Merhaba,
Ses kayıtları mahkemede delil olarak kullanılabilir mi?
Bunları hakime nasıl dinletebiliriz?
Çünkü mahkemenin gidişatını önemli derecede etkileyecek konuşmalar mevcut.
Yol gösterebilirseniz çok memnun oluruz.
Saygılar
Printable View
Merhaba,
Ses kayıtları mahkemede delil olarak kullanılabilir mi?
Bunları hakime nasıl dinletebiliriz?
Çünkü mahkemenin gidişatını önemli derecede etkileyecek konuşmalar mevcut.
Yol gösterebilirseniz çok memnun oluruz.
Saygılar
Ses kaydını cd'ye veya bir flaş belleğe yükleyip mahkemede dinlenmesini istersiniz. En doğrusu avukatınıza verin o halleder aleyhinize bir durum oluşmasın bu arada.
Engin Bey teşekkürler cevabınız için.
Ancak ben, olayın teknik kısmından daha ziyade bunlar delil olabilir mi kısmını merak etmiştim. Çünkü kayıtlarda bulunan seslerin sahipleri, itiraflarını mahkemede şahit olarak yapmayabilirler. Bu durumda lehime olacak ifadeleri nasıl kullanabilirim diye merak ediyorum.
Avukatınız halletsin dediğniniz kısmı yani..aleyhime oluşacak durum ne olabilir?yasak mıdır, kendini kötü niyetli kişilerden korumak için ses kaydı almak?
Ses kaydı risklidir bir kişinin haberi ve rızası olmadan sesinin kaydedilmesi suçtur.
kayıt içerisinde ben de varım. yani bir tel. dinleme vb söz konusu değil. yanlızca kendimi oluşabilecek durumlara karşı garantiye almak amaçlı yaptım.
Bazen tv-haberlerde falan görüyoruz. davalarda ses kayıtlartı kullanılıyor. onlar nasıl oluyor?
Sizin davanın konusu nedir?
huzur ve sükünu bozma şeklinde gelişen zincirleme olaylar silsilesi.Sulh C.M.
O zaman dediğim gibi avukatınıza danışmadan bir şey yapmayın.
avukata sormamı önermeyecek, konu hakkında bilgisi olan hukukçu bir kişi varsa rica etsem bilgilerini paylaşabilir mi?
İlgili kişiler mahkemede lehinize tanıklık yapmak istemiyorsa seslerinin kaydı bir işe yaramaz diye düşünüyorum..