Çatıcıdan paramı kurtaramıyorum, Senetleri ne yapmalıyım?
Binamız çatısının akratma zamanı geldi. Yönetici olarak bir kişi ile 5750 TL'ye anlaştım. 2000 TL'sini sözleşme yapıp adamdan da senet aldıktan sonra verdim. 1 ay sonra 1000 TL daha verdim gerisi de iş bitince idi.
Adam vaad ettiği zamanda gelmediği gibi defalarca da bunu erteledi. Şu an itibari ile 4 ay geçti fakat işi yapmadı zaten telefonlara da çıkmıyor.
sözleşmemiz var
2 tane toplam 9750 TL lik senedimiz var. (o verdi borçlu o yani).
ne olur ne olmaz diye nüfus cüzdan fotokopisi de var.
paramı nasıl kurtarabilirim?
senetleri nasıl tahsil edebilirim?
tam bilmiyorum fakat senet kırdırma olayları diye bir şey duydum. o nedir faydalanabilir miyim?
bu senetimi bir başkasına parayla satabilir veya bedelsiz verebilir miyim? (2 senetin de günü geldi. biri 01.06.2012 idi diğeri 01.08.2012)
çok acil cevap lütfen.
Cevap: Çatıcıdan paramı kurtaramıyorum, Senetleri ne yapmalıyım?
Ver avukata icra yoluyla tahsile gitsin,
fakat birazcık araştırmama göre en baştaki masrafları ben karşılayacağım, ve adamın maaşı vs. geliri yoksa hele de üzerine bir şey yoksa havamı alacağım
parayı da geçtim ama adam resmen dolandırıcı
ceza çekmesini istiyorum
içeri tıkayamam mı ben bu adi herifi
lütfen yardım
Malesef hapis cezası olanaksızdır. Zaten senetler de olmayan bir cezaydı, şimdi çeklerdeki de kaldırıldı. Yani hapis cezası yolu olanaksız oldu.
Keşke adam işi bitirmeden hiç para vermeseydiniz, başta o hatayı yapmışsınız. Size tavsiyem bir avukatla görüşürün. Dediğiniz gibi şahsın maaşı, mal varlığı yoksa hiçbirşey alamazsınız.
Alıntı:
mmmyyyggg rumuzlu üyeden alıntı
fakat birazcık araştırmama göre en baştaki masrafları ben karşılayacağım, ve adamın maaşı vs. geliri yoksa hele de üzerine bir şey yoksa havamı alacağım
parayı da geçtim ama adam resmen dolandırıcı
ceza çekmesini istiyorum
içeri tıkayamam mı ben bu adi herifi
lütfen yardım
İcra'ya verirsiniz, profesyonel yardım da aldınızmı taahhütü ihlal'den ceza çekebilir... (Bir ihtimal)