-
Ürün İadesi ...
Merhaba Yaklaşık 10 gün önce 1 Adet Bulaşık Makinesi ve 1 Adet Çamaşır Makinesi Aldık. Çamaşır ve Bulaşık Makinesinde Söyledikleri Deterjanı ve Tableti Kullandık Ayarları Adamların Dediğinde Göre Yaptık. Fakat Çamaşır Makinesi Eşofmanların Renklerini Felan Soldurdu Bulaşık Makineside Bardakları Çizdi. Servisi Aradık Adam Gönderdiler , Adam Yok Çok Bardak Koymuşsunuz , Yok Deterjan Fazla , Yok Deterjan Kötü Ama Biz Monte Edenlerin Dediğine Göre Yaptık ( Değiştirsekde Farketmeyecek Belli) . Biz iade Etmek İstediğimizi Söyledik Adam Ben İade Alamam Satın Aldığınız Yere İade Edin Dedi. Satın Aldığmız Adam da Servisle Konuşun Felan Diyor. Ama Makineler Çok Kötü İade Edip Paramızı Almak İstiyoruz. Yaklaşık 10 gün oldu İade Verilebilir mi ? Kime İade Vereceğiz ? Bide Görerek Almayla İnternetten Almanın Farkı Ne ? Şimdiden Teşekkürler...
-
Cevap: Ürün İadesi ...
Makinayı kurdurduktan sonra nerden aldığınızın farkı yok. Eğer internetten almış olsaydınız, kurdurmadan önce iade edebilirdiniz. Mağazadan almış olsanız, kurmasanız dahi satıcı iade almak zorunda değil.
Bahsettiğiniz şeylerin bir arıza olup olmadığını bilmek için hem uzman olmak, hem de durumu yerince incelemek gerek. Ancak yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile burada ürünün bir hatası yok gibi göründü bana.
Çünkü çamaşır makinesinin herhangibir hatası çamaşırların solmasına, bulaşık makinesinin hatası da bardakların çizilmesine sebep olmaz.
Dolayısı ile iade etme gibi bir hakkınız olduğunu zannetmiyuorum.
-
Eskileri Daha iyi Yıkıyordu. Bunlar Kötü Yıkıyor. :S Para iadesi Alamazmıyım .
-
Ayipli olmayan malın iadesi pek mümkün değil ama sizinki tüketici kanunda belirtilen 20 gün içerisinde müşteri hizmetleri ile görüşmenizi tavsiye ederim
-
dedikleriniz eğer ürünlerden kaynaklanıyorsa alabilirsiniz. fakat burada kullandığınız detarjanda yıkadığınız çamaşıra kadar çok faktör var.
eğer makinadan olduğuna eminseniz, ücret iadesi talebniz ile teknik servisi çağırın, eğer satın aldığınız satıcı ücret iadesini gerçekleştirmezse hakem heyetine gidin, hakem heyeti bilir kişi incelemesi yaptıracak buna göre sonuçlanacaktır.
-
"Bu çamaşır makinası çamaşırların solduruyor" diye rapor verecek bir bilirkişiye denk gelecekseniz olabilir tabii :))
-
merhaba ben geçen akşam deri bir mont aldım fakat ürün defolu imiş. bu montu iade için götürdüğümde satıcı değiştiremeyeceğini ancak farklı ürün vereceğini söyledi fakat bende kabul etmedim. epey tartışma büyüdü. değiştirmeyeceğini fakat 1 hafta sonra yaynı ürünün tekrar bayiden isteneceği söylendi yani oyalamadan başka bir şey değil. şimdi benim sormak istediğim bu kişiyi nasıl ve ne şekilde şikayet edebilirim ya da böyle bir hakkım var mı ?
-
Deri montu aldığınız yer bir zincir mağaza ise genel müdürlüğüne şikayet edin..Elinizde ürünün faturası barkodu falan da olsun. Eğer kurumsal bir marka ise mağazayı arayıp ürünü değiştirmelerini söylerler. Ürün ellerinde yok ise başka bir ürün ile değiştirmek istemeleri normal, siz bence şikayetinizi yapın ama bence siparişinizi de verin, 1 hafta içinde gelirse sorun kalmaz. Adamın niyeti ürünü değiştirmemek olsa 1 hafta sonra gelecek demezdi bence.