Maaşımdan Kesilen Tedavi Masrafları 6 Aydır Ödenmedi
Herkes merhaba.6 ay önce burun ameliyatı oldum.Bu nedenle maaşımdan 800 tl kesildi.Çalıştığım yer bu paranın SGK tarafından ödeneceğini söyledi.İşlemlerimi yaptım.Ordan oraya gönderip durdular en son paramın Ziraat bankasına yatırılacağını söylediler.Baktım hesaba para yoktu.SGK ya davamı açmalıyım dilekçe ile başvurumu yapmalıyım.Dava açmam gerekirse hangi mahkemeye gitmeliyim(idare,genel).Yardım olanlara teşekkür ederim
Cevap: Maaşımdan Kesilen Tedavi Masrafları 6 Aydır Ödenmedi
İşlemleri ne zaman tamamladınız, ne zaman bankaya yatacağı söylendi, ne zaman kontrol ettiniz?
Erdoğan Bey ;2012 mart ayında ameliyat oldum 20 gün rapor aldım, çalışmadığım 20 günlük maaşı SGK nın vereceğini söyledi işyerim.Evrakları ilk nisan da verdim ,eksik var dediler mayısta tamamladım teslim ettim.1 Ay sonra parayı alabileceğim söylendi,postahaneye gittim para yatmamıştı. SGK ya gittim yine 1Ay sonra alırsın dediler salladılar ileriye.Artık postahaneye yatmıyomus sistem değişmiş Ziraat bankasına gitmem söylendi ziraate dün(18eylül) gittim yine para yatmamıstı.Şimdiden teşekkür ederim
Sn.Alicanlı; http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/tr/.../bilgi_edinme/ linkinden DEVAM/Elektronik Başvuru/Gerçek Kişi butonlarını takip ederek bilgi edinme başvurusu yapınız. Sorununuzu hatasız bir şekilde, gerçek tarihlri de vererek sorunuz. Size en güzel cevabı orası verecektir...
Zira, işyeriniz İK mdepartmanında mı takıldı, geç mi gönderildi, bir sorunmu cıktı bilgi eksiği mi var, bunu bizler bilemeyiz... Oradan alacağınız cevapla yeniden görüşelim...
Bu arada sistem değişti evet, artık Ziraat Bankası'na yapılıyor ödemeleri TC Kimli numaranız üzerinden havale geliyor. Normal şartlarda da en geç 20-25 günde gelmesi lâzım...