Kopya korkusundan dolayı üretim iznini kimseye veremiyorum
merhaba iyi günler ben mobilya mekanizma tasarımcısıyım 2011 yılında dünyada eşi benzeri olmayan bir ürün tasarladım ve buna tasarım tescil faydalı model aldım şuanda bu ürünü bir firmaya üretim hakkını verdim ve piyasada bu firmanın bir rakibi bu ürünün birebir ayni sini yapıp piyasaya sundu ve sunduğundan itibaren benim bulmuş olduğum diğer tasarım ürünlerini kopya korkusundan dolayı üretim iznini kimseye veremiyorum bununla ilgili sizden nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardım istiyorum
Saygılarımızla;
Cevap: Kopya korkusundan dolayı üretim iznini kimseye veremiyorum
Tescil belgelerinizi almışsınız. Bunda bir sorun yok. Gönül rahatlığı ile piyasaya sunup ürettirebilirsiniz. Kullanan olursa dava açarak müdahale edebilirsiniz.
Rekabet kurumuna şikayet edebilir veya dava açabilirsiniz. Dava açarsanız ürünü toplatma, korsan üretimi durdurma ve tazminat da gündeme gelebilir. Bir avukata danışsanız çok iyi olacaktır.
Şahit olduğum benzer bir davada sahte ürün üreticisi fabrikasını kapatmak zorunda kalacak kadar maddi problem yaşamıştı. Ancak avukatsız adım atmanızı önermem.