Toplam 1 dosya bulunuyor
Çalışma Ve Sos.Güv.Bakanlığından Gelen Bu Belge Ne Amaçla Gelmiş Olabilir ?
Dosya 1272
Arkadaşlar Şimdi ben işyerim son 3 aydır gecikmeli maaş yatırıyor diye temmuz 23 te noter kanalı ile ihtar çekerek iş akdımı fesh ettim ve birdaha işe gitmedim sonrasında 15 gün verdiğim süre doldu ve bende Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına olayları anlatan bir dilekçe yazıp diğer ihtarname ve hizmet dökümüm ile birlikte ek halinde APS olarak yolladım.Devamında bu tarz bir belge geldi yani gelmiş posta kutusunda bulduk.Bu belgenin amacı nedir ? Burda ne belirtmek istiyor ne anlam çıkartmalıyım.
- - - Updated - - -
Birde bulunduğum ildeki işkur a belge gönderilmiş.İşkur'a ne amaçla ne belgesi gönderilmiş olabilir ?
Cevap: Çalışma Ve Sos.Güv.Bakanlığından Gelen Bu Belge Ne Amaçla Gelmiş Olabilir ?
Bakanlık, konuyu ilinizdeki ilgili kuruma havale etmiş, Bakanlık adına Bakanlığı ilgilendiren boyutta yapılacak araştırma ve işlem tesis etme yetkisi ilgi kuruma aittir.
Cevap: Çalışma Ve Sos.Güv.Bakanlığından Gelen Bu Belge Ne Amaçla Gelmiş Olabilir ?
Şikayetinizi direkt bakanlığa gönderdiğiniz için orasıda ilgili Çlş.Blg.Md. lüğü'ne ekleri ile göndermiş, sizede BİLGİ düşerek unutmadık, sümenaltı etmedik diye yazılı bilgi vermiş. Bir sorun yok.
Zaten şikayetinizi direkt Bakanlık yerine ilinizdeki bölge çalışma müdürlüğüne de yapabilirdiniz, daha çabuk sonuç elde edebilirdiniz...
Bölgemdeki çalışma bakanlığı ile ilgili bir çekincem vardı, direkt bakanlık kanalı ile haraket etmemin nedeni bu.Olumsuz sonuçta da mahkeme yoluna gideceğim zaten.Ama sizde direkt mahkemeye mi gitmek iyiydi, yoksa benim seçtiğim yol mu daha iyi ? Ben karar veremedim.
İlk adım olarak bu başvurunuz daha yerinde bence. Netekim yetkili müfettiş tarafından hakkınızda olumlu yönde rapor düzenlenirse mahkemede elinizde bir yasal kanıt daha bulunacaktır. Tabiki olumsuz yanıt verilse de mahkemeye başvuru hakkınız yine vardır. Ama ilk kural olarak kurum içi müracaatın yapılıp isteklerin yerine getirilip getirilmediği mahkeme sürecini hızlandırıp daha etkin bir karar verme süreci oluşturacaktır.
- - - Updated - - -
İlk adım olarak bu başvurunuz daha yerinde bence. Netekim yetkili müfettiş tarafından hakkınızda olumlu yönde rapor düzenlenirse mahkemede elinizde bir yasal kanıt daha bulunacaktır. Tabiki olumsuz yanıt verilse de mahkemeye başvuru hakkınız yine vardır. Ama ilk kural olarak kurum içi müracaatın yapılıp isteklerin yerine getirilip getirilmediği mahkeme sürecini hızlandırıp daha etkin bir karar verme süreci oluşturacaktır.