Dolandırılıcıktan adıma dava açılacak
Yurtdışından gelmiş galaksy s3'ü içine hat dahi takmadan sahibinden de satışa sunmuştum.Şanlıurfada bir kişiye sattım 1100 tl'ye .Ptt kapıdan ödeme ile bugün sabah kargo alıcısına ulaşmış alan kşi beni arayıp sitemler savurdu senin hakkında dava açacagım seni adi dolandırıcı kodeslerin dibini boylayacaksın sahte mal satmak neymiş diye laflar söyledi... Halbu ki ben şahsa örijinal samsung galaksy s3 sattım bunu nasıl ispatlayacagım.şu anda kpss sınavına çalışıyorum sınava 10 gün kaldı çok moralim bozuldu yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: Dolandırılıcıktan adıma dava açılacak
şu anda hapis cezam mevcut 5 yıl denetim serbestlik aldım buna bir etki edermi
Malın orjinal olduğuna dair belgelerden elinizde mevcutsa onları kullanabilirsiniz. Dolandırıcılıktan dava açılırsa ertelenmiş cezanıza tesir edebilir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Malın orjinal olduğuna dair belgelerden elinizde mevcutsa onları kullanabilirsiniz. Dolandırıcılıktan dava açılırsa ertelenmiş cezanıza tesir edebilir.
Sayın Av. Engin Oğuz;
İlginiz için teşekkür ederim,elimde satmış oldugum ürün için belge yok yalnız bu şahsında benim sahte ürün sattıgımı göstermesi için belge yada delil niteliginde birşey göstermesi gerekmiyor mu? kapıdan ödeme ile satılmış bir şey tutanak tutturabilirdi en azından kargocuya.Bu durumda bana ne önerirsiniz yapabilecegim bir şey var ise yardımcı olursanız sevinirim şu anda Kpss'ye çalışıyorum moralim alt üst oldu.
Gerekiyor elbette ben sizde var mıdır diye sordum moral bozacak ehemmiyet bir konu olduğunu düşünmüyorum zaten.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Gerekiyor elbette ben sizde var mıdır diye sordum moral bozacak ehemmiyet bir konu olduğunu düşünmüyorum zaten.
Benim tek korkum ertelenmiş cezam. memur olmama engel degil ama 4 aydir kafamı kaldirmadan ders çalışıyorum sinava 1 hafta kaldi . Ne yapmami önerirsiniz dava acilip sonuna kadar mücadele etsem ertelenmiş cezama etki eder mi? Cevaplarınız icin simdiden tesekkur ediyorum...
Alıntı:
ahmet600 rumuzlu üyeden alıntı
Benim tek korkum ertelenmiş cezam. memur olmama engel degil ama 4 aydir kafamı kaldirmadan ders çalışıyorum sinava 1 hafta kaldi . Ne yapmami önerirsiniz dava acilip sonuna kadar mücadele etsem ertelenmiş cezama etki eder mi? Cevaplarınız icin simdiden tesekkur ediyorum...
Satın alan kişinin ürünü kargocuya zabıt tutturup iade etmesi gerekirdi, şimdi adama desen ki ürünü bana geri iade et, o sırada o kişi ürünün orjinalini göndereceği ne malum ?