Boşanma sonrasındaki nafaka işlemleri hakkında
Uzun bir yazı olacak ama İlginize şimdiden teşekkürler. Bir kurumda Memurum 6 yıl önce Başka bir kurumda memur olan eşim ile anlaşmalı olarak boşandık ve onda kalmasını uygun gördüğümüz 2 çocuk için nafaka ödemeye başladım. ben sonra tekrar bir evlilik yaptım. ogünden sonra ilk eşim hertürlü zorluğu çıkarttı (çocukları benden kaçırmak dahil), ve ensonunda başka bir şehire beni bahane ederek tayin istedi ve gitti. geçen yıl bana, erkek çocuğumuzun bakımı için kendisinin yeterli olamadığını ve benim yanımda liseye başlamasını istediğini konuştuk ve bu konuda anlaştık. oğlum liseye benim yanımda başladı, eski eşim bu arada 2 çocuk nafakası almaya devam etti, bu konuya benim durumumun daha iyi olması nedeniyle ve ayrı şehirlerde olmamız sebebiyle mahkeme ile uğraşmamak için razı oldum, karşılıklı anlaştık. Fakat her yıl yaptığı nafaka miktarının arttırılması için yine dava açmış ve gerekçe olarak oğlunun liseye başlamasını göstermiş, bende anlaşarak oğlumun bende kalmasını kararlaştırdığımız için bu davayı ciddiye almadım. ama mahkeme kararını vermiş ve nafaka miktarını arttırmış. bu konuyu avukat arkadaşlarımla görüştüm ama yapılabilecek bişey olmadığını anlattılar. Bende diyorumki kanunlarda bu kadar açıklık varmı? çocuğumun benim bulunduğum yerde liseye başladığını ve hala okuduğunu, ve benim yanımda kaldığını ıspatladığım halde yalan beyanda bulunan eski eşime karşı budurumda hakkımı nasıl savunurum ve neler yapabilirim. şimdiden teşekkürler...
Re: Boşanma sonrasındaki nafaka işlemleri hakkında
Benim sorumu da yanıtlarsanız çok sevineceğim.Mahkemede kusurlu tarafı eşim di(ihanet).Ben üniversitede okuyan çocugumun masraflarını karşılamadığı için boşanmayı kabul etmadim.Mahkeme 3 yıllık süreyi başlattı.Eşim benim aldığım maaşın üç kattan fazlasını alıyor.Zaman zaman çocuğumun ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyorum.İki yıldır ayrıyız,çalıştığım için tedbir nafakası alamazsın,kızında 18 yaşını geçmiş o da alamaz deniyor.Lütfen beni aydınlatabilirmisiniz.Teşekkür ederim.