Karar davasinda hakİm deĞİŞİklİĞİ ve sÜre
Slm herkese arkadaşlar. Boşanma davamda 10. duruşmamdı ve karar verilceğine karşı tebligat geldi. Ama hakim değişikliğinden ertelendi yaaa. BEnim sorum şu önceki hakim 9 duruşmanın bütün delillerini ve her iki taraf davaya 1 kezde olsa girmişti dinlemiş, görmüştü. karşı tarafın kendini savunamadığının kanaatinede varmış ve kızmıştı. ben şimdi çok üzüldüm tüm bunlara yeni hakim görmedi bilmiyor. sadece eldeki delillere göre dosyaya bakıp karar vereceğini söylemiş. Ne gibi bi sonuç çıkar?
Cevap: Karar davasinda hakİm deĞİŞİklİĞİ ve sÜre
Ayrıca giden hakim hem beni gördü dinledi hemde eşimin halini gördü. Bütün bunları yeni gelen hakim bilmiyor. Ancak şu varki yeni gelen hakimde aynı şehirde ve aynı adliyede görev yapmaktaymış. Yeni gelen hakime eski duruşmama giren hakim bilgi verirmi? Dosyaya bunlara yazarmı çok merak ediyorum ve benim için çok önemli ne olur bilgi verirmisiniz :(
Kanaatimce bir hakimin el çektiği ve sonuçlandırmadığı bir dava hakkında kendinden sonra davayı takip edecek hakime dava ile ilgili kanaatini bildirmesi ihsas-ı reydir. Dava ile ilgili bilgilendirme farklı bir şey, dava hakkında muhakemesini bildirmesi farklı bir şeydir diye düşünüyorum. Eğer somut olayda yeni hakimin önceki hakimin muhakemesine atıf ile bir kanaat paylaşımına şahit olursanız reddi hakim talebinde bulunmalısınız.
Bence her halükarda aleyhinize sonuçlanan davayı muhakeme aksaklıklarını, hukuksal dinlenme ihlalini söz konusu ederek temyiz etmelisiniz.
Benim sunduğum herşeyde oyuna geldim mesela depresyon ilaç kullandığını biliyordum sundum tabiplerden boş gelmiş o ilacı kullanmadığına dair bu nasıl bi durum anlamadım nasıl çıkmadı? bunun gibi birkaç şey söledim hakim istemedi bile. Şahitler bu durumlarda çokmu önemli oluyor? birde ziynetler haksız olsa kadın yine kadınamı verilir davada istese benden olabilirmi?