Tapuda kayıtlı Toprak bulunamıyor
Merhaba,
Yaklaşık 80 Yıl önce Annemin halasının çocuğu olmadığı için dedemden evlatlık olarak istemiş. Dedemde kırmamış vermiş. Şimdi Annem öldüğü için geçen veraset ilamını çıkardım. Annem ölmeden önce halasından kalan topraklarının olduğunu söylüyordu. Veraset ilamını çıkarırken Nüfustaki kadın Annemin halasının adını Sona,Suna,Sono olarak bir çok kez değiştirdi sonuç itibariyle suna olarak kaldı. Bende Tapu Kadastroya gittim ordan baktılar bulamadılar. Tapu Kadastrodaki bir bey efendi Sona Öney , Suna Öney vs... olarak ve kocasının adı olan Yusuf Öney olarak bilgisayardan baktı ve yok dedi. Dayımlara sordum orda arazinin var olduğuna eminler. Bu konuda nasıl bir yol izlemem lazım ?
Desteğinizi rica ederim.
İyi çalışmalar.
Cevap: Tapuda kayıtlı Toprak bulunamıyor
Demek ki malı yokmuş veya sağlığında satmış.
1-Murisin adına kayıtlı mallların intikali için önce veraset ilamı çıkar,
2-Bu veraset ilamına göre ilgili maliyeye intikal beyannamesi verilir.
3- Tapuda mirascılar adına intikal yapılır.
Yani siz mirascı iseniz mutlaka ölümünden sonra kalan menkul ve gayrimenkullerden haberiniz olur.
Alıntı:
TURHAN HARİTA rumuzlu üyeden alıntı
Demek ki malı yokmuş veya sağlığında satmış.
1-Murisin adına kayıtlı mallların intikali için önce veraset ilamı çıkar,
2-Bu veraset ilamına göre ilgili maliyeye intikal beyannamesi verilir.
3- Tapuda mirascılar adına intikal yapılır.
Yani siz mirascı iseniz mutlaka ölümünden sonra kalan menkul ve gayrimenkullerden haberiniz olur.
Tapuyu buldum. 1964 yılında Dedemin Osmanlı adına kayıtlı olduğu gözüküyor. Sanırım bu nedenle bulunamadı.
Şuanda bu tapu dahilinde Türkiye Geneli araştırma nasıl yapabilirim ? Osmanlı Kayıtları dahil kontrol edilebilirmi ?
Ayrıca A Kişisi O dönemde Soy ismini almışken Osmanlı Kayıtlarındaki ismi ve lakabı nasıl bulunabilir ?
- - - Updated - - -
Elinizdeki belge de yazılı yer kadastro aşamasında kime yazılmış,