CMK mad 231'in Açılımı Bumudur?
İçinde bulunduğum kaostan çıkabilmem için tek olumlu madde bu gibi geldi.Ben yanlış yorumlamıyorsam sadece alkollü eşimin şuursuzca ve tekrar tekrar yinelenen saldırganlığından dolayı yargılanmakta olduğum basit yaralama davalarında(ve birinden 3000tl adli para cezası aldığım-aldığımız)ve devam eden bir davamız ve asliye Hakiminin 2006'da işlenmiş basit yaralama olayının hagb kararının yeniden gözden geçirilmesi anlamında ilgili mahkemeye karar özeti göndermesi artık tamamen hapis yolunun açık olduğu kanaatini uyandırmıştı bende ve başka seçeneğim yok gibi geliyordu.Fakat bu yasa maddesi olayı reel olarak değerlendiren bir hakim tarafından ele alınıp bu kanun maddesi uygulanabilirmi acaba ümidine kapılmaya başladım.Acaba bu boşa bir ümitmidir benzer uygulamaları görülmüşmüdür acaba?Saygılarımla.
Denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemesi veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranması halinde, mahkeme hükmü açıklar. Ancak mahkeme, kendisine yüklenen yükümlülükleri yerine getiremeyen sanığın durumunu değerlendirerek; cezanın yarısına kadar belirleyeceği bir kısmının infaz edilmemesine ya da koşullarının varlığı halinde hükümdeki hapis cezasının ertelenmesine veya seçenek yaptırımlara çevrilmesine karar vererek yeni bir mahkûmiyet hükmü kurabilir.
Cevap: CMK mad 231'in Açılımı Bumudur?
Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim !