4 sene sonra icra takibi...
3 sene süren boşanma mahkemesi sonunda çektiğim kredilerin hepsini ihtiyaç kredisi olduğu için bana geri ödetmedi.Ben onları ödediğim ile kaldım. 2008 yılında evli iken aldığım bir krediye eski eşim kefildi. Bir tek onu eski eşim ödeyecek diye ödememiştim.Eski eşim ödememiş.Bu süre zarfında banka yetkilileri bana bir kere telefon ile ulaştılar ve ben eşimin (kefilin) ödeyeceğini söyledim. 4 yıldır bana tebligat,ihbarname vs.. hiç bir şey ulaşmadı. Hala aynı iş yerinde çalışıyorum maaşıma haciz gelmedi,iş yerimden bana ulaşılmadı. Tesadüf eseri öğrendim ki dosyam avukata gitmiş ve öylece kenarda duruyormuş.Tabi durduğu yerde faiz uygulanmaya devam etmiş... Bugün aradığım banka avukatı adreste bana ulaşamadıklarını söylediler.Telefon numaram,adresim,iş adresim hala aynı ulaşamamalarını anlayamadım. Ödemek istediğimi söyleyince tebligat göndermeden işlem yapamadıklarını söylediler. Sezonluk (sözleşmeli) bir iş yerinde çalışıyorum ve şuan çalışmıyorum. Aralık ayında iş başı yapacağım o zamana kadar bekleyeceklerini ve işlem yapana kadar faiz uygulamaya devam edeceklerini söylediler. Yani şuan onların keyfi yüzünden faiz uygulanıyor. 7000 lira olan borcum 14000 olmuş bile... Başka bankalar ile hiç böyle bir sorun yaşamadım 2 ay gecikse deli gibi arıyor her şekilde ulaşıyorlar. Eski eşimle görüşmediğim için bu ödemediğinden haberim yoktu ve banka bu konuda beni bilgilendirmediği için bi haber faiz yemişim. Ne yapmam gerek lütfen yardım edin... Sırf insanların canı istemedi diye yediğim bu faize nasıl itiraz edebilirim? (Tüketici mahkemesi) Hukuki bir hakkım var mı? Şimdiden teşekkür ederim...
Cevap: 4 sene sonra icra takibi...
Siz borcunuzu ödemek istediğiniz halde ödemeyi almama gibi bir durum olsa olsa beyaz tefeciliktir. Yanlış hatırlamıyorsam bu gibi haller için nasıl alacaklı cebri icra kullanıyor, bunun gibi borcu ödemek için de alacaklıya tazyik olanağınız var. Bir avukata danışınız.