Yönetim Planı Olmadan Yapılan Yönetim
Merhabalar 2 bloktan oluşan bir sitede ikamet etmekteyim ve siteye ilk taşındığımda site aidatı 50 TL olarak belirlenmiş fakat 1 ay sonra yönetici site aidatını sitenin girişine 4 kişiye imzalattığı bir kağıt asarak ocak ayından itibaren 80 TL olduğunu site sakinlerine duyurmuş oldu fakat bu kadar artışı kabul etmeyip 50 TL üzerinden aidatlarımı ödemeye devam ettim ve bana noter tasdikli ihtarname gönderip oluşan farkı ödememediğim takdirde icra takibi başlatıcağını bildirdi sitede halen hazırda olan bir yönetim planı olmadığını öğrendim yönetim planının şu anda taslak halinde oldugunu söyledi aynı zamanda müteahhit iskan belgesi ile bina projesinide teslim etmiyormuş diğer taraftan ise 80 TL aidat ödeneği istenilen sitede sadece bir asansör ve bir kapıcı mevcut konu ile ilgili ne yapmam gerekiyor site yöneticisi icra takibi başlatabilir mi ?
Teşekkür Ediyorum
Cevap: Yönetim Planı Olmadan Yapılan Yönetim
Her blok un giderlerinin muhasebesi kmk md 20 ye göre ayrı ayrı yapılmalı.
Yönetim planı yoksa KMK geçerli olur.
KMK ya göre olağan kat malikleri toplantısı ocak ayında olur.
Ocak ayı harici yapılan toplantılar, olağan üstü toplantı sayıldıkları için, toplantı gündemi tüm kat maliklerine imza karşılığı yada taahhütlü mektup ile duyurulmalı.
Blokların giderlerinin her halükarda makul ölçülerde karşılanması gerekir.
Yargıtay içtihatlarına göre belirlenen aidatları ödemek zorundasınız.
Dönem sonunda kat malikleri toplantısında giderlerin hesabini yönetici verecek.
Yanlış hesap var ise harcamaları oylamada kabul oyu vermeyiniz.
Toplantı iptal davası ücreti sulh hukuk mahkemesinde 200 TL den başlıyor.