Babama ait taşınmaz malvarlığı var daire 6 adet 4 kardeşiz ama babam vefat ettikten sonra dairelerin sadece bana kalmasını istiyor bu mümkünmü acaba mümkünse nasıl olabilir
Printable View
Babama ait taşınmaz malvarlığı var daire 6 adet 4 kardeşiz ama babam vefat ettikten sonra dairelerin sadece bana kalmasını istiyor bu mümkünmü acaba mümkünse nasıl olabilir
Babanızın üzerindeki malları miras yoluyla yani vasiyetle sadece size bırakması mümkün değil bırakmış bile olsa kardeşleriniz dava ile haklarını alacaklardır.
Babanız üzerindeki malları size satma yolayla size devretmek isterse sebepsiz zenginleşmeden dolayı kardeşleriniz size devredilen malların iptalini sağlayabilirler.
Etik olarak doğru bulmasamda şu yolla malları alabilirsiniz, Babanız üzerindeki malları farklı kişilere devretmek yoluyla satar üzerinden bir süre geçtikten sonra o kişilerden siz alırsanız kardeşlerinizin bu durumu iptal ettirmeleri zor olacağını düşünüyorum.
Baba evlerden birini veya ikisini satsa ve parasını bir oğluna verse ve oğul 2 adet ev alsa ilerde problem çıkar mı ?