Bir dairede en fazla kaç kişi yaşayabilir?
Merhabalar,
Üst dairede 3 aile, çoğu çocuk olmak üzere 13 kişi kiracı olarak oturmaktadır. Bir dairede en fazla kaç kişi yaşayabilir? Bu konu ile ilgili bir kanun var mıdır?
Teşekkürler
Cevap: Bir dairede en fazla kaç kişi yaşayabilir?
Bir dairede en fazla kişinin oturabileceğine dair bir kanun yok. Sadece kat mülkiyeti hukukundan doğan diğer kat sakinlerini rahatsız etmeme sorumluluğu bulunmakta.
Konuyu okuyunca İranlı mültecilerin bir dairede 80 kişi kadar kaldığını söyledikleri aklıma geldi.
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Konuyu okuyunca İranlı mültecilerin bir dairede 80 kişi kadar kaldığını söyledikleri aklıma geldi.
Hukuken müdahale edilebilir gibime geliyor bu durumda...
ama eve ranzalar konarak akraba olan TC vatandaşı 100 kişi dairede kalabilir mi...hukuken müdahale edilebilir mi?
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Bir dairede en fazla kişinin oturabileceğine dair bir kanun yok. Sadece kat mülkiyeti hukukundan doğan diğer kat sakinlerini rahatsız etmeme sorumluluğu bulunmakta.
Pekala, yaşayan kişi sayısını sınırlayan kanun yok. Ancak bu üst katta oturan vatandaşlar, çoğunluğu çocuk olması münasebetiyle sürekli gürültü yapmaktalar. Evde koşuşturup adeta tepiniyorlar. Gürültünün nedeni bunlar, müzik filan değil. Normalde apartman sakinilerinin çoğunluğunun imzasıyla bu kiracıları evden çıkartabileceğimizi biliyorum. Fakat apartman sakinleri bu gürültülerden muzdarip olmadıklarından ve boş yere kimseyi karşılarına almak istemediklerinden, 2 malik haricinde kimse imza vermeye yanaşmıyor. Bu durumda hukuken bu konu ile ilgili yapabileceğim neler var? Kanunlarda bir şey bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler
Oy çoğunluğu ile çıkartılamaz..
mahkeme kararı gerekir ..
Alıntı:
refe rumuzlu üyeden alıntı
Pekala, yaşayan kişi sayısını sınırlayan kanun yok. Ancak bu üst katta oturan vatandaşlar, çoğunluğu çocuk olması münasebetiyle sürekli gürültü yapmaktalar. Evde koşuşturup adeta tepiniyorlar. Gürültünün nedeni bunlar, müzik filan değil. Normalde apartman sakinilerinin çoğunluğunun imzasıyla bu kiracıları evden çıkartabileceğimizi biliyorum. Fakat apartman sakinleri bu gürültülerden muzdarip olmadıklarından ve boş yere kimseyi karşılarına almak istemediklerinden, 2 malik haricinde kimse imza vermeye yanaşmıyor. Bu durumda hukuken bu konu ile ilgili yapabileceğim neler var? Kanunlarda bir şey bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler
Aşırı gürültü nedeniyle zabıta ve kolluk kuvvetlerine bireysel şikayette bulunabilirsiniz. ( ama gürültü sebebi çözuklar olunca, yapabilecek pek bir şey de bulamıyor onlar da)
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Oy çoğunluğu ile çıkartılamaz..
mahkeme kararı gerekir ..
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Aşırı gürültü nedeniyle zabıta ve kolluk kuvvetlerine bireysel şikayette bulunabilirsiniz. ( ama gürültü sebebi çözuklar olunca, yapabilecek pek bir şey de bulamıyor onlar da)
Acaba mahkeme çıkartma kararı verir mi? Yani uğraştığımıza değer mi? Apartmandan 3 komşu şahitlik edeceklerini söylüyorlar. Onların şahitliği mahkemeyi ikna eder mi? Tabi söz konusu çocuklar olunca mahkemenin çıkartma kararı vereceğinden şüpheliyim. Ama kardeşim ben bunca veledin gürültüsünü çekmek zorunda mıyım?