-
Senet ile ilgili
Herkese iyi günler;
Kısa sure önce amcamın oğluna 10000 Tl borc verdim. Bunun karşılığında bana 10000 Tl senet imzaladı. İki imzası, kendi el yazısı tarihi vs hepsi mevcut. Ben polis memuruyum ve senedin günü geçtikten sonra zorla imzalattigimi iddia edebilir mi? Bu senedi tahsil edebilir miyim? Üzerine malı vs yok.
Konuyu doğru yere aramışsam özür dilerim. Şimdiden teşekkürler.
-
Cevap: Senet ile ilgili
bu tür tedirginliğe düşmenizle ortada olmasa bile sanki zorlama olduğunu açıklar gibisiniz bu yüzdende forumdaki bilgi sahibi arkadaşlarımızdan cevap alamamışsınız.. Akli dengesi yerinde sarhoş felan değilse kriminolojik incelemelerde her şey ortaya çıkar lakin borça karşılık verilen senet sizin tarafınızda tahrifata uğramadı ise her türlü ödenmek zorunda iki imza atılması yeterli.
saygılar.
-
Cevap: Senet ile ilgili
Zorla senet imzalatıldığını iddia eden kişi "nitelikli yağma" suçunun işlendiği iddiasıyla hemen savcılığa suç duyurusunda bulunmalıdır ki bu bir delil teşkil etsin. Ödeme günü gelip çattıktan sonra icra takibine konan senede "zorla imzalatıldı" şeklinde yapılan itiraz şahsi kanaatimce itibar görmeyecektir.
Tahsil konusuna gelinde; üzerinde malı mülkü yok ise, eğer çalışıyorsa maaşına haciz koyulabilir ya da evine hacze gidilebilir.