Maaş avansı ve maaşın tamamı blokesi haciz olmadan
merhabalar a bankasından maaş almaktayım ve kmh açıldı ve bir aydır hiç ödeme yapamadım maaşımın tamamı bloke konuldu bir kaç kişi tamamına bloke konulamaz diyor bankacı açmıyor ne ypmam gerek bu haksız işlem mi yoksa böyle bir kanun var mı ,teşekkürler
Cevap: maaş avansı ve maaşın tamamı blokesi haciz olmadan
maaşınızın maksimum kanuni olarak 4te 1ine yani 1000tl alıyorsanız 250 tlsine haciz konulabilir.
avukatınız varsa bankaya ilgili maaş yazınız ve kanunla ilgili kısa bir açıklamayla birlikte ihtarname çekin. sorununuz düzelicektir.
geçmiş olsun iyi forumlar
Cevap: Maaş avansı ve maaşın tamamı blokesi haciz olmadan
Teşekkürler ancak şube müdürü maaşımın tamamına bloke koydu icra takibi bile yokken sadece diyor ki imzaladığınız sözleşmede maaşın tamamına bloke koyabilir diye madde var diyor şimdi şube hakkında maaşımın tamamına bloke koydular maaşımı alamıyorum iik göre 1/4 diye kesilebilir diye şikayette bulunsam haklı çıkar mıyım bloke açılır mı yardımcı olursanız sevinirim,teşekkürler,
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
maaşınızın maksimum kanuni olarak 4te 1ine yani 1000tl alıyorsanız 250 tlsine haciz konulabilir.
avukatınız varsa bankaya ilgili maaş yazınız ve kanunla ilgili kısa bir açıklamayla birlikte ihtarname çekin. sorununuz düzelicektir.
geçmiş olsun iyi forumlar
Olay bloke koymak olmayabilir mi?
Çünkü maaş hesabının bakiyesi -2500 lira ise, 2000 lira maaş yatınca -500 lira olur. Bu basit bir muhasebe işlemi.
El koyma, bloke v.s gib bir durum yok ki.
Ya da ben anlamadım :(
merhabalar,cevabınız için teşekkürler ancak bloke koymuş yani -2500 limitim var -4000 olmuş 1500 tl bloke koymuş kendisi de ben koydum diyor kaldırma hakkım var mı icra falan yok bu ek avansı çekeli de 40 gün oldu böyle tamamına bloke koyma hakkı var mı bankamatik parayı vermiyor teşekkürler yardımcı olursanız çok sevinirim
Yazdıklarınızı anlamadım. Limitiniz -2500, peki -4000 ne?
1-Bakiyeniz ne kadardı
2-kaç para yattı
3-limitiniz ne kadardı
4-şimdi limitiniz ne kadar
5-şimdi bakiyeniz ne kadar
Dostum aynısı benim başıma geldi.maaşımın tamamına bloke koyup bütün borcu tek seferde kapattılar ve ek hesabı iptal ettiler.dolayısıyla o ay maşsız kaldım.peşinide bırakmadım tabii.Ama ister inan ister inanma savcılığa suç duyurusu dahil´tüketici derneği dahil BBDK dahil her yeri denedim ama muhatap bulamadım.tüketici derneği bu bizi kapsamaz dedi savcılık dilekçemi dahi almadı.sonuçta borç ödendi ama bi dahaki maaaşa kadar neler çektiğimi gel bana sor.