Adıma İnternet ve Telefon Hattı Alınmış
Merhaba arkadaşlar benim adıma TTNet ve Telefon hattı alınmış.Bu karektersiziliği yapan 40 yaşında bi akrabam.
Kimlik fotokopimi almış ve kendi evine hat almış.Bana mesaj geldi.30 gün içinde ödemezseniz yasal işlem başlatıcam.Gidip dilekçe verdim ve dilekçem Telekom hangi sebeple reddediyor anlayamadm.Kimlik bilgileri benim olabilir ama imzam yok.Nasıl açabiliyorlar sonuçta kimlik fotokopimi otelde veya hat alırken veriyorum.Yani ordaki biride bunu alıp kullanabilir ve zaten benim Telekomda kendime ait telefon hattımda var ordan bakamazlar mı imza benim olmadığına.
Ödeyip kurtulmak istiyorum ama hakkımıda aramak istiyorum.Bana bi yol gösterirseniz sevinirim ne gibi yasal işlemler yapabilirim dava açıp kazanabilirmiyim.
Cevap: Adıma İnternet ve Telefon Hattı Alınmış
Ödediğiniz zaman zımnen kabul ettiğiniz anlamına gelmez mi?
Nasıl bir dilekçe verdiniz? "Dilekçenin reddedilmesi" nedir anlayamadım.
hayır ödeme yapmadım bu yüzden.Zaten ödeme yaparsam hattın benim olduğunu kabul etmiş olurdum.Hattı benim bilgilerimle açmış ama benim imzam yok.Telekom bölge müdürlüğüne gittim.Bana dilekçe kendileri yazdılar.
"Telefon ve internet, kimlik bilgilerim kullanılarak açılmış." yazıldı.Ama bana 6 ay sonra gittiğimde dilekçeniz reddilmiş.İmza benim dğeil diyorum.Bana bizde imza sürkünüz yok diyorlar. Zaten turk telekomda benim kendi kullandığım hattımda var bakamıyorlar mı?
Savcılığa suç duyurusunda bulunun, hattın size ait olmadığını kimliğinizin kullanılarak açılmış olduğunu imza teyidi yapılmasını isteyin. Savcılık sorgu numarasını telekoma yazılı bildirin. (iadeli taahütlü gibi) Ola ki icra ile ödeme emri size tebliğ edilirse hemen icra dairesine gidin imzaya itiraz edin.
Arkadaşlar merhaba. Konuyla ilgili benim de bir sorum olacak; Buna benzer birşeyin başıma gelmesi muhtemeldir. Hat almak için kimlik bilgilerimi verdiğim bir telefoncu, hattı aldıktan4-5 ay süre sonra birkaç kişiyi dolandırarak dükkanını kapatmış. Benim üzerime hat, telefon alınmışmı yada herhangi bir kredi veya kredi kartı başvurusu gerçekleştirilmişmi öğrenmek istiyorum. Fakat sanırım bununla ilgili bir merkezi sistem yok. Adamın adı veya telefon numarası elimde yok, fakat aldığım bilgiye göre bir çok kişinin kimlik bilgisi ile çeşitli gelirler elde edip ortadan kaybolmuş. Bu konuyla ilgili bir önlem alma yöntemi varmıdır. "erdalll" adlı kullanıcınında dediği gibi sürekli kimlik fotokopilerimizi ve bilgilerimizi paylaşmak zorunda kalıyoruz, kendimizi güvenceye alacak, hakkımızda bir işlem yapılıp yapılmadığını öğrenebileceğimiz bir yöntem yok mudur ?
ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Maalesef öyle bir sistem yok. Yalnız hakkınızda herhangi bir dava açılıp açılmadığını öğrenmek üzere e-devlet sistemine üye olabilirsiniz. Eğer adınıza kredi kartı alınmış veya kredi açılmış ise ve bunların ödenmemesinden ötürü borç icralık olmuşsa bu bilgileri e-devlet sitesi üzerinden görebilirsiniz.
https://www.hukuki.net/showthread.php...n-cezasi-nedir
dostlarım lütfen beni de bilgilendirin Allah rızası için