Taşınmazlar dedemin üzerinde annem vefat ettti tedbir koydurabilirmiyim?
annem 2004 yılında vefat etti. ölmeden önce babam ile boşanmışlardı dedemin 2 evi bir arabası var. taşınmazların mirasçiları anneannem dayım ve annem. annem yaşamadığından miras ben ve kardeşime devredermi. eğer devrederse dedem ölmeden alabilirmiyim yada tedbir koydurma hakkım var mı acaba ?
Cevap: Taşınmazlar dedemin üzerinde annem vefat ettti tedbir koydurabilirmiyim?
Evet annenizin hakkı size ve kardeşinize kalır. Tedbir koydurmanıza gerek yok veraset ilamı ile tapuya gidip haklarınızı tescil edebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Evet annenizin hakkı size ve kardeşinize kalır. Tedbir koydurmanıza gerek yok veraset ilamı ile tapuya gidip haklarınızı tescil edebilirsiniz.
dedem ölmeden alabiliyormuyum peki hakkımı.
Hayır alamazsınız dedenizin ölmediğini atlamışım. Tedbir de koyduramazsınız.
peki dedem taşınmazları bir başkasının üzerine yaparsa ne yapıcam ben. o zaman hakkımıda alamam
Dedenizin üzerine olan mallar annenize mi ait? Kişi sağlığında mallarını dilediği gibi kullanabilir ancak öldükten sonra muvazaalı şekilde devredilen mallar için bir yıl içinde dava açabilirsiniz.
hayır sadece dedemin mirasçısı yani bende aslında tam olarak bilmiyorum belki annemin üzerindede olabilir ev yada araba çünkü annem vefat ettiğinde çok küçüktüm hiç bir şey hatırlamıyorum ve annemin ailesi ile görüşmüyorum o yüzden olaylar biraz karışık. :S