-
rapor parası
merhabalar 45 gündür ssklı olrak çalışıyorum iş çıkışı rahatsızlığım nedeni ile işyerinden vizite almadan doktora gittim ve hastane 5 gün rapor verdi ancak hastanedeki memur vizite kağıdı vermezsen rapor parası alamazsın diyor fakatmuhasebede ki personel alırsın diyor vizite kağıdına gerek yok diyor şimdi bu durumda rapor parasını alabilir miyim,teşekkürler,
-
Cevap: rapor parası
Vizite kağıdı normalde 2008'de kaldırıldı. Ama uygulamada halen isteniyor maalesef. Yani işveren gerekli görmese de SGK gerekli görüyor nasılsa. Bu konuda çelişkiler mevcut olup yaygın olarak halen kullanılmakta maalesef.
5 günlük raporunuza gelince, işvereniniz raporlu günlernize ücret tahakkuk ettirebilirde ettirmezde, bu ona ve aranızdaki sözleşme hükümlerinize kalmış. Genellikle de istirahatli (İş görmez) günlere ücret ödemesi yapılmaz. Bu gnlerin parasını Sgk öder, ama oda 2 günden sonra ki günleri öder. Şahsi kanaatim; muhakkak eski tarihli de olsa bir vizite kağıdı edinin ve 5-2=3 günlük rapor paranızı almak içn başvurun...
Ayrıca bu uygulamanın amacı da; işçilerin/çalışanların nasılsa ücretlerimizde bir kuruş düşüş olmuyor sık sık viziteye çıkıp, istirahat alalım demelerini engellemektir. Kolay gelsin...