Kpss ile merkezi yerleştirmede 8.derece memur kadrosuna yerleştim fakat 10/2 gostergeden başlatıldım.?
Iyi günler ben Kpss 2012/1 merkezi yerleştirmesi sonucu derecesi tercih sebebim olan 8.derece bir kadroya yerleştirildim. Fakat pazartesi günü atama onayı belgesinden anladığım kadarıyla ilgili göstergelerde Görev aylığı:10/2 Kazanılmış hak aylığı:10/2 Emekli aylığı:10/2 ve boş bulunan 11.derece memur kadrosunda görevlendirildim. Burada bir hukuksuzluk var mıdır? Var ise nasıl bir yol izlemeliyim.? Teşekkür ederim. Saygılarımla.
Cevap: Kpss ile merkezi yerleştirmede 8.derece memur kadrosuna yerleştim fakat 10/2 gostergeden başlatıldım.?
Lütfen yardımcı olun. Yol gösterecek önerilerinize ve konu ile ilgili fikirlerinize ihtiyacım var. Bana pek adil gelmedi çünkü. Tamam belki maddi pek bir getirisi olmayacak ama neden devlet personel başkanlığına bildirdikleri ve tercih aldıkları kadro değil de bir başka dereceli kadro.? Hakkım yeniliyor gibi geldi bana.
- - - Updated - - -
Şimdi bir çelişki daha keşfettim belgede, açıklama kısmında "11. derece memur kadrosuna 657 sayılı kanunun 36. 45. ve 54. maddeleri uyarınca atanmıştır" diyor. Fakat 45. madde hiçbir memur derecesi altında görevlerde çalıştırılamaz diyor.
Yani altı üstü her yeri hukuksuz gibi geliyor bu olayın. Siz ne dersiniz.?
Cevap: Kpss ile merkezi yerleştirmede 8.derece memur kadrosuna yerleştim fakat 10/2 gostergeden başlatıldım.?
Tahsil durumunuz nedir? Memuriyete atanma sınıfınız nedir? Tahsilinize göre atandığınız sınıfa hangi kadro derecesinden başlamanız gerekiyor. KPSS belgenizin kişisel bilgileriniz kapatarak taradığınız bir örneği ile atanma onayınızın bir örneğini buraya ekleyebilirseniz daha kolay bir hukuki görüş üretilebilir diye düşünüyorum.
Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim. Ben 2yıllık önlisans mezunuyum ve Istediğiniz örnekleri burada paylaşacağım
Belgeleri inceledim ve hiçbir hukuksuzluk bulamadım maalesef. Siz daha memuriyetin başında olduğunuz için bu kadro ve derecelerle ilgili birçok şeyi kısmetse ileride öğrenirsiniz. 657 sayılı Kanunun 36. maddesine göre 2 yıllık ön lisans mezunu olarak ancak 10/2'den memuriyete başlayabilirsiniz. 8. derece sizin atandığınız derece değildir maalesef.