2. el araçta geri iade nasıl olur
internetten 2.sahibinden araç aldım. aracı otomobil ruhsatlı diye aldım ve ruhsatında da otomobil yazmakta idi. bana satan kişide otomobil olduğunu söyledi. fakat arabayı sarı renge boyatıp ticari taksi plakası takacağım zaman trafik tescilde arabanın aslında kamyonet olduğunu ruhsatın yanlış basıldığını söylediler. kamyonet araçlara ticari taksi plakası takamayacağım için araba hiç bir işime yaramıyor. bu arabayı geri iade etmek istedim ama 2. sahibi arabanın artık boyalı olduğunu bahane ederek geri almayı kabul etmedi. bu olay ayıplı mala girermi, ve tüketi haklarına şahısları da şikayet edebilirmiyim? aracı aldığım adam oto tamircisinde çalışan bir eleman.
- - - Updated - - -
aynı zamanda aracın aslında pert olduğunu fakat sigorta şirketinden pert kaydı düşürülmeden satın alındığınıda öğrendim. ağır hasarlı olduğu şeklinde kayıt var.ilk sahibide kaza yaptığı ve kazalı şekilde sattığını öğrendim. benim aldığım adamda bu şekilde araç alıp tamir edip satıyormuş.
Cevap: 2. el araçta geri iade nasıl olur
Aracin kamyonet yada otomobil olup olmadigini durumunu bilemiyorum fakat araciniz pert kayitli ve satis yaparken bu size bildirilmedi ise ayipli mal satin almissiniz demektir. Uzlasma sahlayadiysaniz hukuki dava acabilirsiniz. Ayni durum bendede var ve dava actim.