Sigortamdan işe girdi çıktı yapmışlar.kesintilerim var..
6,5 yıldır özel bir hastaneye bağlı hemşire olarak çalışmaktayım. sgk hizmet dökümüne baktığımda sigortamda 6 ayda bir 4 ayda bir sene bir işten çıkarma ve işe başladı gibi kesintilerim var. bu sebebple çalışma bakanlığına şikayette bulunsam tazminatımı alarak işten ayrılabilirmiyim....yada nasıl bir yol izlemeliyim.
Cevap: Sigortamdan işe girdi çıktı yapmışlar.kesintilerim var..
Sendikanız var mı? Eğer varsa onlardan hukuki destek alarak işlemlerinizi yapın derim. Eğer sendikanız yoksa (Ki olmadığını tahmin ediyorum) Öncelikle iş sözleşmenizin incelenmesi gerekir. Onaylı bir nüshası da sizde olması gerekir, yoksa fotokopiside olur, uzman gözüyle incelenmesi gerekir, bazı önemli hususlarda yükümlülük altına girip girmediğiniz konusunda.
Ama eğer belirsiz süreli iş sözleşmeniz varsa ve size yazılı bildirim yapılmadan iş akdiniz haksız bir şekilde habersizce fesh edilip yeniden işe alındı gibi gösterilmişseniz zaman kaybetmeden Bölge Çalışma Müdürlüğüne şikayet dilekçenizi doldurarak müracaat etmelisiniz. (Şahsen)
Kişisel Görüş: Bu gibi habersiz girdi-çıktı durumları maalesef nadirde olsa kötü niyetlice kullanılabiliyor. (Genel olarak söylüyorum, sizin işyerinize münhasıran değil) Bundaki amaç da çalışanın 12 ayını tamamlatmadan kıdem tazminatı vb. diğer hakalrını vermemek için. Ta ki birey hakkını arayıp mücadeleye başlayıncaya kadar da devam edebiliyor. Her halukarda işinizi kaybetmeyi de göze alın derim ben.
Saygılar...