YÖnetİm plani ve İŞletme projesİnİ İnatla İmzalamayan bİr kİŞİ
Yenİ kurulan sİte yÖnetİmİnde : Sİte yÖnetİm plani ve sİte İŞletme projesİnİ 3 daİre sahİbİ bİr kİŞİ İnatla İmzalamamaktadir. YÖnetİm plani ve İŞletme projesİnİn geÇerlİlİĞİ varmidir. Hukuksal olarak ne yapilabİlİnİr? TeŞekkÜrler
Cevap: YÖnetİm plani ve İŞletme projesİnİ İnatla İmzalamayan bİr kİŞİ
Yönetim planı yoksa Kat mülkiyeti kanunu geçerli olur.
İsletme projesini % 51 salt oy çoğunluk kabul ettiyse uygulanır.
Yönetici ve denetçi seçiminde %51 oy ve arsa pay çoğunluğu gerekli.
.
Cevap: YÖnetİm plani ve İŞletme projesİnİ İnatla İmzalamayan bİr kİŞİ
Kat malikleri Yönetim planında KMK nin amir hükümlerine ve mülkiyet hakkında hak kaybettirici maddeleri kabule ve imzalamaya zorlanamaz.
Mahkemelerden de imzalamış sayılmasına dair karar verilmesi istenemez.
Yönetim planini imzadan kaçınmak haklı bir nedene dayanmıyorsa, KMK m. 33‟e göre kendisine başvurulan hakim (ana taşınmazın bulunduğu yerin sulh mahkemesi) imzadan kaçınan tarafa verdiği süre içerisinde, imza etmesi için ihtarda bulunacak, bu ihtara rağmen imza edilmez ise bu durumda hakim, yönetim planının imzalanmış sayılmasına karar verecektir.
Mahkeme kararında yönetim planının imza edilmesi için belirli bir süre tayin edilmesi, aksi halde imza edilmiş sayılmasına karar verilmesi gerekir.
(Yargıtay 5. H.D. 25.04.1983 E.1983/4255 K.1883/4220)
KMK göre hazırlanan Yönetim planı, kat maliklerinden birinin haklı bir sebebe dayanmaksızın imzadan kaçınması ve mahkemece belirtilen sürede de emri yerine getirmesi halinde, hükmen imzalanmış sayılır.
(Yargıtay 5. H.D. 29.03.1968 E.1968/1033 K.1968/2061)
Paydaşlardan biri imzadan kaçınırsa sulh hakimi tayin edeceği süre içinde yönetmeliğin imzalanmasına, aksi takdirde imza edilmiş sayılmasına karar verir.
(Yargıtay 5. H.D. 21.10.1968 E.1968/5295 K.1968/5656)
.
- - - Updated - - -
Yönetim planı imzalamayan kat malikinin imzalamış sayılmasına mahkemece karar verilemez.
(Yargıtay 18. H.D. 23.02.1993 E.1992/13933 K.1993/2177
.