Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararına İtiraz (Kredi KArtı Üyelik Ücreti Hk.)
İyi günler İzmir’den yazıyorum.
Uzun zamandır faaliyetlerinizi internet sitesinden takip eden, yayınlamış olduğunuz örnek dilekçeleri kullanarak defalarca tarafımdan haksız yere alınan ücretleri geri alabilmiş bir tüketiciyim. Öncelikle bu hizmetleriniz için teşekkür ederim.
Benim şu anki sorunum daha önce defalarca “Kredi Kartı Üyelik Ücreti” ile ilgili şikayetlerim kabul edilmişken ilk defa bu sene “tüketicinin talebinin reddine” denilerek ücretim iade edilmemesi. (Bütün başvurularda verdiğim dilekçe aynıydı. Sitenizde verilen dilekçeler ve emsal kararları ekleyerek başvuru yapıyorum)
Bana gelen karar tebligatında 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebileceğim yazmakta. Esas sorun şu ki; mahkemeye itiraz için herhangi bir ücret gerekli mi yada itirazım reddedilirse ödemem gereken ücret daha ağır olur mu. Hakkımı aramak istiyorum ama maddi durumum pek müsait sayılmaz. Bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Cevap: Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararına İtiraz (Kredi KArtı Üyelik Ücreti Hk.)
Dilekçenin aynı olması değil, banka ile imzalamış olduğunuz sözleşmenin aynı olması durumunda aynı sonucun çıkmasını beklemeli bence.
Muhtemelen diğer başvurularınızda siz haklı idiniz, şimdi ise değilsiniz.
Bence olay; bankaların kredi kartı aidatlarını iade etmek zorunda kalmalarında sonra sözleşmelerini buna göre düzeltmelerinden ve sizin son olayınızda bu düzeltilmiş sözleşmeyi imzalamanızdan dolayı bu şekilde neticelenmiş.
Mahkemeye itiraz için avans ödemeniz gerek. Bunun dışında kaybetmeniz durumunda bankanın avukatına da ücret ödemeniz gerekecek.
Eğer imzaladığınız sözleşmede kredi kartı aidatı ile ile ilgili bir şey olmadığına eminseniz mahkemeye başvurun.
Cevap: Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararına İtiraz (Kredi KArtı Üyelik Ücreti Hk.)
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Dilekçenin aynı olması değil, banka ile imzalamış olduğunuz sözleşmenin aynı olması durumunda aynı sonucun çıkmasını beklemeli bence.
Muhtemelen diğer başvurularınızda siz haklı idiniz, şimdi ise değilsiniz.
Bence olay; bankaların kredi kartı aidatlarını iade etmek zorunda kalmalarında sonra sözleşmelerini buna göre düzeltmelerinden ve sizin son olayınızda bu düzeltilmiş sözleşmeyi imzalamanızdan dolayı bu şekilde neticelenmiş.
Mahkemeye itiraz için avans ödemeniz gerek. Bunun dışında kaybetmeniz durumunda bankanın avukatına da ücret ödemeniz gerekecek.
Eğer imzaladığınız sözleşmede kredi kartı aidatı ile ile ilgili bir şey olmadığına eminseniz mahkemeye başvurun.
Yıllardır aynı kartı kullanıyorum ve yıllardır kart ücretini geri alıyorum. Kartı ilk imzaladığım sözleşme haricinde bir sözleşme imzalamadım. 2003 yada 2004 yılında imzaladığım sözleşme var bir tek.
kart yenilendi ise getiren kurye ile de imzalatabiliyorlar sözleşmeyi.
Örneğin eski ve köklü bir bankanın daha geçenlerde iptal ettiğim ve sözleşmesinde aidat olmayan bir kartı vardı.
Çeşitli kampanya v.s. ler ile sözleşmeyi imzalatmaya çalışıyorlar.
Amaç ve yöntemlerinin çok iyi farkında olmasam kesin imzalamıştım bu güne kadar.
Mesela telefon ya da internet bankacılığı şifresi bile vermiyorlar yeni sözleşme imzalamadan. Açıkladığı kampanyalara bile katılamıyorsun :)