Maaşıma iki haciz birden koyuldu
Marhaba.
Bir giyim firmasında part-time çalışıyorum. Bir ay önce eski bir borcumdan dolayı maaşımın 1/4'ine haciz geldiğini öğrendim. Daha sonra başka bir borcumdan dolayı yine bir icra müdürlüğü kararıyla maaşımın aynı şekilde 1/4'ine haciz geldiği bilgisini aldım. Zaten maaşım 400 Tl idi. Şu an bu borçlardan dolayı maaşımın 2/4'sine haciz gelmiş durumda. Aldığım para 200 Tl'ye kadar düştü. Ailemden ayrı yaşıyorum, üniversite öğrencisiyim ve bu paranın kesilmesi öğrenim hayatımı sıkıntıya sokacak. İtiraz edebilme hakkım var mı? Ya da en azından sadece 1/4'ini haciz için kesmelerini sağlayabilir miyim? 2/4 çok fazla bir kesinti. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Maaşıma iki haciz birden koyuldu
Acaba bilgili birisi yardımcı olabilir mi? Çok zor durumdayım da.
Muhasebedeki görevliye söyle maaş haczinde biri bitmeden diğerinin kesintisine başlanmaz.
Dostum maaşını kim yapıyorsa hemen maaştan sadece tek br haciz dosyasına kesinti yapılabileceğini söyle.
Çok sağolun yani bu konu için, icra müdürlüğüne filan gitmeme gerek yok mu? Sadece muhasebe birimiyle çözülebilecek bir iş mi?
Evet muhasebe yetkilisi daha önce yapılan kesintinin hatayla yapıldığını dosyaya ne zaman sıra geleceğini belirten bir yazı yazarsa karşı taraf parayı çekmediyse gidip icra dosyasından paranızı çekmeniz de mümkündür.
iyi günler engin bey nasılsınız.gecenlerde bir sorum oldu ama tam cevabını alamadım tabı size deildi sorum.sorum su benım bırkac bankaya borcum var.icra yoluyla maasımdan kesılıyor.işyeri avukatımız ıcra dosyalarını sıraya koymus hangı bankaya borcum varsa maasım 4/1 icraya gidıyor.simdi sorum su bır bankanın avukatı borclu oldugum bankanın avukatı benı arayıp borcunu ode dıye sıkıstırıyor.işyeri insan kaynakları mudurumuz ve ben grekelı acıklamayı yaptık ıcrada olan bır dosya bıtmeden bır dıgerıne kesıntı olamayacagına daır.ama bu avukat hergun arayıp ode dıyor yetmıyor.aılemı akrabalarımı arayıp borcumun oldugunu soleyıp sız odeyın dıye onları rahatsız edıyor benı kucuk dusuruyor.rencıde edıyor ben bu avukatı yasal yoldan mahkemeye verebılırmıyım verırsemde neyden dolayı verebılırım yardımcı olurmusunuz.tesekkurkler.
Kendi düşüncem; veremezsiniz. Ayrıca avukat ailenizin akrabalarınızın iletişim bilgilerine nasıl ulaşıyor da arıyor siz vermedikten sonra. Avukat her ne kadar borcun şahsiliği ilkesi dışında hareket ederek (kefillik bağı olmadığını varsayarak söylüyorum) diğer bireyleri rahatsız ediyor ise de bunun davalık bir gerekçesi olduğunu düşünmüyorum. Diğer bireyleri uyarırsınız alakadar olmazlar
- - - Updated - - -
Kendi düşüncem; veremezsiniz. Ayrıca avukat ailenizin akrabalarınızın iletişim bilgilerine nasıl ulaşıyor da arıyor siz vermedikten sonra. Avukat her ne kadar borcun şahsiliği ilkesi dışında hareket ederek (kefillik bağı olmadığını varsayarak söylüyorum) diğer bireyleri rahatsız ediyor ise de bunun davalık bir gerekçesi olduğunu düşünmüyorum. Diğer bireyleri uyarırsınız alakadar olmazlar
Evet avukata bu konuda yapılacak herhangi bir işlem emek ve masraf kaybından öteye gidemez.
ben vermedım.onuda bırakın antalya avukatıdır kendısı ben bursadayım benı aradıgında durumu ınsankaynakları mudurumuzle ızah ettık.yetmemıs gıbı bursadan bır avukatı ısyerıme kadar gonderıyor tehdıt eder gıbı ve benden ızınsız sıgorta prımlerıme nasıl bakabılır.bu devlet e devlet dıye bır sey cıkarmıs ozel deılmı bu.sıgorta prımım 2500 tl brutten yatıyor bana 2500 maas alıyorsun dıyor halbukı bunun muhatabı ınsan kaynakları mudurumuz.acıklamasını da yaptı.daha nasıl soleyebılırım kı maasım bellı kesılen mıktar bellı kesılen yerde bellı bunların hepsı yasal olarak yapılıyor.bunlara ragmen nasıl ben bu durumdan sıkayetcı olamam resmen tehdıt edılıyorum.samsundakı kayınvalıdemı bıle arayıp sıkıstıryormus parayı sız odeyın dıe.