-
Banka İcra
Merhabalar.
Babam Malulen Emekli olmuş bir memurdur.
Babamın üzerine kredi kartı borçlarımız bulunmakta ve ödeyemiyoruz.
Üzerimize kayıtlı hiç bir taşıt,ev,arsa vb. birşey yok
3 farklı avukat ile görüştüm ama yine de size de sormak isterim avukatlar haziranda çıkan bir kanun
ile haciz olamayacağını söylüyorlar.
Sormak istediğim sorular şunlar:
Banka hacize gece yarısı ve hafta sonu gelebilir mi?
Geldiğinde evden neler alabilir?(laptop,vantilatör vb.)
Babam maluliyetten emekli olduğu için hayatını tek başına sürdüremez,hapise hangi koşullarda atılır?
Kirada oturuyoruz ama farklı bir eve taşındık geçen günlerde taşındığımız eve haciz işlemi için gitmişler yeni kiracı da
orda ikamet etmediğimizi söylemiş fakat eve zorla girmek istemişler 'kapıyı kırarız,çilingirle açtırırız' tarzı şeyler söylemişler
bunlar mümkün müdür?
Evde olmadığımızda haciz işlemi yapabilirler mi?
Emekli maaşına haciz konulabilir mi?
Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim çok teşekkürler.
-
Cevap: Banka İcra
Mesai saatleri içinde gelindiğini biliyorum. Siz evde olmasanız da girebilirler. Emekli maaşına haciz olmaz. Borç ödenmediği için hapis olmaz. Ancak ödeme sözü verilirse ve bu söz tutulmazsa hapis olur.
-
Cevap: Banka İcra
Üzerinize mal mülk yoksa en fazla gelir evdeki eşyaları yazarlar, onlarda zaten borcu karşılamayacağı için hacze kabil malı yoktur diye tutanak tutarlar. Para edebilecek yani led/lcd tv, masaüstü bilgisayar, kıymetli madeni veya antika eşya tarzı şeyler haczedilebilir. Çamaşır makinesi, buzdolabı gibi şeyler lüzumlu eşya niteliğinde olduğu için eskiden de haczedilmiyordu, en azından 10 sene önce bana gelen hacizde onları almamışlardı:)
Eğer icra takibatı haziran ayında çıkan kanundan sonra başlamışsa evdeki lüzumlu ve birden fazla olmayan eşyalara haciz koymamaları gerekir (gerekir diyorum çünkü memurun o anki moraline bağlı, ister alır ister almaz, alırsa kanuna aykırı diyerekten dava açarsınız eşyalarınızı geri alırsınız)
Bunun dışında zaten borç tahsil edilemezse genelde devre sonunda aciz vesikası düzenlenip dosya görev zararına atılıp para devletten tahsil ediliyo, hep aynı hikaye anlıyacağınız.