Ev Alacağım. Ev sahibi İhtiyaç kredisi çekmiş, evi teminat göstermiş. Ne yapmalıyım?
Ev sahibi İhtiyaç kredisi çekmiş, evi de teminat göstermiş. 48.000 tl borcu kalmış. Ben evi peşin parayla alacağım.
Sanırım ev ipotekli oluyor. Ben ev sahibinin kalan kredi borcunu ödesem sonra tapuya gidilecek. O esnada aksilik olmaması için Önceden NOTER veya BANKA ile nasıl anlaşma yapmalıyım? Böyle bir durumda prosedür nedir?
Cevap: Ev Alacağım. Ev sahibi İhtiyaç kredisi çekmiş, evi teminat göstermiş. Ne yapmalıyım.
Alıntı:
volvoxcnt rumuzlu üyeden alıntı
Ev sahibi İhtiyaç kredisi çekmiş, evi de teminat göstermiş. 48.000 tl borcu kalmış. Ben evi peşin parayla alacağım.
Sanırım ev ipotekli oluyor. Ben ev sahibinin kalan kredi borcunu ödesem sonra tapuya gidilecek. O esnada aksilik olmaması için Önceden NOTER veya BANKA ile nasıl anlaşma yapmalıyım? Böyle bir durumda prosedür nedir?
Oncelikle hayirli olsun. Kendinizi guvence altina alabilmeniz icin bankadan bir teminat yazisi alabilirsiniz. Ev sahibine ait kredinin kapama tutarini ogrenip bu tutarin hesaba yatip kredi kapandiginda fek yazisinin tarafiniza verilecegine dair bir teminat yazisi. Ikinci olarak, kapama tutarini ogrendikten sonra ilgili tutari kendi hesabiniza yatirin ve bankaya bir mevduat rehin sozlesmesi imzalayip verin ( tapu kendi adiniza gectikten sonra kullanilmak uzere). Bu arada bankadan bir cek duzenleyip, tapuda satis islemi gerceklesip ipotek kalktiginda ceki saticiya verebilirsiniz. Boylece hickimse risk almadan satis islemi gerceklesmis olur.
Cevap: Ev Alacağım. Ev sahibi İhtiyaç kredisi çekmiş, evi teminat göstermiş. Ne yapmalıyım.
Teşekkür ederim bu adımları deneyeceğim.
bu yolla yapılan satışta, satınalma ipotekli haliyle gerçekleşip, satıştan sonra ipoteğin kaldırılması şeklinde uygulama yapılır. risk pek yok , sadece işyükü ve masraf oluşabilir