Kiracı borçlu olarak dükkanı terk etti malları içeride
yaklaşık 5 ay önce dükkanı kiraladığımız kiracılar. aylık süreçte elektirik faturalarını ödemeyerek. dükkanı terk ettiler. daha doğrusu 45 gündür uğramıyrlar. 5.000 tl sadece elektirik borcu var dükkanın. ve elektirik dükkan saibinin üzerine. ben içerideki malları evde yokken çıkarmasınlar diye asma 2 tane asma kilidi olan kapının 1 asma kilidini kırdım ve yerine yenisini taktım . bu durumda . terk edilmiş dükkanları muhtar nezaretinde açabiliniyormuş. ben dükkanı hukuken açtırıp içerisindeki mallardan bir kısmını borç karşılığında satabilirmiyim. yada ne yapmam lazım . teşekkürler.
Cevap: Kiracı borçlu olarak dükkanı terk etti malları içeride
İcra dairesine müracaat edip öncelikle içerdeki malların sayılıp kayıt altına alınmasını isteyin. Daha sonra kira borcu için takip başlatabilirsiniz.
peki ozaman ufak bir sorum daha olacak musadenizle. bugun elektirik sayacını söktüler ve icraya vermiş tedaş. ancak elektirik benim rahmetli babamın üstüne dolayısıyla icra ona gelecek. ama borç dükkana ait icra ekibi dükkandaki malları hacizmi eder yoksa bizim evlerimizdekinimi?
Elektrik abonesi babanızın üstünüze olduğundan borç babanızın borcu. Haciz de gelecekse, ona gelecek.
Taşınmazı kiraya verirken aboneliklere dikkat etmek gerçekten çok önemli. Böyle durumlarda sıkıntı çıkıyor aksi halde.
işimden dolayı buraya çok bakamıyorum yanıtlarınız için teşekkürler. işin rengi biraz değişti.. şuanda dükkanda ürünleri bulunan kiracı . şirketi vergi daiiresinden kapatmış . yani bizim adreste gözüken bir şirket artık yok. o halde benim artık dükkana girmem de bir sakınca varmıdır. şuan içi dışı tamamı ile benim insiyatifeme kalmış bir dükkanmıdır. saygılarımlar