puanına tabi değildir. Ancak bu sizin tayininizin annenizin ikamet ettiği yere olmasını gerektirmez maalesef. Anneniz size bağımlı olduğuna göre sizinle beraber hareket etmesi gerekir ve bunun için de annenizin hastalığının tedavi edilebileceği herhangi bir ile tayininiz çıkabilir diye düşünüyorum. İdare tayin dilekçenize ret cevabı vermişse, tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde İdare Mahkemesinde bir iptal davası açınız derim. Sağlık elbette ertelenebilen bir durum değildir.
malum ibareyi anlatan kelime değişikliği olan bir sağlık rapoturla tayine başvurdun ve meb raporu kabul etti. bu yıl klavuzda tayin yeri olarak rapor sahibinin ikamet adresi olan yerdeki okullara gidileceği açıkca belirtildi ve bende bunu kabul ettim. sonuçta ona bakmak istiyordum ve aynı evde olduğumuzda faydam daha fazla olurdu. meb in mevcut yönetmeliğini meb dışında herşes biliyor sanırım ama meb bunu uygulamıyor ben eş durumu ve diğer özür tayini isteyen kişilerle aynı kefeye konulup tercih - puan üstünlüğüne göre atanma talebim alındı ve annemin ikamet adresinde hiç bir okula yerleşemedim. puanım yetmedi. benim mağduriyetim had safhada bu nasıl yönetim anlamıyorum. bu yüzden sizlerden akıl istiyorum. neyi nasıl yapacağım. direk mahkemeyemi vereyim yoksa şu bürokrasiyi nasıl takip edeyim (okul müdürü - ilçe mem - il mem - meb)
Kusura bakmayın da iletilerinizi öncelikle bir öğretmene yakışır tarzda ve imla kurallarına uygun olarak yazmak zorundasınız. Ayrıca size yukarıdaki iletimde hukuki yardımda bulundum.
Alıntı:
kusura bakmayın da iletilerinizi öncelikle bir öğretmene yakışır tarzda ve imla kurallarına uygun olarak yazmak zorundasınız. Ayrıca size yukarıdaki iletimde hukuki yardımda bulundum.
yardımınız için teşekkür ederim. Klavyeden ve hizli yazmamdan kaynaklanan sebeplerden dolayi iletilerimde harf ve cümle yanlişlari olabilir. Unutmayin ki Öğretmen de İnsandir ve yanliş yapar ve yapacaktir. Ama bu onun Öğretmenliğine laf edilmesine yada yazdiğinin bir Öğretmene yakişmadiği yorumuna sebebiyet vermez. İyi günler.