Firmanın böyle bir hakkı var mıdır?
Merhabalar ben üniversite eğitimimi alırken bir yandan da web sitesi yaparak harçlık sağlamaktayım. Yaptığım işin faturasız ve sözleşmesiz olduğunu bilmekteyim. Ancak yaklaşık 1 yıl önce bir firmaya internet sitesi yapmış ve ticari ilişkilerimi geliştirerek. Aynı firmanın grup şirketlerine 4-5 adet daha internet sitesi yapmıştım. Ocak ayında yaptığım 3 adet internet sitesinin bedelini yaklaşık 1.5-2 ay gibi bir sürede sitelerin erişimlerini durdurmak suretiyle alabilmiştim ancak o zaman hem sözlü hem de ellerinde bulunan avukat orduları gözdağı edilerek tehdit edilmiştim.
Ve aylar sonra herşeyi unutarak 14 Eylülde bir internet sitesi daha tasarladım. Yaklaşık üç hafta geçmesine rağmen ha bugün hesapta ha yarın hesapta derken sözler hiçbir şekilde tutulmadı. Ben de firmanın sözüne güvenerek ileri derecede mağdur oldum.
Bugün yaptığım bir adet sitenin, yıllık hosting ödemesi gelen sitenin ve yıllık hosting ve domain ücreti gelen başka bir sitenin ödemelerini yapmamaları halinde siteye erişimi durduracağımı söyledim. Aylardır muhattap bulamama rağmen sitelere haklı olarak erişimi durdurmama rağmen tehditkar bir mail daha aldım bu maili sizlerle paylaşmak ve içimi ferahlatacak yorumlarınızı beklemekteyim.
Ayrıca firma ile hiçbir sözleşmem bulunmamakla birlikte hostingini sağladığım bayi paketimin yer sağlayıcı belgesi bulunmaktadır. Aşağıdaki mailde bahsedilen şirket ticaretini haksız yere tebliğ etmek fiilini doğru bulmamaktayım.
Saygılarımla..
(Mail firma sahibi tarafından muhasebeciye gönderiliyor ve bir kopyası da bana gönderiliyor.) İşte mail:
Kod:
Bariş bey;
*****.net tasarım bedeli için 600.00TL fatura karşılığı ödeyiniz.
*** beyi arayin;Hosting bilgileri ve transfer kodunu Sirket bünyesine alınız *** beyle bundan sonra calisilmayacak Bu konuda kendisini uyarmama rağmen aynı etik olmayan davranışı yapmaktadır
Daha önceki ödeme resmi evraklarını hazırlayıp maliye ye ve Sirket ticaretini haksiz yere teblig etmeden engellediği için avukatlara talimat verin suc duyurusunda bulunsunlar.