Harcama tirazı Acil Yaedım ?
kbanktan ikili opsiyon ticareti yapan ve SPK dan lisans almak üzere olduğunu iddia eden ve geçici izinle çalıştıklarını beyan eden bir firmaya para yatırdım.SPK tarafından yapılan yazılı açıklama ile hiç bir şekilde bu firmalarla görüşülmediği ve haklarında suç duyurusunda bulunulduğunu öğrenince ben de bankaya harcama itirazı yaptım.Haziran ayında yaptığım itiraza ilişkin Akbank bana 22 Ağustosta 'Harcama itirazında bulunduğunuz işlem, firma tarafından ekstrenize iade yansıtılmış ve inceleme sonuçlandırılmıştır.Keyifli alışverişler dileriz şeklinde bir mesaj gönderdi. Mesajın üzerinden hemen hemen 1 ay geçmiş olmasına rağmen iade yapılmıyor.Sebebini defalarca bankaya sordum.Her seferinde farklı cevaplar aldım.Bir türlü sorunu öğrenemiyorum.Başına böyle bir şey gelen veya bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum...
Cevap: Harcama tirazı Acil Yaedım ?
"para yatırmak" dan kastınız ne?
Havale mi yaptınız?
EFT mi yaptınız?
Kredi kartı ile mi ödediniz?
Eğer kredi kartı ile ödediyseniz, harcama itirazı yapabilirsiniz. Diğerlerinde bu olmaz.
Kred, kartı ile fonlama yapmıştım.Harcama itirazımı yapalı hemen hemen 3 ay oluyor zaten.Bankadan bana gelen mesaj ardından neden iade yapılmadığını anlamaya çalışıyorum...
22 ağustosta iade yapıldığına göre, ne zaman hesabınızda göreceğiniz hesap kesim tarihine bağlı.
İnternet bankacılığından kartınıza baktığınızda görünmüyor mu?
Kartımın hesap kesim tarihi her ayın 10 udur.22 ağustosta müşteri hizmetlerini aradım.Henüz muhasebeleştirilmediği için bir sonraki ekstre olan 11 eylülde yansır demişti.Ama bugün eylül 16 ve hiç bir iade yok.İşin ilginç yanı firma da biz herhangi bir iade yapmadık diyorlar.Hesabımı tekrar açmışlar.PAra bize geri döndü diyorlar.Neye ve kime inanacağımı şaşırdım.
İnternet bankacılığından görünen bir şey yok mu?
Yok hiç bişey.Benim derdim de o zaten neden iade halen yapılmıyor?