Bilinmeyen bir bölüm ve getirdikleri sorunlar....
İyi günler ;
Tütün Teknolojisi Mühendisliği ; 1987 yılında 3389 sayılı yasa ile İstanbul’'dan Akhisar’'a nakli kararlaştırılan ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesine bağlanan Yüksekokulun adı ve bağlantısı 1992 yılında yürürlüğe giren 3837 sayılı yasa ile Tütün Eksperliği Yüksekokulu olarak değiştirilmiş ve Manisa İli’nde kurulan Celal Bayar Üniversitesine bağlanmıştır. Bizim bölüm Türkiye’de tek olduğu için çok bilinmiyor. Sonuçta Ziraat’ın bir dalıdır. Yani okul Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinden CBÜ’ye bağlandığında unutulan bir şey var. Ziraat Fakültesinden ayrıldığında statü olarak hangi bölüme dahildir ? Her Mühendisliğin fakültesi olduğu halde (araştırabilirsiniz) bir tek Tütün Teknolojisi Mühendisliği bölümünün yok gibi gözüküyor.
YÖK ile Üniversite ile yaptığım yazışmalarda maalesef cevap veremediler.Tüm memur alımlarında ziraat fakültesinden mezun olmak şartı vardır.Benim iddia ettiğim bu bölüm önceden de ziraat fakültesine bağlıdır.Hala da statü olarak ziraat fakültesinin bir bölümüdür.Bunu ispat etmek için ne yapmam gerekir.?Gerekirse dava açmayı da düşünüyorum.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim?
Cevap: Bilinmeyen bir bölüm ve getirdikleri sorunlar....
İyi günler tam iki yıl önce sordum ama cevaplanmadı.Yukarıdaki konu ile ilgili davada açmak istiyorum.Bu konuda yardımcı olacak kimse yok mu ?