Avukata dava açmak istiyorum ama
Öncelikle ablam evli ve bizden ayrı yaşıyor, cep telefonu kullanmıyor, icra işlemleri de başlamış.
Enişteme ulaşamışlar ve beni aradılar, avukat ablamın numarasını istedi bende telefonu yok dedim yalan söleme filan dedi bende sen kime yalancı diyorsun filan derken bana bağırmaya başladı bende bağırma filan dedim ama o hala haksız yere bana bağırdı, siz göreceksiniz işte icrayı bugün halledicem göreceksiniz hepiniz filan dedi bağırarak ve ben adam gibi konuş bağırma dedim bağırarak telefonu suratıma kapatıp, ardından gene aradı açtım hemen kapattı ve arka arkaya iki tane aynı mesajı yolladı.(sn.x haciz ve muhafaza talimatı alınmış olup gün içerisinde muhafaza işlemleri için tespit adresinize gelinecektir. x hukuk)
Şimdi ben bu avukata dava açsam kazanır mıyım? Sonuçta benim bi alakam yok borç ile ve o kim oluyor da beni azarlıyor.
Cevap: Avukata dava açmak istiyorum ama
Hakareti iddia eden siz olduğunuza göre ispat da size düşer.
Sanırım ispat konusunda sorununuz var.
Arayan banka veya gsm operatörü gibi bir kurumun hukuk bürosu ise konuştuğunuzun avukat olmadığından eminim.
Özel şartlar dışında(mahkeme kararı veya baştan ses kaydının yapıldığını bildiren ve şirketlerin kalite kontrol amaçlı kullandığı sistemler) telefon konuşmaları kayıt altında değildir.Anlattığınız kadarıyla telefonda saygısız ve azarlarcasına bir konuşma geçtiğini iddia ediyorsunuz ve ortada başka bir delil, şahit, kayıt vs. yok.Bu şartlar altında bir şey çıkacağını beklemek bir hukukçu için mümkün değil.Siz gene istereseniz şikayetçi olabilirsiniz.Kolay gelsin.
arayan avukat peki ben şimdi bu adamı gene arasam ses kaydı yaparak işte bana bağırdığını açıklayan bi konuşma yapsam ona sorular sorsam işte neden bağırdın neden yalancı dedin bana gibilerinden onun verdiği cevaplarda delil olur herhalde, sizce
Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması
MADDE 133 -
1) Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki aydan altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Hukuktan fayda görmek istiyorsanız önce hukuğu iyi bilmeniz lazım.Yasal olmayan yollarla kanıt toplamaya kalkarsanız hakkınızı aramaya kalkarken suçlu duruma düşersiniz.Kalkıp sözde sizi arayan kişinin ofisine veya neredeyse yanına gidebilir(2 veya 3 şahitle) ordaki konuşmanızda hakaret içeren bir durumla karşılaşırsanız şahitlerle birlikte suç duyurusunda bulunabilirsiniz.Kolay gelsin.
Alıntı:
axyy rumuzlu üyeden alıntı
ben adam gibi konuş bağırma dedim.
Sayın Bill187 benden önce davranmış, yazdıklarını yazacaktım. Ek olarak 'adam gibi konuş' ifadenizi şu an kendi beyanınız ile iradeniz dahilinde belgelediğinize dikkatinizi çekerim. Hakaret addedilebilecek bu ifadenin bir dava konusu olacağından değil, fakat iyi bir örnek olması adına kayıt altına almak istedim.
Bildiğim kadarıyla avukatlık serbest meslek olarak geçiyor, yalnız görevi kötüye kullanmadan yargılanan avukatda biliyorum, peki hangi kanuna göre bir avukat yargılanır, sadece merak ettiğim için bilgilerdirirseniz sevinirim.
Avukatlık, mali açıdan serbest meslektir, evet. Ama genel olarak bakıldığında diğerlerinden ziyade devlet memurunu andırıyor aslında avukatın durumu. En azından "mali müşavir kanunu" ya da "leketirk mühendisi kanunu" yok ama "avukatlık kanunu" var (http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/440.html)
Zannedersem bahsettiğiniz soruların cevaplarını burada bulabilirsiniz.
Teşekkür ederim.
Sizde onaylarsınızki günümüzde birçok meslek dalı vatandaş odaklı hizmet verip empatiyi ilk sırada tutarken Hukuki sorunlar gibi işi olmayanın anlayamayacağı daha hassas konularda yardım alacağımız avukatlarda çok daha özenli bir dil ve üslup kullanmalı -ki kullanılmıyor veya bir zarar veriliyorsada bir yaptırımı olmalı.