Hazedilen ev eşyam neden satılmııyor?
2011 eylülünde bir bankanın kredi kartı borcundan dolayı ev eşyam haczedildi.
üzerinde bir yıl geçmesine rağmen halen satılamadı.
yaklaşık 6 ay önce icra müdürlüğüne haczedilen eşyamın satılması için bir dilekçe yazıp iadeli taahütlü olarak gönderdim.
iadeli taahütlü gönderiyi aldıklarına dair elimde belge var. dilekçeme cevap verilmediği gibi işlemin durumu ile ilgili bir cevap da verilmedi.
ayrıca eşyam haczedilirken yedi emin sıfatıyla bana teslim etmelerini istemiştim ama bana teslim etmediler bende tutanağı imzalamadım. ayrıca icraya avukatın kendisi gelmemişti avukat adına yanında çalışan bir elemanı gelmişti ve tutanakta o elemanının imzası var.
icra müdürünün taraf tuttuğuna kanaat ediyorum.
icra müdürünü eşyamı satmayıp depoda çörüttüğünü, aylarca depoda beklettip depocuya para kazandırarak beni mağdur ettiğini şikayet konusu yapmak istiyorum. kime ve ne şekilde şikayet etmem söz konusudur. bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim.
teşekkürler.
Cevap: Hazedilen ev eşyam neden satılmııyor?
İadeli taahhütlü yolladığınız dilekçe geçersizdir. İcra daireleri o şekilde yollanan dilekçeleri kabul edemezler başkaları başkaları adına bu şekilde dilekçeler yollayıp başkalarının zararına işlem yaptırabilirler. Dosyaya gidip dilekçenizi elden vermeliydiniz. Haciz işleminin üzerinden bir yıl geçtiğine göre düşmüştür gidip eşyanızın geri verilmesini isteyebilirsiniz.
sayın engin bey aydınlattığınız için teşekkürler.
sizden bişey daha rica edebilirmiyim. bu eşyalar bir yıldır yedi emin deposunda. ben bu eşyaları geri almaya çalışırsam muhtemelen depo kirasınıda benden alacaklar. sizce ne kadar depo kirası öderim. bu konuda da yaklaşık bir bilgi verebilirmisiniz.
teşekkürler.
Kaç parça eşyanız haczedildiğine ve günlük ne kadar yeddiemin ücreti takdir edildiğine bağlıdır. İlla bi rakam isterseniz 500 lirayı geçer ama yeddieminle pazarlık yapın derim.
teşekkürler engin bey
- - - Updated - - -
engin bey,
buzdolabı, çamaşır makinesi,bulaşık makinesi, televizyon, bilgisayar, uydu cihazı, cd playear haczedilen eşyalar. takdir bedeli 2000 TL.
geçenlerde icra dairesine gittim neden satmadınız diye sordum. bana dedikleri senin gelip satış masrafını yatırman gerekiyordu dediler. öylece bıraktım. acaba gidip satışı yapın dersem bana ne kadar satış masrafı çıkartırlar.
Satış masrafı verirseniz satışa çıkar alıcı çıkar mı bilinmez çıkmazsa satış düşer masrafınız heba olur. Genellikle menkul satışlarına kimse girmez yeddiemin masrafa mahsuben alır ve piyasa fiyatına satar tek karlı çıkan yeddiemin olur. Ya da alacaklı girer borca mahsuben 2000 lira takdir edildiyse %40'ına yani borçtan 400 lira düşülmek üzere alır menkulleri.