Ölen eşten alınan dul maaşı
merhaba size bir arkadaşımın sorusunu yöneltmek istiyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
arkadaşımının babası vefat edince (16 yıl önce) annesi ölen eşinin emekli maaşını alıyormuş. dul olduğu için. şimdi annesi 2. evliliğini yapmayı düşünüyor. sorularımız şunlardır.
1-) 2. evliliği yapınca ölen eşinden aldığı maaş kesilirmi?
2-) şayet kesilir ise..! ve 2. evliliği yapıp ilerde anlaşamayıp boşanırsa tekrar 1. eşinin maaşını alabilirmi.?
Ölen eşten alınan dul maaşı ve 5754 sayılı yeni kanun
Merhaba,
Annem, vefat eden babamdan dolayı dul aylığı almakta. Şu an çalışmıyor, fakat geçmişte çalışıyordu ve prim günleri dolduğundan dolayı emekli olmak için yaş bekliyor. Kendisinin yaşı dolup emekli aylığı almaya hak kazandığında, yürürlüğe giren 5754 sayılı Kanun kapsamında dul aylığının durumunun ne olacağını öğrenmek isterim. Diğer bir ifade ile;hem kendi emekli maaşını hem de dul aylığını birlikte almaya devam edecek mi, edecekse hangi oranda öğrenmek isterim. İlginiz ve vereceğiniz değerli bilgiler için şimdiden teşekkürler. Saygılarımla,
Re: Ölen eşten alınan dul maaşı
Bunu bir muhasebeciye veya Ssk'yı en azından arayıp sormanız daha sağlıklı bir cevap almanızı sağlayacaktır.Çünkü muhasebecilerin ve Ssk'nın rutin işleri bunlar.Ama benim bildiğim almaya devam ediyor.Ayrıca kesinti yapıldığını zannetmiyorum.Ama yüzde yüz emin değilim. Çünkü mantıklı olarak bakarsanız kazanılmış bir hakdır.
Re: Ölen eşten alınan dul maaşı
İlginize çok teşekkür ederim. Hakikaten aradığımda her ikisini de alacağını söylediler. İyi günler,